Kadir Has Üniversitesi, Beyaz Güvercinlerini Uğurladı

Kadir Has Üniversitesi’nin 2020 ve 2021 mezunları, 13 Haziran Pazar günü Volkswagen Arena’da ailelerin eşliğinde düzenlenen coşkulu bir törenle kep attı.

EĞİTİM 14.06.2022 02:57:00 1188 0
Haberi Sesli Oku
Kadir Has Üniversitesi, Beyaz Güvercinlerini Uğurladı

Kadir Has Üniversitesi’nin 2020 ve 2021 mezunları, 13 Haziran Pazar günü Volkswagen Arena’da ailelerin eşliğinde düzenlenen coşkulu bir törenle kep attı.


Kadir Has Üniversitesi’nin 2020 ve 2021 yıllarında lisans ve lisansüstü eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrencileri için düzenlediği mezuniyet törenlerinin ikincisi, 13 Haziran Pazar günü gerçekleşti. Geçtiğimiz Eylül ayında Selimpaşa Kampüsü’nün bahçesinde, açık havada düzenlenen ilk mezuniyet törenine pandemi şartlarına uygun olarak sadece mezun öğrencilerimiz katılmıştı. 13 Haziran’da Volkswagen Arena’da düzenlenen ikinci törende ise mezunlarımızın aileleri ve sevdikleri tribünleri doldurdu.

Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Can Has, Kadir Has Vakfı Başkanı Nuri Has ve Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz’in açılış konuşmalarını yaptığı törende öğrenciler mezuniyet coşkusunu arkadaşları, öğretim üyeleri ve mütevelli heyeti üyeleri ve aileleriyle paylaştılar. Mezun öğrencilerimizin törene katılamayan yakınları da Kadir Has Üniversitesi’nin YouTube kanalından yapılan canlı yayın ile gençlerin heyecanına ve sevincine ortak oldu. Törende Open String Quartet grubu da sahne olarak konuklara keyifli dakikalar yaşattı.

“SADECE EĞİTİME YATIRIM YAPIYORUZ”
Pandemi döneminde, kısıtlamalar nedeniyle törenlerde ailelerin ağırlanamamasının burukluğunu yaşadıklarını ve pandemi bitiminde 2020 ve 2021 mezunları için coşkulu bir tören yapmayı uzun zamandır planladıklarını söyleyen Mütevelli Heyeti Başkanı Can Has, nihayet bu güzel günün gelmesi sebebiyle yaşadıkları heyecanı ve mutluluğu dile getirdi. Mezun öğrencilerin ailelerini kutlayan Can Has, “Ne mutlu size ki ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacak mezunlarımızın; kendi ayakları üstünde duran, tuttuğunu koparan, azimli, bilgili, becerikli, donanımlı bireyler olarak yetişmesinde sarf ettiğiniz emekler karşılık buldu. Ve ne mutlu hepimize ki bu mezunlarımız da nesilden nesle aktarılan 100 yıllık Cumhuriyet değerlerimizi ve Atatürk devrimlerini koruyacak; demokratik, adil ve uygar bir devlet olma ilkemizi sürdürecek vatandaşlar olarak yetiştiler,” dedi. 
Kadir Has Üniversitesi’nin diğer kurumlardan en büyük farkının, sadece eğitime yatırım yapması olduğunu söyleyen Can Has, “Öğrencilerimizin en iyi ve çağın şartlarına en uygun şekilde yetişmesi için gerekli olan her türlü adımı atmak, tüm eğitim altyapısını buna göre onların hizmetine sunmakla yükümlüyüz. Kadir Has Vakfı’nın destekleriyle çeyrek aşıra hızla bugünlere gelmemizin formülü budur,” dedi ve mezunlarımızın, okullarının diplomasını ve ismini her zaman gururla taşıyacağını belirtti. 
“AİLELER, GENÇLERİN ARKASINDAKİ GİZLİ KAHRAMANLARDIR” 
Kadir Has Vakfı Başkanı Nuri Has da konuşmasına, salonu dolduran velilere seslenerek başladı: “Evlatlarınız sizin desteğiniz ve özveriniz sayesinde yaşamlarındaki en önemli dönemlerden birini daha başarıyla tamamladı. Kariyerlerine ilk adımı attılar. Siz de bugün onlar kadar heyecanlısınız. Yaşam şartları zorlaşsa da mezunlarımızın yüksek bir performans göstereceğinden, iş hayatında hak ettikleri mevkilere hızla yükseleceğinden eminim,” diyen Nuri Has, mezunlarımızın üniversite eğitimleri süresince aldıkları bilimsel formasyon yanında edindikleri mesleki bilgi ve becerilerin de başarı basamaklarını hızla çıkmalarına yardımcı olacağını söyledi. “Okul yaşamının ardından kendi ayakları üzerinde bir hayat kurmaya başlayan evlatlarınızla ne kadar gururlansanız az,” diyen Nuri Has, velilerin bu mezuniyet töreninin “gizli” kahramanları olduğunun altını çizdi. 
Türkiye’nin en hayırsever isimlerinden olan eğitim gönüllüsü Kadir Has’ın kurduğu üniversitenin 25. yılını kutladığını söyleyen Nuri Has, çeyrek asırdır merhum Kadir Has’ın sağlığında öğrettiği kalıcı ve sürdürülebilir başarı kurallarının tüm paydaşlarca sıkı sıkıya uygulandığını belirtti ve şöyle dedi:
“Kadir Has Üniversitesi, genlerine işlenmiş sağduyu ve önce insanı odağa koyma felsefesi sayesinde gelişimini sürdürüyor. Uygulamaya koyduğumuz Yeni Eğitim Modeli ve buna uygun müfredat ile bir araştırma üniversitesi olarak dünyada önemli sıralara tırmanışımızı sürdürüyoruz. Değerli yöneticilerimizin ve akademisyenlerimizi olağanüstü çabaları, bu başarılarımızı garantiledi. Bu sebeple özellikle akademisyenlerimize, 25 yıl içinde mezun ettiğimiz 16 bini aşan gencimizin Atatürk ilkelerine, demokrasiye, kültürel değerlerimize ve evrensel kurallara bağlı; akla ve bilimsel düşünceye saygılı Kadir Haslılar olarak yetişmelerini sağladıkları için teşekkür ediyorum.”
“DÜNYAYI DEĞİŞTİRME GÜCÜNÜZE İNANIYORUZ”
“İnsanlık olarak yakın tarihimizde benzeri olmayan bir dönemden geçtik. Bu dönem kendine has sorunlarla beraber geldi. Öğrencilerimiz hiç düşünmediği, hayal etmediği koşullar altında üniversite hayatını tamamlamak zorunda kaldı. Bu hayal edilemez koşullara rağmen yaşama tutundular, pes etmediler ve mezun olmayı başardılar. Onları yürekten kutluyorum. Ama esas mücadele şimdi başlıyor,” diyen Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz mezun öğrencilere seslenerek, “Lütfen bize umut olun. Lütfen hayatın her boyutunda aktif olun. Dünyamızı daha yaşanılır kılmak istiyorsak, kendi küçük dünyalarımızdan çıkıp birey olarak kamu yararına bir şeyler yapmalıyız,” dedi.
“Siz, yakın geleceğin karar vericileri olacaksınız. Sizden birçok isteğim var: Profesyonel hayatınızda nerede çalışırsanız çalışın alacağınız kararlarda mutlaka ve mutlaka kamu yararını ve adaleti gözetin. Size dayatılan gerçekler değil, bilimin kılavuzluğunda kendi üreteceğiniz çözümler, takip edeceğiniz yol olsun. Başkalarının fikirlerini aktarmak, akıl süzgecinden geçirmeden uygulamak sizi ne zeki ne de akıllı yapacaktır. Kendinize inanın, kalbinizi izleyin, sezgilerinizle ve cesaretle adımlarınızı atın. Cinsiyet eşitliği tüm politikalarınızın vazgeçilmez ilkesi olsun. Ayrımcılık, ötekileştirme, kendini diğerlerinden üstün görme, dünyayı cehenneme dönüştürmekten başka bir sonuç üretmez. Farklılıklarımızın en büyük zenginliğimiz olduğunu sakın unutmayın.”
“Size inancımız büyük: heyecanınıza inanıyoruz, enerjinize inanıyoruz, dünyayı değiştirme gücünüze inanıyoruz,” diyen Prof. Dr. Durukanoğlu Feyiz, Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerini bu yıl bir kez daha andıklarını ettiklerini belirtti: “Atatürk, neredeyse 100 yıl önce ‘Bütün umudumuz siz gençliktedir’ demişti. Bu umut size sorumluluk veriyor. Ve ben bu sorumluluğu hakkıyla üstleneceğinize ve çıktığınız bu yaşam yolculuğunu müthiş bir serüvene dönüştüreceğinize yürekten inanıyorum.”

 


Mercedes-Benz Türk’te Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Staj Başvuruları Başladı

Hisar Okulları 5 yılda 350 liseli genç kızı girişimcilik ve teknolojiyle tanıştırdı

DEKAN PROF. DR. NURPER ÖZBAR’A PARİS 2024 OLİMPİYAT OYUNLARINDA ÖNEMLİ GÖREV

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ VE TİRAN ÜNİVERSİTESİ ARASINDA İKİLİ İŞ BİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALANDI

GTÜ Akademisyeninin Uluslararası Başarısı

Çocuklar GTÜ’de bilim yolculuğuna çıktı

Ailelere öneriler: Öğrencilerin tatilde ekrandaki sanal deneyimler yerine gerçek deneyimler edinmesine destek olun

TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDE “BİLİŞİM GÜNLERİ” DÜZENLENDİ

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Kadınlar takım çalışmasına daha uygun”

Yarıyıl Tatili: Çocukların Sorumluluk Duygusunu Geliştirmek İçin Öneriler

İstanbul Okan Üniversitesi’nde Çin Yeni Yılı ve Bahar Bayramı kutlandı

Eğitimde Değişimin Adı: 37 Yıllık Başarı Öyküsü

İstinye Üniversitesi fizik tutkunu mühendisler için yeni çekim merkezi

ÇOCUKLARIN VE GENÇLERİN HAYATINDA MÜZİKLE FARK YARATIYOR: ONUR KAHVECİOĞLU

Uzmanlar kararsızlar için ‘Kariyer Testi’ni hatırlatıyor

HABERLER

  • BIST 100

    9530,47%-0,18
  • DOLAR

    32,47% 0,08
  • EURO

    34,67% 0,05
  • GRAM ALTIN

    2470,78% 0,36
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 0,00

Sancaktepe İlçe Millî Eğitim Müdürü Hale BAĞCE ÖZBAŞ'ın Ramazan Bayramı Mesajı

Sancaktepe Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısı yapıldı

AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Turgay Akpınar'dan 'jakuzi' iddialarına tepki! "Vicdansız ve insafsızca..."

Sancaktepe Kaymakamı Karakaya, Polis Teşkilatı'nın 179 . yıl dönümünü kutladı

Sevda Yılmaz’ın Ramazan Bayramı mesajı

Sancaktepe Kaymakamı Ahmet KARAKAYA’nın Ramazan Bayramı Mesajı

Sancaktepe ilçesinin genç muhtarı Cansu Akdağ yola devam ediyor

Sancaktepe Belediyesi'nde jakuzi iddiaları üzerine soruşturma başlatıldı

Sancaktepe Belediyesi'nde jakuzi tartışması! Alper Yeğin'den iddialara cevap gecikmedi

Sancaktepe Belediyesi'nde 'jakuzi' iddiasına Şeyma Döğücü'den sert yanıt!

Selçuk Cebir’in Ramazan Bayramı mesajı

Onur Özdemir’in Ramazan Bayramı mesajı

Hanifi Çelebi’nin Ramazan Bayramı mesajı

METE ÇELİK’İN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

Kasım Söylemez’in Ramazan Bayramı mesajı

  • Cuma 18.7 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.1 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.7 ° / 9.5 ° Güneşli
Sancaktepe'de Karışık Tost Kitabı etkinliğinde Gazze'ye nakdi yardım sağlandı
Sancaktepe Bil Koleji öğrencilerinden resimli hikaye kitabı
ÖĞRETMENLERDEN SANATÇI GÖZÜYLE DÜNYA’YA BAKIYORUM PROJESİ
Anaokulu öğrencilerinden Annem ve Ben temalı resim sergisi
Sancaktepe'de Sultanlar Ortaokulu mezuniyet töreni düzenledi
Şakir Demir İlkokulu'nun yıl sonu gösterisi büyük ilgi gördü
Şakir Demir İlkokulu'nda özenle hazırlanmış resim sergisi düzenlendi