Tarih: 06.02.2024 18:34

90 BİN İBB ÇALIŞANININ BAYRAM ÇİKOLATALARI, HATAY KIRIKHAN’DA OKULA DÖNÜŞECEK

Facebook Twitter Linked-in

“İBB EMEKÇİLERİ LİSESİ’NİN TEMELİ CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL VE İBB BAŞKANI İMAMOĞLU TARAFINDAN ATILDI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli 2 depremle felaketi yaşayan illerden Hatay’daydı. Sabaha karşı 04.17’de gerçekleştirilen anmada depremzedelerin acısına ortak olan Özel ve İmamoğlu, İBB çalışanlarının katkılarıyla yeniden inşa edilecek Hatay Kırıkhan’daki “İBB Emekçileri Lisesi”nin temelini attı. 

Temeli atılacak okulun yapımına katkı sunan İBB çalışanlarına teşekkür eden Özel, “İstanbul'da bir büyük aile var: İBB ailesi. Bunlar CHP'lilerden falan oluşmuyor. Hatta belki önemli bir kısmı, AK Parti İBB’yi yönetirken işe girmiş çalışanlar, emekçiler. Ama onlar bir aile. İstanbul'a hep birlikte hizmet ediyorlar. Ekrem Başkan, onları ayırmıyor, ‘Sen şu siyasi görüştensin, bundansın’ diye. İlk başta korkutmuşlardı. Gelirse, hepsini işten çıkaracaktı. Geldi. ‘Hepinizi kovacak’ diyordu. Hepsine sarıldı Ekrem Başkan. Sarıldı ve hep birlikte çalışıyorlar. İşte o sıcaklık, şöyle bir dayanışmayı şekillendirdi: 90 bin kişi, sadece bayram çikolatalarından vazgeçince, koskocaman bir meslek lisesini yeniden inşa etme imkanı oluyor. Hem de öyle herhangi bir okul değil; dört dörtlük bir okul” dedi.

 “Vatandaşımızı anlamak yerine, vatandaşımıza soru sormak ya da vatandaşımızı sorgulamak, hiçbir yöneticinin haddi olamaz” diyen İmamoğlu da “Siyasetin amacı; hiçbir ayrım yapmadan, herkesin sağlığını, güvenliğini, mutluluğunu sağlamaktır. Siyaset, ‘Depremlerde hiç kimse ölmesin’ diye yapmak durumunda olduğumuz bir görevdir. Siyaset, siyasi rakipleri yenmek için yapılmaz; afetleri, krizleri, vatandaşın yaşadığı zorlukları yenmek için yapılması gereken bir görevdir. ‘İstanbul Büyükşehir Belediyesi Emekçileri Lisesi’ adına alacak olan bu okul, İBB çalışanları ile çok değerli Hataylılarla, çok özel bir sevgi ve kardeşlik simgesi pozisyonuna dönüşecek. Buradan yetişecek gençlerimiz, o sevgiyi ve kardeşliği hissederek eğitim ve hayat yolculuklarına buradan devam edecekler” ifadelerini kullandı. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —