• BIST 100

    14461,75%1,38
  • DOLAR

    43,03% 0,07
  • EURO

    50,48% 0,06
  • GRAM ALTIN

    6171,07% 0,40
  • Ç. ALTIN

    10104,89% 0,00

Dünyanın ilk akıllı posta kutusu: iBOXMultitek’ten Global Pazarlara Türk İnovasyonu

Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli Ar-Ge şirketi Multitek, posta teslimatında güvenlik ve konforu bir araya getiren dünyadaki ilk Akıllı Posta Kutusu iBOX’ı geliştirdi.

1731 OKUNMA
TARİH: 25.12.2024 03:41
Son Güncelleme: 25.12.2024 03:41

Dünyanın ilk akıllı posta kutusu: iBOXMultitek’ten Global Pazarlara Türk İnovasyonu

Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli Ar-Ge şirketi Multitek, posta teslimatında güvenlik ve konforu bir araya getiren dünyadaki ilk Akıllı Posta Kutusu iBOX’ı geliştirdi.

ŞİRKET HABERLERİ 25.12.2024 03:41:00 1731
Haberi Sesli Oku
 Dünyanın ilk akıllı posta kutusu: iBOXMultitek’ten Global Pazarlara Türk İnovasyonu

Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli Ar-Ge şirketi Multitek, posta teslimatında güvenlik ve konforu bir araya getiren dünyadaki ilk Akıllı Posta Kutusu iBOX’ı geliştirdi. iBOX’ın ilk hedef pazarı ise İngiltere.
Türkiye'nin yüzde 100 yerli tek IP interkom üreticisi Multitek, aynı zamanda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ar-Ge Merkezi olarak nitelendirilen alanındaki ilk şirket olmasıyla da dikkat çekiyor. Her yıl cirosunun yüzde 10’nu Ar-Ge çalışmaları için kullanan Multitek, kendi mühendis ve yazılımcılarıyla yüksek teknoloji ürünleri geliştiriyor.

Multitek’in son geliştirdiği inovatif ürünlerden birisi de Akıllı Posta Kutusu iBOX. İngiltere’de posta kutularında yaşanan güvenlik sorunlarından dolayı arayışta olan bir şirketin talebiyle geliştirilen iBOX, sektöründe bir ilk.

Multitek Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Ece Demirkol iBOX geliştirme sürecini şöyle anlatıyor: ‘’ İngiltere’de posta kutularında yaşanan güvenlik sorunlarını çözmek isteyen bir şirket, bizden önce Çin ve Avrupa’da çeşitli şirketlerle görüşüyor. Ancak bu firmalar beklentilerini karşılayamıyor. En son bize geldiler ve biz onlar için yeni bir inovasyonla Akıllı Posta Kutusu’nu geliştirdik. Şimdi satışına geçiyoruz. Bu ürünümüzün Kuzey Avrupa’da büyük ilgi göreceğini düşünüyorum. Çünkü bu ülkelerde tek haneli villa tarzı konut stoğu yoğun ve online sipariş verilen malların teslimatında hırsızlık vakaları giderek artıyor. Bu ürün dünyada bir ilk ve bizim ihracatımıza büyük katkı sağlayacak.’’

Akıllı Posta Kutusu iBOX ne sağlıyor?

Dünyanın neresinde olursanız olun, kargo teslimatı için posta kutusunu uzaktan açabilir, teslim sonrası güvenliği sağlamak için kapatabilirsiniz.

Evde bulunmama gibi nedenlerle kargoların geri dönmesini engelleyerek teslimat sürecini hızlandırabilirsiniz.

Teslimat sonrası posta kutusunun güvenliğini sağlayarak çalınma veya zarar görme risklerini ortadan kaldırabilirsiniz.

Ar-Ge ile Global Başarı

Multitek IP interkom ürünlerinin Android işletim sistemine sahip son derece gelişmiş teknolojik ürünler olduğunu vurgulayan Ece Demirkol, ‘’ Ar-ge bizim için bir tutku demek. 2017 yılında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ar-Ge Merkezi olarak nitelendirilen alanımızdaki ilk firma olduk. Her yıl en az 2 adet TÜBİTAK/TEYDEB projesi gerçekleştiriyoruz. Sektörün geleceğini belirleyen teknolojiler geliştirmek, kullanıcıların hayatlarına konfor ve güvenlik katan yeni teknolojiler üretmek işimizin en keyifli yanı. Örneğin Akıllı IP interkom ve bulut tabanlı IP interkom projelerimiz birçok ödüle layık görülen projeler oldu. Büyük ticari başarı da gösteren akıllı interkomlarımız bugün global firmalarla yarışıyor, hatta teknoloji olarak dünya standartlarının ötesinde yer alıyor. IP interkomlarımız neredeyse bir akıllı telefon gibi. Bunu Türkiye’de yapabilen bir rakibimiz yok. Dünyada ise çok az sayıda şirket var.’’ diye konuştu.

İnovasyonda Multitek

Ece Demirkol Multitek’in akıllı ev sistemleri alanında ar-ge’den üretime, satıştan satış sonrası desteğe 200 kişilik bir ekiple uçtan uca hizmet verdikleri ifade etti. Şirketin analog interkom, akıllı interkom, telefon santralleri ve yangın alarm sistemleri dahil yaklaşık 250 adet farklı ürün ile faaliyetini sürdürdüğünü belirten Demirkol, Multitek’in hem donanım hem de bir yazılım şirketi olduğunu bu nedenle sektörden gelen farkı çözüm önerilerini hızlı yanıt verebildiğini söyledi. Demirkol ‘’Bizde inovasyonun bir şirket kültürü. Multitek olarak yüksek teknoloji ile büyük katma değerli ürünler üretiyoruz. Türkiye’nin kilo başına ihracatı 1,37 dolar. Elektrik elektronikte 6 dolar civarında. Bizim ana üretimimiz olan IP interkomda ise 200 dolar. Eylül ayında lansmanını yaptığımız ve dünyada ilk olan her türlü konutun kablo ve cihaz değiştirmeye gerek kalmadan akıllı evlere dönüşmesini sağlayan, sektörümüzün temsilcisi Türk Elektronik Sanayicileri Derneği (TESİD) tarafından da 2024 yılında Jüri Özel Ödülü verdiği DiafonBox’dan sonra bulut tabanlı iBOX’ın da büyük ilgi göreceğini düşünüyoruz. Şirket olarak uzun vadede akıllı bina teknolojileri sektöründe lider konumumuzu sürdürerek, global pazarlarda daha etkin bir rol almayı ve global bir marka olarak tanınmayı hedefliyoruz. Bu nedenle katma değeri yüksek inovatif ürünler geliştirmeye devam edeceğiz. ’’ dedi.

Multitek hakkında:

1989 yılında Adnan Demirkol tarafından kurulan Multitek, yüzde yüz yerli sermayeli bir Ar-Ge şirketidir. Faaliyetine telefon santrali üretimi ile başlayan firma bugün 35 yıllık deneyimle bulut tabanlı bina iletişim ve akıllı ev teknolojileri üzerinde çalışıyor. Multitek Ar-Ge’den üretime, satıştan satış sonrası desteğe kadar uçtan uca hizmet veriyor. IP İnterkom sektöründe ilk ve tek yerli şirket olan Multitek, özenle, heyecanla ve tutkuyla teknoloji üretmeye devam ediyor.

Teknosa, “Kadın için Teknoloji” projesinde 2025 yılında 4 binden fazla kadına dokundu

Mitsubishi Heavy Industries'ten Kışa Özel Split Klima Kampanyası

Hyundai Resim Yarışması’nda Ödüller Sahiplerini Bekliyor

MediaMarkt Türkiye’nin teknoloji severler için ‘Yeni Yıl Kampanyası’ devam ediyor

Önümüzdeki 3 Yıl Küçük Metrekare, Net Getiri ile Konut Sektörü Büyümeye Devam Edecek

Beymen Club’ta Yılbaşı Alışverişine Kişisel Dokunuşlar

Yemeksepeti, Kurye Festivali’nde İş Ortaklarını Ağırladı

S&P Global Ratings, Renault SA'nın kredi notunu ‘BBB-‘ye yükseltti

Tavuk Dünyası'na İstanbul Marketing Awards’tan İki Ödül!

Skoda, 130 Yıllık Tarihinin Efsaneleşmiş Modellerini Sergiliyor

Deprem Erken Uyarı Sinyali İlk Kez Konutlara Ulaştırılacak

Multitek’ten Apartman ve Site Yöneticilerine Dijital Dönüşüm Çağrısı

Bakery Plus 2025 Fuarı Ekim’de Ankara’da kapılarını açıyor

VakıfBank'tan 500 Milyon Dolarlık murabaha finansmanı

Paşa Tavuk But Döner Ataşehir’de Hizmete Açıldı

HABERLER

LÖSEV GENÇLERİ İSTANBUL’DA BİR ARAYA GELDİ

YGD'den Yılın Haber Ödülleri' için başvuru çağrısı

Kaymakam Naif Yavuz’dan Fatih Borsa İstanbul Anadolu Lisesi’ne Ziyaret

Sancaktepe'de Lise Müdürleriyle Eğitim Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Ali Evgiloğlu'nun yeni yıl mesajı: “2026 Daha Adil ve Refah Dolu Bir Yıl Olsun”

Yeniden Refah Partisi Sancaktepe İlçe Başkanı Ekrem Yahya Ateş’ten Yeni Yıl Mesajı: “Birlik İçinde Aydınlık Yarınlara”

Seydioğlu Lokantası İşletmecisi Yunus Emre Sağlam’dan Yeni Yıl Mesajı: “2026, Atılım ve Bereket Yılı Olsun”

Mimar Ufuk Aydın’dan Yeni Yıl Mesajı: “2026, Umudun ve Barışın Yılı Olsun”

Sancaktepe Canlar Cemevi Başkanı Kasım Söylemez’den Yeni Yıl Mesajı: “2026, Barış ve Hoşgörü Yılı Olsun”

Sarıgazi Spor Kulübü Başkanı Serdar Turhan’dan Yeni Yıl Mesajı: “2026, Umutların Yılı Olsun”

Turgut Daş’tan Yeni Yıl Mesajı: “2026, Umut ve Dayanışma Yılı Olsun”

Hakan Şahinoğlu’ndan 2026 Mesajı: “Yeni Yıl, Birlik ve Huzur Getirsin”

Üsküdar Belediyesi’nden Anlamlı Anma Programı

Tasarımın En İyileri Kadir Has Üniversitesi’nde Açıklandı

  • Çarşamba 15 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 15.6 ° / 11.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Cuma 6.8 ° / 3.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
LÖSEV GENÇLERİ İSTANBUL’DA BİR ARAYA GELDİ
YGD'den Yılın Haber Ödülleri' için başvuru çağrısı
Kaymakam Naif Yavuz’dan Fatih Borsa İstanbul Anadolu Lisesi’ne Ziyaret
Sancaktepe'de Lise Müdürleriyle Eğitim Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi
Ali Evgiloğlu'nun yeni yıl mesajı: “2026 Daha Adil ve Refah Dolu Bir Yıl Olsun”
Yeniden Refah Partisi Sancaktepe İlçe Başkanı Ekrem Yahya Ateş’ten Yeni Yıl Mesajı: “Birlik İçinde Aydınlık Yarınlara”