VODAFONE TÜRKİYE’DEN İLK ÇEVRESEL, SOSYAL VE YÖNETİŞİM (ÇSY) RAPORU

Vodafone Türkiye, bu çalışmasıyla, Vodafone Grubu’nun faaliyet gösterdiği ülkeler arasında gönüllü olarak ÇSY raporu çıkaran ilk ülke oldu.

KURUMSAL HABERLER 19.11.2021 18:06:00 5985
Haberi Sesli Oku
VODAFONE TÜRKİYE’DEN İLK  ÇEVRESEL, SOSYAL VE YÖNETİŞİM (ÇSY) RAPORU

Dünyadaki gelişmelere paralel olarak sürdürülebilirliği Çevresel, Sosyal ve Yönetişim (ÇSY) çerçevesinde ele almaya başlayan Vodafone Türkiye, daha önce “Sürdürülebilirlik Raporu” adıyla yayınladığı performans raporunu bu yıl ilk kez “ÇSY Raporu” adıyla yayınladı. Vodafone Türkiye, bu çalışmasıyla, Vodafone Grubu’nun faaliyet gösterdiği ülkeler arasında gönüllü olarak ÇSY raporu çıkaran ilk ülke oldu.
    
Dijital geleceğin inşasına katkıda bulunurken net sıfır ekonomiye geçişi destekleyen Vodafone, 2030 yılına kadar operasyonlarında, 2040’a kadar da değer zincirinin tamamında net sıfır emisyon hedefine ulaşmayı amaçlıyor. Şirket, Nisan 2021’de %100 yenilenebilir enerjiye geçerek Türkiye’de şebekesinin tamamında yenilenebilir enerji kullanan ilk ve tek operatör oldu.

19 Kasım 2021 – Dijital, kapsayıcı ve sürdürülebilir bir gelecek için amaç odaklı yaklaşımıyla değer yaratmayı hedefleyen Vodafone Türkiye, 11 yıldır sürdürdüğü performans raporlamasında yeni bir döneme girdi. Dünyadaki gelişmelere paralel olarak sürdürülebilirliği Çevresel, Sosyal ve Yönetişim (ÇSY) çerçevesinde ele almaya başlayan Vodafone Türkiye, daha önce “Sürdürülebilirlik Raporu” adıyla yayınladığı performans raporunu bu yıl ilk kez “ÇSY Raporu” adıyla yayınladı. “Vodafone Türkiye 2021 ÇSY Raporu”nda şirketin 1 Nisan 2020 – 31 Mart 2021 mali yılına ait çevresel, sosyal ve yönetişim performansı ele alınıyor. Vodafone Türkiye, bu çalışmasıyla, Vodafone Grubu’nun faaliyet gösterdiği ülkeler arasında gönüllü olarak ÇSY raporu çıkaran ilk ülke oldu.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, şunları söyledi:

“Vodafone, tüm dünyada sürdürülebilirliğin önemini erken kavramış ve bu yönde gecikmeden harekete geçmiş şirketler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Grubumuz 2020 itibarıyla sürdürülebilirlik konularını Çevresel, Sosyal ve Yönetişim çerçevesinde ele almaya başladı. Buna paralel olarak biz de Türkiye’de 2010 yılından bu yana devam eden sürdürülebilirlik yolculuğumuzu önümüzdeki dönemde ÇSY raporlaması adı altında sürdürme kararı aldık. Günümüzde şirketlerin performansını bütünsel şekilde ortaya koymaları daha da önem kazandı. Bu kapsamda, başta müşteri talepleri ve yatırımcı beklentilerine yanıt vermek üzere şirketimizin ÇSY performansını geliştirmeye, bu alanlarda şeffaflığa ve faaliyetlerimizin etkileri konusunda daha fazla bilgi açıklamaya odaklanıyoruz. Bu anlayışla kaleme aldığımız ‘Vodafone Türkiye 2021 Çevresel, Sosyal ve Yönetişim Raporu’muzda sürdürülebilirliği ÇSY çerçevesinde ele alıyoruz. Bu bizim 11’inci performans raporumuz olsa da aynı zamanda ilk ÇSY raporumuz. Dijital teknolojilerin gücünü kullanarak dünya ve birlikte yaşadığımız toplum için yarattığımız değeri ortaya koyan ÇSY Raporu’muzu paydaşlarımıza sunmaktan mutluluk duyuyoruz.”

Sürdürülebilirliğe bütünsel yaklaşım

“Vodafone Türkiye 2021 ÇSY Raporu”nda şirketin amaç odaklı vizyonu üzerine inşa edilen ÇSY ve sürdürülebilirlik stratejisi ile bu alandaki öncelikli konuları ele alınıyor. Raporda, Vodafone Türkiye’nin Dijital Toplum, Kapsayıcılık ve Çevre olmak üzere üç ana değer alanının yanı sıra Çalışanlar ve Sorumlu İş ve Değer Zinciri başlıkları altında sürdürülebilirliğe bütünsel yaklaşımı anlatılıyor. Vodafone Grubu’nun 2030, 2040 ve 2050 hedefleri kapsamındaki ilerlemelerin yanı sıra iç ve dış paydaşların görüşlerine de yer verilen raporda, teknoloji ve insanın bir araya gelmesiyle toplumsal değişimin mümkün olduğu ortaya koyuluyor.

Paydaş katılımı arttı

Yeni raporunda paydaş katılımına daha fazla ağırlık veren Vodafone, raporu paydaşlarının görüşleriyle destekledi ve paydaş beklentilerini öncelikli konularıyla ilişkilendirdi. Vodafone, “Covid-19 ve İşimize Etkisi” adlı yeni bir başlıkta dünyadaki son trendlerin şirketin ana faaliyet alanına olan etkilerini de mercek altına aldı. Diğer yandan, teknoloji ve insanın bir araya gelmesiyle toplumsal değişimin mümkün olduğu mesajı raporun genelinde tasarım öğelerine dahil edildi. Raporda ayrıca, görsellerin sayısı artırıldı, dijital anlamda iyileştirmeler yapıldı ve değer alanlarındaki iyi uygulamalarda okunabilirlik kolaylaştırıldı. 

GSYH’ye 334,4 milyar TL katkı

“Vodafone Türkiye 2021 ÇSY Raporu”na göre, Vodafone’un 15 yılda Türkiye ekonomisine sağladığı doğrudan, dolaylı ve tetiklenen GSYH katkısının reel değeri 334,4 milyar TL oldu. Şirket, kadın ve çocuklara yönelik teknoloji ve dijitalleşme temelli eğitimlere ve girişimciliğe odaklanan çeşitli projeler geliştirdi ve son 14 yılda 47 milyon TL’den fazla yatırım yaparak ekosistemde 4,3 milyonu aşkın kişiye ulaştı. Vodafone Türkiye’nin pandemiyle mücadele kapsamında bireysel müşteriler, bayi çalışanları, kurumsal müşteriler ve kamu hizmetlerine yönelik destek paketlerinin toplam değeri ise 114,7 milyon TL oldu.  

Yenilenebilir enerjiye 5 milyon TL yatırım 

Vodafone Türkiye, çevresel sürdürülebilirlik için özellikle yenilenebilir enerji kullanımı ve atık yönetimi konularına odaklandı. Son 2 yılda yenilenebilir enerjiye 5 milyon TL yatırım yapan şirket, Nisan 2021 itibarıyla %100 yenilenebilir enerjiye geçerek Türkiye’de şebekesinin tamamında yenilenebilir enerji kullanan ilk ve tek operatör oldu. Vodafone Türkiye, e-atıklarının %97’sini geri dönüştürürken, %3’ünü ise yeniden kullandı.

Kadın ve çocuklara dijital eğitim

Vodafone Türkiye, kapsayıcılık alanında da önemli çalışmalara imza attı. “Yarını Kodlayanlar” projesiyle 200 bini aşkın çocuğa ulaşan ve projeye yapılan her 1 TL’lik yatırımla 4,4 TL değerinde sosyal fayda yaratan şirket, “Dijital Benim İşim” projesiyle 12 bin kadına dijital pazarlama ve dijital okuryazarlık eğitimleri vermeyi hedefliyor. 

Dijital tarımla %50 verimlilik

Dijital toplum hedefiyle çalışmalarını sürdüren Vodafone, Türkiye’nin 81 ilinde 24 bini aşkın 4.5G iletişim noktası ile hizmet vererek 4.5G’de en geniş kapsamaya sahip operatör olmaya devam etti. Vodafone Türkiye, üretim ve kalitede en az %25’lik iyileşme gerçekleştirerek kaynak kullanımında %50 verimlilik sağlayan Dijital Tarım Çözümleri ile de dijital toplum hedefine katkıda bulundu.

Uluslararası standartlarda hazırlandı

“Vodafone Türkiye 2021 ÇSY Raporu”, Küresel Raporlama Girişimi tarafından yayımlanan GRI Standartları “temel” seçeneğiyle uyumlu hazırlandı. Raporda Birleşmiş Milletler tarafından belirlenen ve 2030 yılına kadar gerçekleştirilmesi hedeflenen 17 Sürdürülebilir Kalkınma Amacına sunulan katkılara da yer verildi. Vodafone’un, “Kadının Güçlenmesi Prensipleri”ne katkısını da içeren rapor, şirketin Kasım 2015’te Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ne gönüllü imzacı olmasını takiben yayımladığı altıncı “İlerleme Bildirimi” niteliğini taşıyor.

VakıfBank’tan müşteri-şube iletişiminde yenilikçi adım: "Şubeye Talimat Gönder"

Lastik sektörünün birliği TOLDER kuruldu

Su Kuyusu Yardım Derneği su sorunlarına çözüm projeleri üretiyor

İbn Haldun Üniversitesi Tasarruf Finansmanı Merkezi çalışmalarına başladı

Kayseri %100 ekolojik pazar sezonu başarıyla tamamlandı

Black Friday’de KAÇUV’un Umut Dükkânı’ndan “iyilik” satın alabilirsiniz

İpekyolu Mektupları yarışması ödülleri sahiplerini buldu

LÖSEV'in doğal Satsuma mandalinaları sağlıklı beslenmede sembol oldu

Sabri Ülker Vakfı, beslenme ve gıda okuryazarlığına dikkat çekiyor

Küresel Turizm Zirvesi: TIF 2024 İstanbul’da başlıyor

Deprem bölgesindeki kadınların halıları dünya pazarında

GENSED, Eskişehir’de güneş enerjisi ve enerji depolama semineri düzenledi

Avrasya Pencere, Kapı ve Cam Fuarları rekor katılımla tamamlandı

Girişimci Buluşması'nda fikirlere 1 milyon TL ödül

Kahve Tutkusu Şehri Sarıyor

TEGV Cizre Öğrenim Birimi çocukları Güler Legacy basketbol kampına katıldı

HABERLER

Güvenç Abdal Derneği’nden Muharrem Lokması ve Aşure

Hacıbektaş’ta Hünkar Hacı Bektaş Veli Kültür ve Cem Evi Açıldı

Sancaktepe Emek Cemevi’nde Aşure ve Şükür Kurbanı Buluşması

Sarıgazi Spor Kulübü’nden Muharrem Ayında Anlamlı Paylaşım

LÖSEV GÖNÜLLÜ KOROSU, İBB KOROLAR FESTİVALİ'NDE FARKINDALIK YARATTI

Prof. Dr. Deniz Ülke Kaynak’tan PKK'nın silahları yakmasına ilişkin çarpıcı analiz!

LÖSEV VE CAMBRİDGE İŞ BİRLİĞİYLE EĞİTİMDE GÜÇLÜ ADIM

LGS Türkiye Birincisi Sancaktepe'den: 500 Tam Puanla Büyük Başarı

Kaymakam Yavuz’dan Kızılay’a Destek Mesajı: “Zor Zamanların En Güçlü Dayanağı”

YGD'de Ödül Hazırlığı Heyecanı Başladı

Hamilelikte Sağlıklı Beslenmenin Şifreleri

Katılım Emeklilik DigiZoo’da TEGV’li çocuklar dijital keşfe çıktı

Kahve Tutkusu Boğaz’la Buluştu

Dünya yeme bozukluklarıyla mücadele ediyor

Anne babalar dikkat! Bu hastalıklar son günlerde çok sık görülüyor!

  • Çarşamba 32.2 ° / 23.4 ° Güneşli
  • Perşembe 33.1 ° / 23.6 ° Güneşli
  • Cuma 27.7 ° / 23 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
Güvenç Abdal Derneği’nden Muharrem Lokması ve Aşure
Hacıbektaş’ta Hünkar Hacı Bektaş Veli Kültür ve Cem Evi Açıldı
Sancaktepe Emek Cemevi’nde Aşure ve Şükür Kurbanı Buluşması
Sarıgazi Spor Kulübü’nden Muharrem Ayında Anlamlı Paylaşım
LÖSEV GÖNÜLLÜ KOROSU, İBB KOROLAR FESTİVALİ'NDE FARKINDALIK YARATTI
Prof. Dr. Deniz Ülke Kaynak’tan PKK'nın silahları yakmasına ilişkin çarpıcı analiz!
LÖSEV VE CAMBRİDGE İŞ BİRLİĞİYLE EĞİTİMDE GÜÇLÜ ADIM