Türkiye Eğitim Gönülleri Vakfı 29 yaşında

Türkiye’nin 27 ilinde 72 etkinlik noktasında TEGV, 29 yılda 100 bini aşkın gönüllüsünün desteğiyle 3 milyondan fazla çocuğu nitelikli eğitim desteği ile buluşturdu.

GENEL 24.01.2024 20:44:00 151 0
Haberi Sesli Oku
Türkiye Eğitim Gönülleri Vakfı 29 yaşında

“Bir Çocuk Değişir, Türkiye Gelişir” mottosuyla çağdaş nesillerin yetişmesi için ilköğretim çağındaki çocuklara nitelikli eğitim desteği sunan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), 29’uncu yaşını kutlamak için 23 Ocak’ta Pera Müzesi’nde özel bir etkinlik düzenledi. Türkiye’nin 27 ilinde 72 etkinlik noktasında TEGV, 29 yılda 100 bini aşkın gönüllüsünün desteğiyle 3 milyondan fazla çocuğu nitelikli eğitim desteği ile buluşturdu.

Kuruluş tarihi olan 23 Ocak günü Pera oditoryumunda düzenlenen doğum günü kutlamasına TEGV Mütevelli Heyet ve Yönetim Kurulu Üyeleri, yöneticileri, TEGV çocukları, gönüllüler, çalışanlar ve basın temsilcileri katılım gösterdiler. Yönetim Kurulu Başkanı M. Özalp Birol’un TEGV’in kuruluşundan bugüne topluma dokunuşlarını özetlediği etkinlikte, Genel Müdür Sait Tosyalı 2023 yılı çalışmaları ile 2024 yılı projeleri hakkında bilgi verdi. TEGV çocuklarından oluşan koronun seslendirdiği PARLA marşına konuklar coşkulu bir şekilde eşlik ettiler. Etkinliğin sonunda doğum günü pastası kesilirken, eğitim dostları TEGV’in doğum gününü videolu mesajları ile kutladılar.

“TEGV’e emek veren herkese teşekkür ediyorum”
Konuşmasına TEGV’in en büyük destekçilerinden Semahat Arsel hanımın, TEGV’in kurucusu Suna Kıraç’ı anma günündeki kabir ziyaretinden sonra kendisine yolladığı mektup’u okuyarak başlayan Yönetim Kurulu Başkanı M. Özalp Birol, Semahat hanım’ın TEGV’in sadece çocukların akademik gelişimine destek vermekle kalmayıp, yaşam tarzlarını da ne kadar değiştirdiği ile ilgili görüşlerini paylaştıktan sonra, sözlerine eski TEGV çocuklarının bugün geldikleri konumlarından örnekler vererek devam etti. Suna Kıraç’ın TEGV’i kurma amacı olarak “Biz sevgiyle yaklaştığımız, bilgiyle donattığımız çocuklarımıza dimdik yürümelerini, hayata karşı daha güçlü durmalarını sağlayacak becerileri ve özgüveni kazandıracağımıza inanıyoruz.  Çocuklarımız için okulun tamamlayıcısı, sokağın ve riskli ortamların alternatifiyiz” dediğini paylaşan M.Özalp Birol, gönüllülerin çocukların geleceğe ilişkin tercihlerinde ufuklarını genişlettiğini; renkli mekanlarda zaman geçirmekten çok mutlu olduklarını; atölye temelli içeriklerle eğlenerek öğrenirlerken nitelikli eğitimin, ellerindeki tek güç, tek fırsat olduğunun farkına vardıklarından söz etti.  TEGV’in Ulu Önder Atatürk’ün “hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir” sözünü ilke kabul ederek, bilim ve teknolojiye ağırlıkla yer verdiğini; dijital ve fiziksel robotik kodlama, Tasarım ve Beceri Atölyeleri ve Bilim Ateşböcekleri ile çocukların nitelikli bireyler olarak yetişmelerine ortam yarattığının altını çizdi. 28 yıl boyunca sürekli geliştirdiği kurumsal yapısı, şeffaflık ve hesap verebilirlik özellikleriyle, ülkemizde ve dünyada güven yarattığını, geniş kitleler ve kurumlar tarafından benimsenip desteklendiğini ifade etti. Deprem felâketinden hemen sonra deneyimlendiği gibi TEGV’in Türkiye’deki kurumların sosyal sorumluluk projelerinde aranan bir paydaş olurken, yurt dışından fonlarla da desteklenen, bireysel bağışçıların da portföyde giderek ağırlık kazandığı bir kurum halini aldığını sözlerine ekledi. M. Özalp Birol konuşmasını TEGV’in tüm eğitim dostlarına teşekkür ederek bitirdi.

“Yeni araçlar Ateşböceği filomuza katılıp ışık saçmaya başlayacak”
TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı 2023 çalışmaları ile 2024 projeleri şöyle özetledi: “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını tüm yıla yayılan Cumhuriyetin Yüzleri projemiz ve etkinliklerle kutladık. Mütevellilerimiz, yönetim kurulumuz, çalışma arkadaşlarımız, gönüllülerimiz ve çocuklarımızla iki kez Atamızın huzuruna çıktık; O’na minnetlerimizi sunduk. 6 Şubat felaketi sonrası tüm olanaklarımızı, seferber ettik. Gönüllülerimiz, Ateşböceği filomuz ve bölgedeki etkinlik noktalarımızla çocuklarımızın yanında olduk ve olmaya devam ediyoruz. Yurt içinden ve yurt dışından gelen bağışlarla yeni araçlar Ateşböceği filomuza katıldı; Diyarbakır, Denizli ve Gaziosmanpaşa’da yeni etkinlik noktalarımızı açtık. Heyecan duyduğumuz projelerimiz bu yıl da devam edecek: Gaziantep, Gölcük ve Anadoluhisarı noktalarımızı açmayı planlıyoruz. Yeni araçlar Ateşböceği filomuza katılıp çocuklarımıza ışık saçmaya başlayacak. Su, İklim, Sağlıklı Beslenme, Geleceğin Meslekleri, Güvenli Trafik, Deprem ve Doğal Afet Bilinci temalı eğitim programlarımız bu yıla damga vuracak projelerimiz arasında”.    

Eğitim dostlarından doğum gününde TEGV’e mesajlar
Ahmet Erdem (SHELL-Türkiye Ülke Başkanı): Ülkemizdeki ilköğretim çağındaki çocukların donanımlı birey olarak yetişmesi amacıyla çalışmalarını sürdüren TEGV’in 29’uncu yaşını gönülden kutluyorum. Bu yolda gecesini gündüzüne katan TEGV yönetim ekibine, çalışanlarına ve gönüllülerine şahsen ve tüm Shell Türkiye ailesi adına teşekkürlerimi iletiyorum.

Erdoğan Çoban (ŞÖLEN-CEO): “Bir Çocuk Değişir Türkiye Gelişir” diyerek yola çıkan ve eğitim alanındaki kıymetli çalışmalarıyla önemli izler bırakan TEGV’in 29’uncu yılını kutluyorum. Ne mutlu ki bize böylesi önemli bir vakfımızla iş birliği içinde ülkemizin aydınlık geleceği olan çocuklarımızın eğitimine katkıda bulunuyoruz. TEGV ailesine ülkemizin geleceğine yaptıkları değerli katkıları için teşekkürlerimizi sunuyorum. TEGV’in varlığı Türkiye’yi ve geleceğimizi aydınlatıyor. Başarılarınızın devamını diliyorum.

Hulusi Acar (Media Markt Türkiye-CEO): Türkiye’nin geleceğine bu kadar yatırım yapan böyle bir vakfın olmasından gurur duyuyorum. 29’uncu yaş gününüzü gönülden kutluyorum ve birlikte nice projelere imza atmayı diliyorum.

Muzaffer Aksoy (BANK ABC-CEO): TEGV’in eğitim eşitliği konusunda sağladığı fayda Türkiye’nin geleceği ve gelişimi için çok önemli. Bundan da çok mutluluk duyuyor, daha büyük başarılar diliyoruz.

Oğuz Toprakoğlu (Vehbi Koç Vakfı- Genel Müdürü): Vehbi Koç Vakfı olarak, TEGV ile olan iş birliğimizden çok memnunuz. TEGV’in faaliyetlerini desteklemeyi önemsiyoruz. Çok değerli Koç ailesinden rahmetli Suna Kıraç hanımefendinin kuruluşunda önemli rol oynadığı TEGV, bizim için kardeş vakıf statüsündedir. Koç topluluğunun depremzedeler için kurduğu Umut Kentlerde, TEGV iş birliği yaptığımız vakıfların başında gelmiştir. TEGV, yılların getirdiği saha tecrübesi ve çeviklik ile çok hızlı bir şekilde Umut Kentlerde çocuklar için rengarenk sosyal alanlar yaratmıştır. TEGV ile iş birliğimizin uzun yıllar devam etmesini ümit ediyor, faaliyetlerinde başarılar dilerken 29’uncu yılını içtenlikle kutluyoruz. 

Özgün Özgüler (PINAR-Pazarlama Müdürü / Kurumsal Projeler): Bugün Tasarım Mucitleri Ateşböceğimiz ile Adıyaman’daki çocuklarımızla buluşuyor, onlara ışık olmaya çalışıyoruz. Bize bu fırsatı tanıdıkları ve süreçteki sonsuz destekleri için tüm TEGV ailesine teşekkürlerimizi sunuyoruz. TEGV’in aydınlattığı nice yılları birlikte kutlamak dileğiyle.

Zeynep Yuvanç Uslu (Dominos Pizza Türkiye-Medya Planlama ve Halkla İlişkiler Müdürü): Ne mutlu bize ki, TEGV ile inandığımız yolda en gerekli zamanda birbirimizden güç alarak yürümeye başladık. “Bir Çocuk Değişir, Türkiye Gelişir” bizim de benimsediğimiz bir söylem ve hep söylediğimiz gibi, biz her şeyi beraber yapıyoruz diyerek yola çıkıyoruz ve yol arkadaşlığımızı sevgi ve adanmışlıkla güçlendiriyoruz. Çocukların nitelikli eğitimine erişmesine beraber katkı sağladığımız için çok mutluyuz. Çalışmalarıyla bize değer katan, etkin ve fark yaratan TEGV’e çok teşekkür ediyoruz. İyi ki varsın TEGV.
 


Evlerin çözülmeyen sorunu ısı yalıtımı

Muhtarlık kurumuna gerek var mı?

Alışverişlerde 170 binden fazla kişi indirimleri Cimri ile yakaladı!

İyi bir iletişim yöntemiyle kriz fırsata dönüştürülebilir

Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul Rekor Sayıda Ziyaretçiyi Ağırladı

İstanbul Mücevher Fuarının satış rekoru gram altının oldu

LÖSEMİYİ YENEN MİNİK KAHRAMANLAR İSTANBUL 23 NİSAN KUTLAMASINDA ÇİFTE BAYRAM SEVİNCİ YAŞADI!

DOĞUŞ ÇOCUK SENFONİ ORKESTRASI İLE ANTALYA DEVLET SENFONİ ORKESTRASI’NDAN COŞKU DOLU 23 NİSAN KONSERLERİ

Geleceğin alışverişi sanal gerçeklikte olacak!

Türk organik gıda sektör temsilcileri Almanya'da "boy gösterdi"

Kuveyt Türk’ün aktif büyüklüğü 668 milyar TL’ye ulaştı

Kriptoyla kara para aklayıp henüz yakalanmayanlara kötü haber

İSTANBUL’A BAĞIMSIZ ADAY

MAN Türkiye A.Ş., Astronergy güvencesiyle fabrikasında kullandığı elektriğin %45’ini güneşten alacak

Sermaye piyasalarında nitelikli çalışan ihtiyacı artıyor

Enerjisa Enerji’nin Eyüpsultan’da kurduğu arazi Güneş Enerjisi Santrali 2 bin 198 hanenin enerjisini üretecek

HABERLER

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Sancaktepe'de Alper Yeğin'in ekibi belli oluyor! İşte o isimler...

Selçuk Cebir, Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı oldu

Sancaktepe'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bir dizi etkinlikle kutlandı

Sancaktepe'de yeni dönemin ilk muhtarlar toplantısı yapıldı

Sancaktepe İlçe Millî Eğitim Müdürü Hale BAĞCE ÖZBAŞ'ın Ramazan Bayramı Mesajı

Sancaktepe Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısı yapıldı

AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Turgay Akpınar'dan 'jakuzi' iddialarına tepki! "Vicdansız ve insafsızca..."

Sancaktepe Kaymakamı Karakaya, Polis Teşkilatı'nın 179 . yıl dönümünü kutladı

Sevda Yılmaz’ın Ramazan Bayramı mesajı

Sancaktepe Kaymakamı Ahmet KARAKAYA’nın Ramazan Bayramı Mesajı

Sancaktepe ilçesinin genç muhtarı Cansu Akdağ yola devam ediyor

Sancaktepe Belediyesi'nde jakuzi iddiaları üzerine soruşturma başlatıldı

Sancaktepe Belediyesi'nde jakuzi tartışması! Alper Yeğin'den iddialara cevap gecikmedi

Sancaktepe Belediyesi'nde 'jakuzi' iddiasına Şeyma Döğücü'den sert yanıt!

Selçuk Cebir’in Ramazan Bayramı mesajı

  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 16.1 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
Sancaktepe'de Karışık Tost Kitabı etkinliğinde Gazze'ye nakdi yardım sağlandı
Sancaktepe Bil Koleji öğrencilerinden resimli hikaye kitabı
ÖĞRETMENLERDEN SANATÇI GÖZÜYLE DÜNYA’YA BAKIYORUM PROJESİ
Anaokulu öğrencilerinden Annem ve Ben temalı resim sergisi
Sancaktepe'de Sultanlar Ortaokulu mezuniyet töreni düzenledi
Şakir Demir İlkokulu'nun yıl sonu gösterisi büyük ilgi gördü
Şakir Demir İlkokulu'nda özenle hazırlanmış resim sergisi düzenlendi