• BIST 100

    11165,85%-0,15
  • DOLAR

    41,33% 0,13
  • EURO

    48,83% 0,11
  • GRAM ALTIN

    4831,98% -0,51
  • Ç. ALTIN

    7995,93% 0,00

Antalya’nın ihracatı 10 bin ağaçlık orman olacak

QTerminals Antalya, orman varlığının artırılması kapsamında Antalya Konyaltı’nda 10 bin fidanlık bir hatıra ormanı oluşturuyor.

4712 OKUNMA
TARİH: 5.06.2022 12:36
Son Güncelleme: 5.06.2022 12:36

Antalya’nın ihracatı 10 bin ağaçlık orman olacak

QTerminals Antalya, orman varlığının artırılması kapsamında Antalya Konyaltı’nda 10 bin fidanlık bir hatıra ormanı oluşturuyor.

ÇEVRE 5.06.2022 12:36:00 4712
Haberi Sesli Oku
Antalya’nın ihracatı 10 bin ağaçlık orman olacak

QTerminals Antalya, orman varlığının artırılması kapsamında Antalya Konyaltı’nda 10 bin fidanlık bir hatıra ormanı oluşturuyor. Proje kapsamında aylık olarak en çok tonajda yük taşıyan müşteriler adına fidan dikimi yapılacak.

Çevreyi koruyan faaliyetler yürütmeyi ilke edinen QTerminals Antalya, erozyonla mücadele ve orman varlığının artırılması kapsamında Orman Mühendisleri Odası iş birliğinde Antalya Konyaaltı’nda hatıra ormanı oluşturuyor. ‘QTerminals Antalya Hatıra Ormanı’ projesi kapsamında genel kargo ve dökme kargo gemilerinden aylık olarak en çok tonajda yük taşıyan müşteriler adına fidan dikimi yapılacak. Her iki kargo tipinde bin ton için bir fidan dikimi gerçekleştirilecek. Ayrıca konteyner gemilerinde de her 10 TEU ihracat ve her 10 TEU ithalat için de bir fidan dikimi yapılacak. Şirketin, 2022 sonuna 10 bin fidan dikmesi hedefleniyor. Dikimi yapılacak fidanlar arasında kızılçam, karaçam, sedir ve Akdeniz iklimine uygun yapraklı türleri bulunuyor.

‘’Müşterilerimiz ile birlikte orman varlığını genişleteceğiz’’
Önemli bir ticaret noktası olan Antalya'nın doğal güzellikleri ile Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biri olduğunu ve doğal kaynakların korunmasının çok önemli olduğunu belirten QTerminals Antalya Genel Müdürü Özgür Sert, ‘’ Antalya’da orman varlılığının artırılması ile ilgili de “Antalya’mızın orman alanlarını genişletmeyi önceliklerimiz arasına aldık. Bu sürece müşterilerimizi de dahil ederek daha hızlı ve daha büyük bir yeşil alan oluşturma gayretindeyiz. 2022 yıl sonuna kadar 10 bin fidan dikimi gerçekleştirmeyi planlıyoruz. ” şeklinde konuştu.

Özgür Sert, sözlerine şöyle devam etti “Dünya Çevre Günü, çevreye karşı sorumlu olduğumuzu hatırlamak için önemli bir gün. Çevreyi koruma bilincinin tüm iş süreçlerinde uygulanmasının önemine inanıyoruz. QTerminals Antalya olarak tüm faaliyetlerimizde, ulusal ve uluslararası çevre ve enerji mevzuatına uygun hareket eden, kanun ve yönetmeliklerde düzenlenmeyen konularda ise en iyi standartları benimseyen bir işletmeyiz.  A’dan Z’ye tüm iş süreçlerimizde çevresel etkileri minimuma indirmenin ve doğal kaynakları korumanın yollarını arıyoruz. Bu kapsamda sahip olduğumuz önemli sertifikalarımız bulunuyor. Liman sektörüne özgü bir çevre yönetim standardı olan PERS’e tam uyum sağlayarak çevre yönetim çalışmalarımızı kanıtladığımız ECOPORTS PERS Sertifikası, Çevresel etkileri en iyi şekilde yönettiğimizin ve operasyonlarımızda enerji verimliliğini sağladığımızın kanıtı olan ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi ve ISO 14064 Sera Gazı Envanteri Yönetimi sertifikaları, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından uygulamaya alınan ve 2020 yılında kriterlere tam uyum sağlanarak kazandığımız “Sıfır Atık Belgesi” sahip olduğumuz önemli sertifikalarımız arasında yer alıyor. Ayrıca QTerminals Antalya olarak iklim değişikliği  ile mücadele kapsamında  2019 yılı doğrulanmış sera gazı emisyonlarımızı nötrleyerek TSE’den “İklim Dostu Kuruluş” unvanını kazanan ilk liman olduk. Bunun yanı sıra ülkemiz kıyı ve denizlerinin korunmasını ulusal bir öncelik haline getirme amacıyla kurulan TURMEPA’nın da destekçilerinden olmaktan da çok mutluyuz.” 

GTÜ Enerjisini Yeşile Dönüştürüyor

Balıkesir'de Cumhuriyet'e armağan 100. yıl ormanı

Sürdürülebilir Gıda Zirvesi’nde tarımın geleceği masaya yatırıldı

AgeSA, müşterilerine ithafen tohum toplarını doğayla buluşturuyor

Atık Yönetiminde Geleceğin Teknolojileri 15-17 Şubat’ta Adana’da REWA Anatolia’da Sergilenecek

Hatay’da Tarımsal Üretimde Onarıcı Dönüşüm İçin Yola Çıktık…

“BU ATIKLAR KOD YAZIYOR” PROJESİ 10 SINIFA ULAŞTI

İzocam, gelecekte daha yaşanabilir bir dünya için yalıtımın önemine dikkat çekti!

Mavi Gönüllüleri, Indigo Turtles projesi ile Caretta Caretta’ları Akdeniz’le buluşturmaya devam ediyor

Bir kıvılcım geleceğimizi yakmasın, ormanlarımız hep yaşasın!

2024, tarihteki en sıcak yıl olabilir

Doğaseverler “Tür Say” etkinliğinde buluştu

70 BİN ÇİFTÇİ İLE YERLİ ÜRETİMDE KÜRESEL BAŞARI

İzocam’ın “sıfır atık” hedefi tüm faaliyetlerinin merkezinde

İKLİM KRİZİNE DAİR EN SON GELİŞMELER MASAYA YATIRILDI

TEMA Vakfı’ndan Akbelen Nöbeti’ne Destek Ziyareti

HABERLER

Bakery Plus 2025 Fuarı Ekim’de Ankara’da kapılarını açıyor

Akneye karşı doğru bilinen yanlışlar ve etkili çözümler

Ailevi Akdeniz Ateşi araştırmalarında Türkiye öncü konumda

Flamenko ustası Vicente Amigo İstanbul’da sahne alacak

VakıfBank'tan 500 Milyon Dolarlık murabaha finansmanı

Sancaktepe'de CHP'li Tuncay Saraç'ın kongrede yaptığı konuşma dikkat çekti

AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanlığı Üyeleri ile Piknikte Buluştu

Gazeteci Tahsin Erkin Erk ve Berna Akkaya Dünyaevine Girdi

Oğuz Çepni Boyu Dernekleri Federasyonu Söğüt’te Büyük İlgi Gördü

Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği 'Mesleğimizi Güçlendirecek Yeni Adımlar Atıyoruz'

Yemek Yerken Suçlu Hissetmek: Görünmeyen Tehdit

Beslenme Çantasında Sağlık İçin Doğru Seçimler

Aşırı ödev ve yüksek beklentiler çocukta kaygı yaratabilir!

Kayısı çekirdeği hem şifa hem zehir olabilir!

4. SERÇEŞME HÜNKAR HACI BEKTAŞ VELİ FESTİVALİ BAŞLADI

  • Perşembe 21.8 ° / 17.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.1 ° / 19.5 ° false
  • Cumartesi 24.2 ° / 18.5 ° Güneşli
Bakery Plus 2025 Fuarı Ekim’de Ankara’da kapılarını açıyor
Akneye karşı doğru bilinen yanlışlar ve etkili çözümler
Ailevi Akdeniz Ateşi araştırmalarında Türkiye öncü konumda
Flamenko ustası Vicente Amigo İstanbul’da sahne alacak
VakıfBank'tan 500 Milyon Dolarlık murabaha finansmanı
Sancaktepe'de CHP'li Tuncay Saraç'ın kongrede yaptığı konuşma dikkat çekti
AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanlığı Üyeleri ile Piknikte Buluştu