Sancaktepe Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile buluştu

Türkiye’nin ilk ve tek Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi olan okul, Sancaktepe ilçesinde öğrencileri ile Yaz Okulunda buluşmanın ve eğitime merhaba demenin heyecanını yaşadı.

SANCAKTEPE OKULLARI 15.06.2021 09:50:00 6249 0
Haberi Sesli Oku
Sancaktepe Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile buluştu

Türkiye’nin ilk ve tek Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi olan okul, Sancaktepe ilçesinde öğrencileri ile Yaz Okulunda buluşmanın ve eğitime merhaba demenin heyecanını yaşadı. 


Havanın da yağmurlu olması nedeniyle okulun içinde düzenlenen törene, Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü, Sancaktepe İlçe Müftüsü Muammer Turan, İstanbul İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Akhan, Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Hale Bağce Özbaş, Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Caner Şenşan, Sancaktepe Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Erkan Yavuz, Okul Müdürleri, Okulun Öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.
 

İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Okul Müdürü Erkan Yavuz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hale Bağce Özbaş, Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü ve Kaymakam Adnan Çakıroğlu yaptıkları konuşmada öğrencilere başarılar dilediler.  Öğrenciler adına bir öğrenci konuşma yaptı. Öğrenciler İlçe Müdürü, Belediye Başkanı ve Kaymakama bir çiçek takdim ettiler ve açılışta yalnız bırakmadıkları için teşekkür ettiler.  Konuşmaların ardından  Sancaktepe İlçe Müftüsü Muammer Turan ettiği dua ile tören sona erdi. 
 

 

Sancaktepe Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Erkan Yavuz; “ Yaz okulunda bir yılın özetini yapacağız.  Okulumuzun bu günlere gelebilmesi için çok yoğun çaba harcadık. Bize desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz için yaz okulumuz hayırlı olsun” dedi.

 

Okul öğrencilerine pek çok imkân sağlıyor

21. yüzyıl becerilerinin kazandırılması hedefi ile program çeşitliliğine giderek çok çeşitli alanlarda eğitim veren Anadolu İmam Hatip Liseleri şimdi de teknoloji alanında eğitime adım atıyor. İstanbul / Sancaktepe Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesinde, “Fen ve Teknoloji” programı uygulanmaktadır. "Gelecek Teknolojide, Teknoloji Geleceğin Okulunda" şiarıyla açılan okulda yeni nesil teknoloji dersleri çağın gereklerine uygun olarak verilmektedir. 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında açılan okulda hazırlık sınıfında öğrenim görmekte olan öğrenciler ağırlıklı olarak İngilizce ve teknoloji dersleri görmektedir. Yeni dönemde LGS sonuçlarına göre merkezi yerleştirme ile 60 erkek öğrenci kontenjanı olan okul, öğrencilerine pek çok imkân sağlıyor.

Okul, Üç Dilde İletişim Becerisiyle Dünyaya Açılıyor
Hazırlık sınıfında öğrenciler İngilizceyi dilin dört temel becerisine göre Türk ve yabancı öğretmenler eşliğinde "aracı dil-siz"  eğitim yaklaşımıyla uluslararası düzeyde öğrenme imkanına sahip olacaklar. İngilizce ile beraber Arapça ve isteğe bağlı olarak Çince ya da Japonca dillerinden birini öğrenme imkanı sunan Sancaktepe Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesinde dilin daha iyi öğretilebilmesi adına yurt içi ve yurt dışı dil kampları ve "Tutarial" sistemle birebir eğitim uygulaması yapılıyor.

 

Bilim ve Teknolojide Öncü 
Hazırlık sınıfından itibaren başlayacak olan teknoloji eğitiminde tasarım, ileri robotik, nesnelerin interneti, yazılım teknolojileri, yapay zeka, havacılık ve uzay teknolojileri gibi dersler bulunmaktadır. Teknoloji eğitim temelli, proje tabanlı öğrenmeye ve bilim mentörleri eşliğinde takım çalışmalarına dayanan müfredatıyla Sancaktepe Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi alanında Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor. Programın sonunda öğrencilerin kendi projesini yapabilir düzeye gelmesi hedefleniyor. Fen lisesi programında STEM eğitim modeli hayata geçirilecek olup öğrenciler üst düzey laboratuvar deneyimi gerçekleştirebilecek. Fen ve teknoloji alanlarında üniversiteler ve teknoloji kurumlarıyla yürütülen iş birliğiyle danışmanlık ve eğitim desteği alacaklar.

 

Akademik Eğitimle Öğrenciler Üniversiteye Hazır
Öğrenciler Sancaktepe Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi seçkin akademik kadrosu ile bireysel danışmanlık ve koçluk sisteminden yararlanabilecek. Takip edilen, periyodik deneme sınavlarına tabii tutulan ve akademik öğrenmelerle desteklenen öğrenciler yükseköğretime hazırlanıyor.

 

Özel İmkânlar
Sancaktepe Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi barınma/yurt imkânı, ferah yemekhanesi, kafeteryası, tam donanımlı spor salonu, 250 kişilik konferans salonu, mescidi, nitelikli kütüphanesi ve özgün laboratuvar ve atölyeleriyle gelecekteki öğrencilerini bekliyor.
Akademik ve teknolojik yönden iyi yetişmiş dijital çağa hazır, Türkiye'nin milli teknoloji hamlesine katkı sunabilecek gençlerin yetiştirilmesini hedeflenen okulda verilen inanç, değerler ve güzel ahlak ve 21. Yüzyıl becerilerinin kazandırıldığı temel İslam bilimleriyle öğrenciler geleceğin mesleklerine hazırlanıyor.

 

Yaz Okulu
Eğitim öğretim süresi dışında öğrencilerine yaz okulu imkanı da sağlayan Sancaktepe Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi, öğrencilerin müfredat eksikliklerini giderirken bir yandan da B1 seviye İngilizce dil eğitimi verecek. İstanbul’un kültürel ve tarihi yerleri İngilizce mentör öğretmenler rehberliğinde dil pratiği yapılması planlanarak öğrenmeyi eğlenceli hale getirmek hedeflenmektedir. Yaz okulu süresince robotik kodlama eğitimi, temel sanat eğitimi ve grafik tasarım eğitimi öğrencilerin isteğine sunulacaktır. Okuma grupları, sosyal ve sportif etkinlikler, güvenli teknoloji gelişimi, rehberlik ve psikolojik danışmanlık ile öğrencilerinin her türlü gelişimlerini olumlu yönde etkilemeyi amaç edinen Sancaktepe Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi alanında öncü olmayı hedeflemektedir.

Haber : Tevfik Erk / İstanbul 


 


Sancaktepe'de Karışık Tost Kitabı etkinliğinde Gazze'ye nakdi yardım sağlandı

Sancaktepe Bil Koleji öğrencilerinden resimli hikaye kitabı

ÖĞRETMENLERDEN SANATÇI GÖZÜYLE DÜNYA’YA BAKIYORUM PROJESİ

Anaokulu öğrencilerinden Annem ve Ben temalı resim sergisi

Sancaktepe'de Sultanlar Ortaokulu mezuniyet töreni düzenledi

Şakir Demir İlkokulu'nun yıl sonu gösterisi büyük ilgi gördü

Şakir Demir İlkokulu'nda özenle hazırlanmış resim sergisi düzenlendi

Sancaktepe Paşaköy'de Paşaköy İlkokulu ve Paşaköy Ortaokulu Kermes Düzenledi

Sancaktepe 60. Yıl Sarıgazi Ortaokulu’nda spor konuşuldu

Osmangazi'nin yıldızları Sancaktepe'de sergi açtı

Sancaktepe'nin öğretmenleri yürümesini sağladı

Sancaktepe'nin Sultanları'ndan Coşkulu 23 Nisan etkinliği

Yenidoğan Anadolu Lisesi'nin iftar sofrasında veliler ve öğretmenler buluştu

Sancaktepe Osmangazi İlkokulu’ndan ilkler sergisi

60.YIL SARIGAZİ İLKOKULU 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

Sancaktepe Final Akademi Anadolu Lisesi'Hırvatistan'da

HABERLER

  • BIST 100

    9455,59%-0,72
  • DOLAR

    32,59% 0,37
  • EURO

    34,78% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2496,79% 0,51
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00

Sancaktepe'de yeni dönemin ilk muhtarlar toplantısı yapıldı

Sancaktepe İlçe Millî Eğitim Müdürü Hale BAĞCE ÖZBAŞ'ın Ramazan Bayramı Mesajı

Sancaktepe Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısı yapıldı

AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Turgay Akpınar'dan 'jakuzi' iddialarına tepki! "Vicdansız ve insafsızca..."

Sancaktepe Kaymakamı Karakaya, Polis Teşkilatı'nın 179 . yıl dönümünü kutladı

Sevda Yılmaz’ın Ramazan Bayramı mesajı

Sancaktepe Kaymakamı Ahmet KARAKAYA’nın Ramazan Bayramı Mesajı

Sancaktepe ilçesinin genç muhtarı Cansu Akdağ yola devam ediyor

Sancaktepe Belediyesi'nde jakuzi iddiaları üzerine soruşturma başlatıldı

Sancaktepe Belediyesi'nde jakuzi tartışması! Alper Yeğin'den iddialara cevap gecikmedi

Sancaktepe Belediyesi'nde 'jakuzi' iddiasına Şeyma Döğücü'den sert yanıt!

Selçuk Cebir’in Ramazan Bayramı mesajı

Onur Özdemir’in Ramazan Bayramı mesajı

Hanifi Çelebi’nin Ramazan Bayramı mesajı

METE ÇELİK’İN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

  • Cuma 18.7 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.1 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.7 ° / 9.5 ° Güneşli
Sancaktepe'de Karışık Tost Kitabı etkinliğinde Gazze'ye nakdi yardım sağlandı
Sancaktepe Bil Koleji öğrencilerinden resimli hikaye kitabı
ÖĞRETMENLERDEN SANATÇI GÖZÜYLE DÜNYA’YA BAKIYORUM PROJESİ
Anaokulu öğrencilerinden Annem ve Ben temalı resim sergisi
Sancaktepe'de Sultanlar Ortaokulu mezuniyet töreni düzenledi
Şakir Demir İlkokulu'nun yıl sonu gösterisi büyük ilgi gördü
Şakir Demir İlkokulu'nda özenle hazırlanmış resim sergisi düzenlendi