• BIST 100

    14182,78%0,27
  • DOLAR

    42,79% 0,18
  • EURO

    50,19% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5958,08% 0,06
  • Ç. ALTIN

    9607,06% 0,00

Aile ve arkadaşlarla geçirilen zaman ekranlardan uzaklaştırıyor!

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi Uzman Klinik Psikolog Eda Ergür, öğrencilere ara tatilin verimli geçirilmesi için önerilerde bulundu.

587 OKUNMA
TARİH: 23.01.2024 05:50
Son Güncelleme: 23.01.2024 05:50

Aile ve arkadaşlarla geçirilen zaman ekranlardan uzaklaştırıyor!

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi Uzman Klinik Psikolog Eda Ergür, öğrencilere ara tatilin verimli geçirilmesi için önerilerde bulundu.

SAĞLIK 23.01.2024 05:50:00 587
Haberi Sesli Oku
Aile ve arkadaşlarla geçirilen zaman ekranlardan uzaklaştırıyor!

Öğrenciler için ara tatilin hem dinlenmek hem de yeni şeyler öğrenmek için harika bir fırsat olduğunu ifade eden uzmanlar, bu dönemi en verimli şekilde geçirebilmek için öncelikle planlama yapmanın önemli olduğunu söylüyor.

Aile ve arkadaşlarla zaman geçirmenin hem ilişkileri güçlendireceğini hem de öğrencilerin ekrandan uzak kalabilmesini sağlayabileceğini vurgulayan Uzman Klinik Psikolog Eda Ergür, ara tatilde hobi olarak fotoğrafçılık, resim yapma, puzzle, lego yapma, bitki yetiştirme gibi aktiviteler ya da müzik ve spor ile ilgili etkinliklerin düşünülebileceğini kaydetti.
Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi Uzman Klinik Psikolog Eda Ergür, öğrencilere ara tatilin verimli geçirilmesi için önerilerde bulundu.

Planlama yapmak önemli
Tatil dönemini en verimli şekilde geçirebilmek için öncelikle planlama yapmanın önemli olduğunu dile getiren Uzman Klinik Psikolog Eda Ergür, “Bu planlama kişisel ve akademik hedefler göz önünde bulundurularak oluşturulabilir.  Öğrenciler, ara tatilde verimli zaman geçirmek için kitap okuyarak hem eğlenip hem bilgi edinebilir, yeni bir hobi ya da öğrenmek istedikleri bir beceri edinebilir, fiziksel aktiviteyi arttırarak egzersiz yapabilir, sanatsal etkinliklere katılabilirler.” dedi.

Bu gibi aktivitelerin yanı sıra güzel anılar biriktirmek ve duygusal kaynakları güçlendirebilmek için aile ve arkadaşlarla kaliteli zaman geçirmenin de önemine işaret eden Uzman Klinik Psikolog Eda Ergür, “Sosyal etkileşimi arttırmak hem ilişkileri güçlendirecek hem de öğrencilerin ekrandan uzak kalabilmesini sağlayabilecektir.” diye konuştu.

Hem eğlenme hem de öğrenme deneyimini birleştirin
Uzman Klinik Psikolog Eda Ergür, ara tatilde dinlenirken öğrenmeye devam etmek için ders tekrarı ve test çözmenin yanı sıra eğlenerek öğrenmeyi sağlayabilecek birçok yöntemin de sunulabileceğini ifade ederek, şöyle devam etti:
“Çocuklar okulda yoruldukları için tatil döneminde ders kitaplarından uzak durmak isteyebilirler, bu sebeple ilgisini çekecek farklı öneriler sunmak uygun olacaktır. Örneğin; podcast dinleme, belgesel izleme, ilgi alanlarına yönelik kitaplar okuma veya çevrim içi eğitim platformlarından ilgi çekici kurslara katılmak gibi aktiviteler öğrenciler tarafından tercih edilebilir. Bu yaklaşım hem eğlenme hem de öğrenme deneyimini birleştirebilir.”

Okul döneminde vakit ayırmanın mümkün olmadığı paylaşımlara yer verin
Ara tatilde sosyal etkileşimi artırma ve aile ile vakit geçirmenin, duygusal bağları güçlendirmek açısından oldukça önemli olduğunu da anlatan Uzman Klinik Psikolog Eda Ergür, “Okul döneminde vakit ayırmanın mümkün olmadığı paylaşımlara yer vermek hem çocuğun değerli hissetmesine hem de ailesiyle ilişkisinin olumlu yönde gelişmesine destek sağlar. Bunun yanı sıra sosyal etkileşim, bireyin stresinin azalmasına ve genel yaşam memnuniyetinin artmasına vesile olur. Sosyal etkileşim ve aile ile geçirilen zaman, bireyin duygusal sağlığını destekler, iletişimi güçlendirir ve yaşam kalitesini artırır. Bu deneyimler, kişisel gelişimi teşvik ederken aynı zamanda anı biriktirme fırsatı sunar.” dedi.

Hobiler çocukların özgüvenini artırabilir
Ara tatilde özel projeler veya hobi olarak fotoğrafçılık, resim yapma, puzzle, lego yapma, bitki yetiştirme gibi aktiviteler ya da müzik, spor ile ilgili etkinliklerin düşünülebileceğini de kaydeden Uzman Klinik Psikolog Eda Ergür, “Bu tür aktiviteler, yaratıcılığı arttırma, yeni beceriler kazandırma ve öğrenmeyi teşvik etme açısından faydalı olacaktır. Bu hobiler çocukların özgüvenini artırabilir ve stresle başa çıkma becerilerini güçlendirebilir. Aynı zamanda, bu etkinliklerle geçirilen zaman çocukların teknolojiden uzaklaşmasına da vesile olarak, gerçek dünya etkileşimine odaklanmalarına olanak sağlayacaktır.” şeklinde sözlerini tamamladı.

Sinüzit ve yüz felci hakkındaki doğru bilinen yanlışlar!

DEHB’in genetik temeli çok güçlü!

Psikolojik dayanıklılık engelleri aşmayı kolaylaştırıyor!

Çocuklarda Ağız Sağlığı ve Psikososyal Gelişim: “Gülüşün Özgüveni” Bilinci Güçleniyor

Bebek ve Çocuklarda Göz Sulanması Tedavisi

Kolay bulaşıyor, ciddi belirtilere neden oluyor!

Bağımlılık İradesizlik Belirtisi mi Ruhsal Bir Boşluk mu?

Hijyen ve aşı hayat kurtarıyor!

OTURMAKTA BİLE GÜÇLÜK ÇEKİYORSANIZ, DİKKAT!

Yüklerini Paylaş, Hafifle

Akneye karşı doğru bilinen yanlışlar ve etkili çözümler

Ailevi Akdeniz Ateşi araştırmalarında Türkiye öncü konumda

Yemek Yerken Suçlu Hissetmek: Görünmeyen Tehdit

Beslenme Çantasında Sağlık İçin Doğru Seçimler

Kayısı çekirdeği hem şifa hem zehir olabilir!

HABERLER

Sinüzit ve yüz felci hakkındaki doğru bilinen yanlışlar!

Uzmanı uyardı! Şantiye ve konteyner kentlerdeki yangında ilk 5 dakika kritik!

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası 80. yılını kutladı

PTT AŞ’DEN 185. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ’NE ÖZEL “PTT 185 YAŞINDA PUL SERGİSİ”

LÖSEV, YERLİ MALINA SAHİP ÇIKIYOR: “TEMİZ VE SAĞLIKLI BESLENME KANSER RİSKİNİ AZALTIR”

Sancaktepe Emniyeti Güçleniyor: 6 Yeni Araç Hizmete Alındı

Tevfik Erk’e, İnsan Hakları Günü’nde anlamlı takdim

Osmangazi İlkokulu’ndan Kültürel Zenginliklere Yolculuk

LÖSEV MUTLU ET PAKETLERİNİ ULAŞTIRMAYA İSTANBUL’DA DEVAM EDİYOR!

LÖSEV: “SEN VARSAN BİZ VARIZ”

Gençler Türkiye’nin En Başarılı Basketbolcusunu Seçiyor

TÜRKİYE’NİN EN KAPSAMLI AFET YÖNETİMİ BULUŞMASI NADMEX 2025 KAPILARINI AÇTI

2026’da Beyaz Yakalıları Neler Bekliyor?

“İnsana Saygılı İşe Alım Yaklaşımı” FDN Grubu’na Üst Üste Dördüncü Ödülü Getirdi

Gönüllülükte Kadınlar Öncü

  • Cuma 13 ° / 8.3 ° false
  • Cumartesi 12.9 ° / 9.4 ° false
  • Pazar 14.1 ° / 10.5 ° false
Sinüzit ve yüz felci hakkındaki doğru bilinen yanlışlar!
Uzmanı uyardı! Şantiye ve konteyner kentlerdeki yangında ilk 5 dakika kritik!
İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası 80. yılını kutladı
PTT AŞ’DEN 185. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ’NE ÖZEL “PTT 185 YAŞINDA PUL SERGİSİ”
LÖSEV, YERLİ MALINA SAHİP ÇIKIYOR: “TEMİZ VE SAĞLIKLI BESLENME KANSER RİSKİNİ AZALTIR”
Sancaktepe Emniyeti Güçleniyor: 6 Yeni Araç Hizmete Alındı
Tevfik Erk’e, İnsan Hakları Günü’nde anlamlı takdim