Otizmli Milli Yüzücümüz Hikmet Cem Sezgin’den Virtüs Avrupa Yaz Oyunları’nda Büyük Başarı!

Hikmet Cem, Virtüs Avrupa Yaz Oyunları’nda 800 metre serbest bireysel yarış Avrupa üçüncülüğü ve 4x100 bayrak yarışında Avrupa ikinciliği olmak üzere yüzme alanındaki madalyalarına yenilerini ekledi.

30.07.2022 22:28:00 1217 0
Haberi Sesli Oku

Tohum Otizm Vakfı Eğitim Kurumları öğrencilerinden Hikmet Cem Sezgin, erken tanı ve eğitimin, otizmli bir bireyin hayatında nasıl fark yaratabileceğinin en güzel örneklerinden biri olarak adından başarıları ile söz ettirmeye devam ediyor. 

Sporcu kimliği ile başarıdan başarıya koşan Hikmet Cem, Virtüs Avrupa Yaz Oyunları’nda 800 metre serbest bireysel yarış Avrupa üçüncülüğü ve 4x100 bayrak yarışında Avrupa ikinciliği olmak üzere yüzme alanındaki madalyalarına yenilerini ekledi.

Polonya Krakow’da gerçekleşen Virtüs Avrupa Yaz Oyunları’nda Hikmet Cem ve onun gibi pek çok çocuk ve gencin başarı haberlerini gurur ve mutlulukla takip ettiklerini belirten Hikmet Cem Sezgin'in annesi, Tohum Otizm Vakfı Kurucu Başkan Yardımcısı Aylin Sezgin:
“Otizmle 24 yıl önce oğlum Hikmet Cem’in dünyaya gelmesiyle tanışmış, yaşadığım zorluklar sonrasında onun gibi olan pek çok otizmli çocuğa umut olmak, otizmli çocuklarımızın derecesi ne olursa olsun eğitimle ilerleyebileceklerine beraber tanık olmak için model okul kurmaya karar vermiştik. Bugün pek çok öğrencimizin, mezunumuzun başarı haberleri ile gururlandığımız günler yaşıyoruz. Bu başarıda emeği olan Tohum Otizm Vakfı Okulu değerli öğretmenlerine teşekkürlerimi sunuyorum. Virtüs Avrupa Yaz Oyunları’nda Özel Sporcular Para Yüzme Milli Takımı hepimizi gururlandırdı. Yüzme Milli Takımı’nda ülkemizi temsil eden oğlum Hikmet Cem, Virtüs Avrupa Yaz Oyunları’nda büyük bir başarıya imza atarak madalyalarla döndü ve bizlere büyük mutluluk yaşattı. Özellikle Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonunu, antrenörlerimizi, aileleri kutluyor; bugüne kadar oğlumu destekleyen onu antrene eden kıymetli hocamız Cevahir Gürler'e teşekkür ediyorum.” dedi.
 
Otizmin bilinen tek çaresi, erken tanı ile yoğun, sürekli, özel eğitim!

Doğuştan gelen ve yaşamın ilk 3 yılında fark edilen gelişimsel farklılık olan otizmin başlıca belirtileri arasında; başkalarıyla göz teması kurmamak, ismi söylendiğinde bakmamak, konuşmada gerilik, parmağıyla ile istediği şeyi gösterememek, akranlarının oynadığı oyunlara ilgi göstermemek, sallanmak, çırpınmak, parmak ucunda yürümek, dönen nesnelere karşı aşırı ilgi ve takıntılı davranışlar sayılabiliyor. Ailelerin çocuklarında aynı yaştaki diğer akranlarından farklı davranışlar ve belirtiler gözlemleniyorsa vakit kaybetmeden otizm konusunda uzman bir çocuk ergen psikiyatristine başvurmaları gerekiyor. 

Bilimsel araştırmalar, erken tanı ve doğru bir eğitim yöntemi ile yoğun olarak eğitim alan çocukların yaklaşık yüzde ellisinde otizmin belirtilerinin kontrol altına alınabildiğini, gelişim sağlanabildiğini, hatta bazı otizmli çocukların ergenlik yaşına geldiklerinde diğer arkadaşlarından farkı kalmadığını gösteriyor. 
 


Klimalarınızı ‘korsan servislerden’ korumanın ipuçları

Paketiniz teslim edilmedi: Kaspersky, Türkiye'deki kurye alıcılarını hedefleyen dolandırıcılık girişimleri konusunda uyardı!

İLLUMİNATİ DOLANDICIRILIĞINA DİKKAT!

YAKIT TASARRUFU YAPMANIN 9 KOLAY YOLU

Gıda alışverişi yaparken dikkat!

SAHTE GÜNEŞ GÖZLÜĞÜNDE TEHLİKE BÜYÜYOR

Pratik önlemlerle elektrik faturanızda ayda 746 TL’ye kadar tasarruf edebilirsiniz

Klima alacaklara kritik ipuçları!

Yufkadaki gizli soygun

Şampuan ve duş jellerindeki kimyasal maddeler

Havuz ve deniz kazalarına dikkat!

Çocuğunuz şehla mı şaşı mı?

Tüketici kredisi kullanana şok!

Mahkemeden tüketicileri sevindirecek karar

Derse girmeyene ehliyet yok

İkinci el araba alırken bunlara dikkat

HABERLER

  • BIST 100

    8304,83%3,3
  • DOLAR

    27,21% 0,04
  • EURO

    28,85% -0,02
  • GRAM ALTIN

    1674,82% -0,05
  • Ç. ALTIN

    2755,14% -0,04

Sancaktepe'de Öğretmen Buluşmaları adlı program düzenlendi

KASTAMONULU ZELİHA ÖZ BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ADAY ADAYI OLDU

Sancaktepe'de Belediye Başkan Adayı kimi görmek istiyorsunuz diye soruldu

SANCAKTEPE'DE CENGİZ DİKMEN YENİDEN ADAY OLDUĞUNU DUYURDU

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Sancaktepe'de Yeniden İstanbul dedi

Sancaktepe Emek Mahallesi Muhtar adayı olduğunu açıkladı.

Sancaktepe'de Bağımsız Belediye Başkan Adayı olduğunu açıkladı

Sancaktepe'de 19 Eylül Gaziler Günü Etkinliklerle Kutlandı

SANCAKTEPE'DE DR.GAZİ KARAKURT BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI OLDUĞUNU AÇIKLADI

SANCAKTEPE ARDAHAN İL DERNEĞİ YENİ BAŞKAN VE YÖNETİMİNİ SEÇTİ

SANCAKTEPE ARDAHAN İL DERNEĞİ'NİN YENİ YÖNETİMİNİ TEBRİK ETTİLER

TURGUT DAŞ, SANCAKTEPE ARDAHAN İL DERNEĞİ'NİN YENİ YÖNETİMİNE BAŞARILAR DİLEDİ

FATMA AKKUŞ KARABULUT SANCAKTEPE'DE MECLİS MAHALLE MUHTAR ADAYI OLDUĞUNU DUYURDU

SANCAKTEPE'DE MUHTAR HASAN AĞTEPE MECLİS MAHALLE MUHTARI ADAYI OLDUĞUNU AÇIKLADI

Sancaktepe'de Yeni Eğitim Öğretim yılının ilk ders zili Çaldı

  • Salı 25.5 ° / 20.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.5 ° / 20.9 ° Düzensiz Yağmur Mümkün
  • Perşembe 25.8 ° / 20.8 ° Düzensiz Yağmur Mümkün
Sancaktepe Bil Koleji öğrencilerinden resimli hikaye kitabı
ÖĞRETMENLERDEN SANATÇI GÖZÜYLE DÜNYA’YA BAKIYORUM PROJESİ
Anaokulu öğrencilerinden Annem ve Ben temalı resim sergisi
Sancaktepe'de Sultanlar Ortaokulu mezuniyet töreni düzenledi
Şakir Demir İlkokulu'nun yıl sonu gösterisi büyük ilgi gördü
Şakir Demir İlkokulu'nda özenle hazırlanmış resim sergisi düzenlendi
Sancaktepe Paşaköy'de Paşaköy İlkokulu ve Paşaköy Ortaokulu Kermes Düzenledi