Şirket Haberleri 13.07.2024 11:01:00 197 0
Haberi Sesli Oku

Akbank, çalışanlarının girişim fikrine 400 bin dolar yatırım sağladı

Akbank, çalışanlarının girişim fikrine 400 bin dolar yatırım sağladı

Akbank, çalışanlarının oyun stüdyolarının pazarlama faaliyetlerinde veri odaklı kararlar almalarını sağlayan Metriqus girişimine 400 bin dolar yatırım yaptı.

Akbank, inovasyon merkezi Akbank LAB çatısı altında, kendi girişimlerini kurmak isteyen çalışanlarını desteklemek amacıyla Akbank+ programını yürütüyor.

Programın ikinci döneminde, oyun stüdyolarının pazarlama faaliyetlerinde veri odaklı kararlar almalarını sağlayan Metriqus girişimine 400 bin dolar yatırım sağlandı. Akbank+’ın ilk döneminde atık süreçlerini dijitalleştiren Waste Log ve elektrikli araç sahiplerinin deneyimlerini iyileştiren Voltla girişimlerine yapılan yatırımla birlikte, gerçekleştirilen toplam yatırım 1 milyon 400 bin dolara ulaştı.  

Akbank+ programı, Akbanklıların kariyer yolculuklarına girişimci olarak devam edebilmelerine olanak sağlıyor. Girişim fikirleri üzerinde tam zamanlı olarak çalışmaya imkan tanıması ile Türkiye’de bir ilk olan Akbank+ programına ilk iki yılda 400’ün üzerinde Akbanklı başvurdu.

Akbank Bireysel Bankacılık ve Dijital Çözümler Genel Müdür Yardımcısı Burcu Civelek Yüce; “Anlamlı ve fark yaratan yenilikçi çözümlerin geliştirilmesi hedefiyle 2016 yılında kurduğumuz inovasyon merkezimiz Akbank LAB çatısı altında önemli bir ilke imza attık. Kurum içi girişimcilik çalışmalarımızı bir üst seviyeye taşıyarak, Akbanklıların girişimcilik yolculuğuna adım attığı Akbank+ programını hayata geçirdik. Bu program kapsamında girişim fikirleri olan Akbanklılar eğitim, mentorluk, ürün geliştirme ve yatırım gibi ihtiyaç duydukları tüm alanlarda uçtan uca destek alabiliyor. Geçtiğimiz senenin döngüsel ekonomi ve elektrikli mobilite alanlarındaki yatırımlarını bu sene analitik alanında bir yatırım ile taçlandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Akbank+ programı ile Bankamızın kurum içi girişimcilik kaslarını güçlendirmeye devam ediyoruz. Gelecek dönemde de yenilikçi çözümlerle Türkiye inovasyon ekosistemini güçlendiren Akbanklıları desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Akbanklıların inovatif fikirlerini ve yeni nesil bakış açılarını desteklediklerini belirten Akbank İnsan ve Kültür Genel Müdür Yardımcısı Pınar Anapa; “Kurum içi girişimcilik programımız Akbank+ ile Akbanklıları girişimci olmaya, yaratmaya ve fikirlerini hayata geçirmeye teşvik ediyoruz. Akbanklıları yetkinlik ve uzmanlıklarını geliştirecek kapsamlı bir gelişim yolculuğuna çıkarıyoruz. İnsan ve Kültür olarak bu yolculuğun her aşamasında Akbanklılara destek oluyoruz, inovatif fikirleriyle iş dünyasına yeni bir bakış kazandırmalarında yanlarında yer alıyoruz. Bu seneki ilk, toplamda üçüncü spin-off’umuz olan Metriqus girişimini gönülden tebrik ediyorum” dedi.

SANCAKTEPESES HABER MERKEZİ
 



Sancaktepe'de ilk defa Lösev Farkındalık semineri düzenlendi

Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, Bitlis Valisi oldu

Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya'nın 19 Eylül Gaziler Günü mesajı

Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği yönetiminden başsağlığı ziyareti

İSTANBUL, AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NA HAZIR

KAS-DER Sancaktepe Şubesi Geleneksel Dernek Pikniğine hazırlanıyor.

Sancaktepe'de 49 Hak Sahibi Tapularına Kavuştu

Sancaktepe'de Öğrenciler İlk Ders Zili Heyecanı Yaşadı

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Çelenk Sunma Töreni ile Başladı

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Çelenk Sunma Töreni ile Başladı

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Sancaktepe'de öğrencilerle buluştu

Sancaktepe'de 2 okul Avrupa'ya açılıyor

Osmangazi İlkokulu'nda gelenek bozulmadı! 2/E sınıfı yıl sonu sergisi yapıldı

Sancaktepe SAGİHO'da Bilim Fuarı düzenlendi

Sancaktepe'de III. Akıl ve Zekâ Oyunları Turnuvası düzenlendi

Sancaktepe'de Şehit Emre Baysal Anadolu Lisesi Bilim Fuarı düzenledi