MICHELIN GELECEĞİN LASTİKLERİNİ YÜZDE 100 SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMASINI HEDEFİYOR

Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden Michelin, 2030 yılına kadar ürettiği lastiklerde ortalama yüzde 40 sürdürülebilir malzeme oranına erişmeyi taahhüt ederken, 2050 yılına kadar bu oranı yüzde 100’e çıkarmayı hedefliyor.

KURUMSAL HABERLER 2.12.2021 03:02:00 6232 0
Haberi Sesli Oku
MICHELIN GELECEĞİN LASTİKLERİNİ YÜZDE 100  SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMASINI HEDEFİYOR

Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden Michelin, iklimsel tehlikeleri önlemeye yönelik bir ürün olan yüzde 100 sürdürülebilir lastikler konusunda çalışmalarını sürdürüyor ve bu konuyu önümüzdeki birkaç yıl içerisinde ele alması gereken zorunluluklardan biri olarak görüyor. Bunu başarabilmek için ekosistemlerde yeni ve yenilikçi teknolojiler geliştirme kapasitesini ve tüm inovasyon becerisini ortaya koyan Michelin, aynı zamanda lastiklerin kullanım ömrünün her aşamasında buna yönelik aksiyonlar almaya devam ediyor. 
 

Çevresel ayak izini azaltmaya kararlı
Michelin, lastik üretimi sırasında meydana gelen solvent kullanımı, enerji tüketimi, atık oluşumu, CO2 emisyonu ve su kullanımı açısından tüm üretim tesislerinin çevresel ayak izini azaltmaya kararlı. Grup, 2005 yılından bu yana bu etkiyi yüzde 50 oranında azaltmayı başarırken, 2050 yılı için tüm üretim tesislerinde sıfır CO2 emisyonu, aktif olduğu yerel topluluklarda su bulunabilirliği açısından sıfır etki ve lastik üretimi sürecinden solventlerin tamamen çıkarılmasını hedefliyor. 2030 yılına kadar ürettiği lastiklerde ortalama yüzde 40 sürdürülebilir malzeme oranına erişmeyi taahhüt eden Michelin, 2050 yılına kadar bu oranda yüzde 100’e ulaşacak. 

 

Ulaştırmayı azaltarak iyileştirme ve farklılaştırmayı taahhüt ediyor
Lojistik konusunda ise ulaştırmayı azaltmayı, iyileştirmeyi ve farklılaştırmayı taahhüt eden Michelin, bu sayede lojistikten kaynaklanan CO2 emisyonunu, 2018 yılı ile kıyaslandığında 2030 yılına dek %15 oranında azaltmayı hedefliyor. Aynı zamanda, elektrikle ve hidrojenle çalışan araçlar ve yelkenli kargo aracı gibi alternatif ulaşım yolları da geliştirmeye çalışıyor. Bu konuda Michelin Grup olarak ilk ortaklığını, Halifax ile Saint-Nazaire arasında karbonsuz ulaşım sağlamak üzere, rüzgar enerjisiyle çalışan gemi işletmecisi Neoline ile kurduğunu duyurdu.

Michelin, kara yolu kullanımı esnasında, lastiğin %75 ila %90 oranında çevresel etkiye yol açması durumuna istinaden bir dizi performans desteği doğrultusunda hareket ediyor:
•    Yuvarlanma direncini azaltma konusunda uzun bir süredir çalışmalar yapan Grup, elektrikli araçlarda yakıt tasarrufu ve daha fazla bağımsızlık sağlayan lastikler üretme konusunda yatırım ve yenilikler yapmaya devam ediyor. Michelin, son 30 yıldır lastiklerinin performansını her yıl %1 ila %2 oranında artırarak yuvarlanma direncini önemli ölçüde iyileştirdi.
•    Sürdürülebilir performans, Michelin lastiklerinin ister yeni ister kullanılmış olsun, daha güvenli lastikler sunmak olan genetik yapısının ayrılmaz bir parçası. Grup bu alanda sürekli olarak ilerleme gösteriyor. Tüm lastikler aşınma toleransına gelene kadar kullanılsa, bu sayede Avrupa’da yılda 128 milyon daha az lastik kullanılabilir, bu da yılda 6,6 milyon ton CO2 emisyonu tasarrufu demek. 
•    Michelin aynı zamanda uzun yıllardır lastiklerdeki aşınan parçaların azaltılması konusunda da yatırımlar yapıyor. Michelin, yeni ürün gamında toplam parça emisyonunun azaltılmasını sürdürmeye ve 2015 yılından bu yana ulaşılan oran olan %5'i aşmaya kararlı. Grup, Avrupa lastik aşınma yönetmeliklerinin uygulanması konusunda test yönteminin tanımlanmasına da katkıda bulunuyor.
•    Son olarak, dijital teknolojiler ve birbiriyle bağlantılı lastiklerin geliştirilmesi, bireyler ve profesyoneller için lastik kullanımını iyileştirirken, çevresel etkinin azaltılmasını da sağlıyor (kullanım hızı, yakıt tüketimi, lastiklerin basınç ve sıcaklık takibi, lastiklerin kullanım ömrü boyunca izlenebilmesini sağlayan RFID çipleri vb.).

 

Lastikleri geri dönüştürüyor
Michelin, lastiklerin kullanım ömrünün sonunda, bu kullanılmış lastikleri yeni lastikler yapmak ve yeni ürünler üretmek üzere üretim sürecine geri katılacak olan ham maddelere dönüştürmeyi amaçlıyor. Lastiklerin kullanım ömrü sonu, önemli bir küresel sorun. Her yıl 1,6* milyar adet, yani 26 milyon ton lastik çöpe gidiyor. Michelin, kullanım ömrünün sonuna gelmiş lastiklerin geri dönüşüm ekosistemini zenginleştirmek ve kauçuk endüstrisi kapsamında döngüsel ekonomiyi teşvik etmek üzere bu konuda 22 Kasım 2021 tarihinde bir eylem çağrısına katıldı. ve geri dönüştürülmüş lastiklerden karbon siyahı kullanımını mümkün kılmayı ve yaygınlaştırmayı planlıyor.
Michelin Grup CEO’su Florent Menegaux şu değerlendirmede bulundu: “COP26’nın yeniden ifade ettiği üzere iklimsel tehlikeler kapımızda! Mobilite sektörünün tüm oyuncuları gibi, Michelin de çevresel sorunları ele almak üzere harekete geçmekle yükümlü. Şirketler, müşterilerin ve toplumun talepleriyle doğrudan irtibat halinde oldukları için çözümün de bir parçası olmalı. %100 sürdürülebilir lastikler, Grubun tüm ekipleri için büyük bir mücadele anlamı taşıyor. Bu mücadele, bizi yenilikçi teknolojiler icat etmeye ve ekosistemlerdeki çalışma biçimimizi değiştirmeye teşvik ediyor. Bu, Michelin’in, mobiliteyi daha güvenli, daha erişilebilir, daha verimli ve çevreye daha duyarlı bir hale getirmek üzere sürekli yenilik yapmak olan temel amacının mükemmel bir örneğidir” dedi. 


GÜSOD Başkanı Turgay ŞAHAN: “Özel güvenlik sektörü 2024 yılında yüzde 8 büyüyecek”

Bisan’dan akademi sanayi işbirliğine örnek çalışma

Çocukluğunuzun Tost Lezzeti Yeniden Mutfaklarda

YAZ SICAKLARINDA FERAH BİR GECE UYKUSUNUN SIRRI

CUBO YAPI ÇÖZÜMLERİ MARMARA ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ’NDE

Yataş Türkiye’nin En Teknolojik Yatak Markası Oldu

MODALIFE, MODALIFE AVMLERİ İLE BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

Online satışlar artsa da mağazacılık ölmeyecek

Bakliyat tüketimi obezite riskini azaltıyor

BSH dünyanın geleceği için sorumluluk aldı

Soğuk Havalarda Sıcacık ve Konforlu Dış Mekânlar

NOSTALJİK ULAŞIM ARAÇLARI PTT PULLARINDA

Ford, Karavanist & Outdoorist Fuarları’nda kampseverlerle buluşuyor

Gayrimenkul yatırımcısının yeni gözdesi Miami

Türkiye İMSAD Başkanı Tayfun Küçükoğlu: “Gelecekte var olmak için sınırlı kaynaklarımızı daha verimli kullanarak ‘az ile çok’ yapmalıyız”

İZODER Başkanı Emrullah Eruslu: “Binalarda enerji israfının önüne geçmek için U dönüşü yapmalıyız”

HABERLER

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,52% 0,01
  • EURO

    34,84% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2432,10% 0,11
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00

Sancaktepe'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bir dizi etkinlikle kutlandı

Sancaktepe'de yeni dönemin ilk muhtarlar toplantısı yapıldı

Sancaktepe İlçe Millî Eğitim Müdürü Hale BAĞCE ÖZBAŞ'ın Ramazan Bayramı Mesajı

Sancaktepe Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısı yapıldı

AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Turgay Akpınar'dan 'jakuzi' iddialarına tepki! "Vicdansız ve insafsızca..."

Sancaktepe Kaymakamı Karakaya, Polis Teşkilatı'nın 179 . yıl dönümünü kutladı

Sevda Yılmaz’ın Ramazan Bayramı mesajı

Sancaktepe Kaymakamı Ahmet KARAKAYA’nın Ramazan Bayramı Mesajı

Sancaktepe ilçesinin genç muhtarı Cansu Akdağ yola devam ediyor

Sancaktepe Belediyesi'nde jakuzi iddiaları üzerine soruşturma başlatıldı

Sancaktepe Belediyesi'nde jakuzi tartışması! Alper Yeğin'den iddialara cevap gecikmedi

Sancaktepe Belediyesi'nde 'jakuzi' iddiasına Şeyma Döğücü'den sert yanıt!

Selçuk Cebir’in Ramazan Bayramı mesajı

Onur Özdemir’in Ramazan Bayramı mesajı

Hanifi Çelebi’nin Ramazan Bayramı mesajı

  • Çarşamba 21.7 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Perşembe 19.4 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cuma 18.1 ° / 12.2 ° Güneşli
Sancaktepe'de Karışık Tost Kitabı etkinliğinde Gazze'ye nakdi yardım sağlandı
Sancaktepe Bil Koleji öğrencilerinden resimli hikaye kitabı
ÖĞRETMENLERDEN SANATÇI GÖZÜYLE DÜNYA’YA BAKIYORUM PROJESİ
Anaokulu öğrencilerinden Annem ve Ben temalı resim sergisi
Sancaktepe'de Sultanlar Ortaokulu mezuniyet töreni düzenledi
Şakir Demir İlkokulu'nun yıl sonu gösterisi büyük ilgi gördü
Şakir Demir İlkokulu'nda özenle hazırlanmış resim sergisi düzenlendi