TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDE “BİLİŞİM GÜNLERİ” DÜZENLENDİ

Trakya Üniversitesinde gerçekleştirilen “Bilişim Günleri” etkinliğinde Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 3. ve 4. sınıf öğrencileri Trakya Üniversitesi Teknopark firmaları ile bir araya geldi.

EĞİTİM 23.01.2024 05:58:00 170 0
Haberi Sesli Oku
TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDE “BİLİŞİM GÜNLERİ” DÜZENLENDİ

Trakya Üniversitesinde gerçekleştirilen “Bilişim Günleri” etkinliğinde Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 3. ve 4. sınıf öğrencileri Trakya Üniversitesi Teknopark firmaları ile bir araya geldi.

Bilişim Günleri etkinliği, Trakya Üniversitesi Teknopark ve Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği iş birliğinde Mühendislik Fakültesi Dekanlık Fuayesi’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Aydoğdu, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacı Ali Güleç, akademisyenler, firma temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tolga Sakallı, günümüzde bilişim devrimi yaşandığını ve ülkemiz de bu anlamda birçok gelişme yaşandığını ifade ederek “Ülkemizde ve dünyada bilişimin önemli alt alanları olan, ülkemizde de öncelikli ve özellikli kapsamlar anlamında değerlendirilen siber güvenlik, yapay zeka ve veri bilimi giderek önemini hissettirmekte ve bu alanların; sağlık sosyal bilimler, fen bilimleri, eğitim ve mühendislik olmak üzere birçok alanda ortaklaşa çalışmalar sunması yakın zamanda gerçekleşen gelişmelerdir. Ülkemize katma değeri yüksek ürünler sunacak olan siber güvenlik ve yapay zeka gibi disiplinler arası bilişim alanlarının ve ülkemizin gelişmişliğine doğrudan katkı sağlayacağını düşündüğüm katma değeri yüksek yazılımların geliştirilmesinin merkezinde de bilgisayar mühendisliği bölümleri bulunmaktadır. Trakya Üniversitesi Bilgisayar mühendisliği olarak bir taraftan eğitim kalitemizle ilgili güncel çalışmaları takip ederken, bir taraftan da ders programlarımızın da daha güncel olabilmesi için elimizden geleni yapmaktayız. Özellikle son iki yılda bilgisayar mühendisliği ve Trakya Teknopark arasında önemli bir ekosistem oluşturulmuş ve öğrencilerimiz teknoparktaki yaklaşık 80 şirkette staj ve iş imkanı bulabilmektedirler. Bu etkinlikteki ana başlık Teknoparktaki firmaların, dolayısıyla sektörün, öğrencilerimizden beklentilerini karşılaması, öğrencilerimizin staj ve iş bulmada imkanlarını irdelemeleri, bilgisayar mühendisliği sektörünü ve sektör çalışanlarını tanımalarını ve kendilerini daha doğru ifade edebilmeleri şeklinde sıralanabilir.” dedi.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacı Ali Güleç konuşmasında “Bu etkinlikler ve buna benzer etkinliklerin sayılarının arttırılması özellikle Mühendislik Fakültesi öğrencileri için hem kariyer gelişimlerine destek vermek hem daha iyi planlamalarını sağlamak hem de sektör öğrenci gelişimini artırmak açısından oldukça kıymetli.” diyerek etkinliğin gerçekleştirilmesi emeği geçenlere teşekkür etti.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, konuşmasının başında Trakya Üniversitesi Teknoparkın gelişimine dikkat çekerek “Teknoparkımız şirket sayısını 17’den 7 yıl içinde 125’e yükseltti. Çoğu mühendis olmak üzere 658 çalışanı ile bölgenin üniversiteden sonra en güçlü kariyere sahip elemanlarının çalıştığı çok özel bir yere dönüştü. Değerli Özgür Hocamın büyük katkıları var bu hızlı yükselişte. Teknoparkımızın gelişimi Mühendislik Fakültemiz için de büyük önem taşıyor. Nasıl bir tıp fakültesinin olmazsa olmazı hastane ise bir mühendislik fakültesi için de teknopark olmazsa olmazdır. Onun çalışma alanı olarak görülmelidir. Gençlere özellikle iki tavsiyede bulunmak isterim. Eskiden öğrenci yerine ‘’Talebe’’ kelimesi kullanılırdı. Yani talep eden anlamında. Talep etmek çok güzel ve önemli. Yani oturup sınıfta dersini dinleyen, fotokopilerden çalışarak dersi geçen değil; bilginin peşinde koşan, yorum yapabilen, Teknoparkını, Teknoloji Transfer Ofisini gezen, burada benim içine ne var diye merak eden, toplantıları takip eden ve talep eden öğrenci istiyoruz. Yani çalışan, merak eden, aktif olan bir gençlik istiyoruz. Bir ikinci husus da geleceği görebilmektir. Trap diye bir spor var bilir misiniz? Havaya hızlıca trap plağı atılır ve tüfekle biri onu vurmaya çalışır. Burada çok önemli bir püf noktası vardır. Plak çok hızlı gittiği için onun iki ya da 3 metre önüne ateş etmek zorundasınız ki onu vurabilesiniz. Üstüne ateş ederseniz ıskalarsınız. Bilişim teknolojisi de günümüzde çok hızlı ilerliyor. Bu hıza ayak uydurmanız lazım. Önce var olan bilgileri iyice öğreneceksiniz, sindireceksiniz. Bu iş nasıl yapılıyor öğreneceksiniz. Sonra da durup, geleceğe ateş edeceksiniz. Gelecek bilişimde, gelecek siber güvenlikte. Hep beraber geleceği, Türkiye yüzyılını inşa edelim.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Abdi İbrahim Teknoloji A.Ş. firmasından Koray Kurt, Innovigent Bilişim Danışmanlık A.Ş. firmasından Melda Demirdöven ve Mr. Usta firmasından Yunus Emre Kalkan bir konuşma gerçekleştirdi. Daha sonra öğrenciler firma temsilcileri ile bir araya gelerek firmalar hakkında bilgi aldı.


Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci İnci: “Brükselde Temsil Edilen Tek Üniversiteyiz”

Mercedes-Benz Türk’te Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Staj Başvuruları Başladı

Hisar Okulları 5 yılda 350 liseli genç kızı girişimcilik ve teknolojiyle tanıştırdı

DEKAN PROF. DR. NURPER ÖZBAR’A PARİS 2024 OLİMPİYAT OYUNLARINDA ÖNEMLİ GÖREV

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ VE TİRAN ÜNİVERSİTESİ ARASINDA İKİLİ İŞ BİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALANDI

GTÜ Akademisyeninin Uluslararası Başarısı

Çocuklar GTÜ’de bilim yolculuğuna çıktı

Ailelere öneriler: Öğrencilerin tatilde ekrandaki sanal deneyimler yerine gerçek deneyimler edinmesine destek olun

TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDE “BİLİŞİM GÜNLERİ” DÜZENLENDİ

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Kadınlar takım çalışmasına daha uygun”

Yarıyıl Tatili: Çocukların Sorumluluk Duygusunu Geliştirmek İçin Öneriler

İstanbul Okan Üniversitesi’nde Çin Yeni Yılı ve Bahar Bayramı kutlandı

Eğitimde Değişimin Adı: 37 Yıllık Başarı Öyküsü

İstinye Üniversitesi fizik tutkunu mühendisler için yeni çekim merkezi

ÇOCUKLARIN VE GENÇLERİN HAYATINDA MÜZİKLE FARK YARATIYOR: ONUR KAHVECİOĞLU

HABERLER

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Sancaktepe'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bir dizi etkinlikle kutlandı

Sancaktepe'de yeni dönemin ilk muhtarlar toplantısı yapıldı

Sancaktepe İlçe Millî Eğitim Müdürü Hale BAĞCE ÖZBAŞ'ın Ramazan Bayramı Mesajı

Sancaktepe Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısı yapıldı

AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Turgay Akpınar'dan 'jakuzi' iddialarına tepki! "Vicdansız ve insafsızca..."

Sancaktepe Kaymakamı Karakaya, Polis Teşkilatı'nın 179 . yıl dönümünü kutladı

Sevda Yılmaz’ın Ramazan Bayramı mesajı

Sancaktepe Kaymakamı Ahmet KARAKAYA’nın Ramazan Bayramı Mesajı

Sancaktepe ilçesinin genç muhtarı Cansu Akdağ yola devam ediyor

Sancaktepe Belediyesi'nde jakuzi iddiaları üzerine soruşturma başlatıldı

Sancaktepe Belediyesi'nde jakuzi tartışması! Alper Yeğin'den iddialara cevap gecikmedi

Sancaktepe Belediyesi'nde 'jakuzi' iddiasına Şeyma Döğücü'den sert yanıt!

Selçuk Cebir’in Ramazan Bayramı mesajı

Onur Özdemir’in Ramazan Bayramı mesajı

Hanifi Çelebi’nin Ramazan Bayramı mesajı

  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 16.1 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
Sancaktepe'de Karışık Tost Kitabı etkinliğinde Gazze'ye nakdi yardım sağlandı
Sancaktepe Bil Koleji öğrencilerinden resimli hikaye kitabı
ÖĞRETMENLERDEN SANATÇI GÖZÜYLE DÜNYA’YA BAKIYORUM PROJESİ
Anaokulu öğrencilerinden Annem ve Ben temalı resim sergisi
Sancaktepe'de Sultanlar Ortaokulu mezuniyet töreni düzenledi
Şakir Demir İlkokulu'nun yıl sonu gösterisi büyük ilgi gördü
Şakir Demir İlkokulu'nda özenle hazırlanmış resim sergisi düzenlendi