04.03.2026
İFTARA KALAN --:--:--
  • İMSAK 06:03
  • GÜNEŞ 07:27
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:05
  • YATSI 20:24
  • BIST 100

    15750,07%-2,31
  • DOLAR

    43,96% 0,02
  • EURO

    51,10% -0,62
  • GRAM ALTIN

    7221,71% -4,16
  • Ç. ALTIN

    11848,56% -2,98

KADIKÖY’DE YENİ BİNALARIN ENERJİ VERİMLİLİĞİ ARTACAK

Kadıköy Belediyesi, iklim değişiminin etkilerinin daha yıkıcı hale gelmesi ile birlikte 2018 yılında alınan meclis kararı ile 2030 yılına kadar karbon emisyonlarını yüzde 40 azaltmayı hedefliyor.

2071 OKUNMA
TARİH: 30.07.2022 12:51
Son Güncelleme: 30.07.2022 12:51

KADIKÖY’DE YENİ BİNALARIN ENERJİ VERİMLİLİĞİ ARTACAK

Kadıköy Belediyesi, iklim değişiminin etkilerinin daha yıkıcı hale gelmesi ile birlikte 2018 yılında alınan meclis kararı ile 2030 yılına kadar karbon emisyonlarını yüzde 40 azaltmayı hedefliyor.

İSTANBUL 30.07.2022 12:51:00 2071
Haberi Sesli Oku
KADIKÖY’DE YENİ BİNALARIN ENERJİ VERİMLİLİĞİ ARTACAK

Kadıköy Belediyesi, Kadıköy’de yoğun bir şekilde devam eden parsel bazlı bina dönüşümlerinde sürdürülebilir şehircilik ve yeşil bina esaslarından biri olan “enerji verimliliğini” arttırmak üzere yeni bir meclis kararı aldı. Belediye bu uygulamayla, binalardan kaynaklı karbon emisyonlarının azaltılmasını hedefliyor.

Kadıköy Belediyesi, iklim değişiminin etkilerinin daha yıkıcı hale gelmesi ile birlikte 2018 yılında alınan meclis kararı ile 2030 yılına kadar karbon emisyonlarını yüzde 40 azaltmayı hedefleyen yeni bir İklim Eylem Planı hazırlamıştı. Bu proje kapsamında; ilçede yoğun bir şekilde devam eden parsel bazlı bina dönüşümlerinde sürdürülebilir şehircilik ve yeşil bina esaslarından biri olan enerji verimliliğini arttırmak üzere 9 Haziran 2022’de alınan yeni meclis kararı 1 Temmuz 2022’de yürürlüğe girdi. Bu karara göre yapı ruhsat aşamalarında “Binalarda Enerji Performansı” yönetmeliğinde tanımlanan B sınıfı enerji performansı zorunlu tutuluyor.

Kadıköy Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdür Yardımcısı Serhat Şahin konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Bu uygulamanın 2030 yılı iklim eylem hedeflerine ulaşma konusunda katkı sunacaklarını ve her geçen gün yükselen enerji fiyatları karşısında da binaları yenilenecek vatandaşlarımızın ekonomisine destek olacaklarını.” ifade etti.

Şahin sözlerini şöyle sürdürdü: “ Karbon salımlarının azaltılmasına dair hedefimiz bağlamında, tüm dünyada olduğu gibi ilçemizde de karbon salımlarının yaklaşık yüzde 40’ına sebep olan binalar, ‘enerji verimliliği’ sektöründe en önemli konuların başında geldiğini düşünmekteyiz. Bu amaçla İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüzün koordinesi ile yapı ruhsat ve iskan aşamalarında, yapılardaki enerji verimliliğini artırarak Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğinde tanımlanan B sınıfı enerji performansını zorunlu tutacağız. Bu uygulama ile yapılarımızdaki ısıtma, soğutma, havalandırma ve aydınlatmadan kaynaklı enerji ihtiyacını azaltarak 2030 yılına kadar iklim hedeflerimize ulaşmayı ve her geçen gün yükselen enerji fiyatları karşısında da binaları yenilenecek vatandaşlarımızın ekonomisinde tasarruf sağlamalarına katkı sağlayabileceğiz.”

HABERLER

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN RAMAZAN AYINA KAPSAMLI HAZIRLIK

6 Şubat Depremleri’nin Üçüncü Yılında Çekmeköy’de Anma Programları Düzenlendi

LÖSEV İSTANBUL’DA ARA TATİL ÇOCUKLAR İÇİN DOLU DOLU GEÇTİ

AKOM’DAN FIRTINA VE KAR YAĞIŞI UYARISI

KAI Maarif Derneği Çekmeköy Temsilciliği’nden Birlik ve Dayanışma Kahvaltısı

LÖSEV’den Babalar ve Çocuklara Moral Dolu Hafta Sonu

LÖSEV’DEN ANLAMLI ÇAĞRI: UMUDUMUZ KADIN DAYANIŞMASI

Akburak: Gazetecilik Demokrasi İçin Vazgeçilmez

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’ndan Gazetecilere Vefa Programı

Üsküdar Belediyesi’nden Anlamlı Anma Programı

TURİSTİK TRAMVAY GELİYOR

İBB’DEN YILBAŞI İÇİN ÖZEL TEDBİRLER

Oyuncu Nergis Kumbasar, “Hayata Varım” Projesi Kapsamında Orta Yaş Krizini Sahneye Taşıyor

“Mattel 80. Yıl Sergisi” İstanbul Oyuncak Müzesi’nde kapılarını açtı

SICAKLIKLARIN 5 DERECENİN ALTINA DÜŞMESİ BEKLENİYOR

HABERLER

sahibinden.com, Türkiye Basketbol Milli Takımlar Ana Sponsoru Oldu

LÖSEV’DEN İSTANBUL’DA KOLİ KOLİ MUTLULUK

Uzun vadede ruh sağlığını olumsuz etkiliyor!

SOSYAL MEDYADAKİ EGZERSİZLER SAKATLAYABİLİR

SANCAKTEPE'DE AKSOYLAR DÜĞÜN SALONLARI 26 YILLIK TECRÜBESİ İLE HİZMET VERİYOR

“Çocuklarımızı Nasıl Koruyacağız?” Uzmanından Ailelere Kritik Uyarılar

İftar Sonrası Tatlı Tüketimine Dikkat

Ramazan’da Kilo Almadan Oruç Tutmak: Mesele İrade Değil, Metabolik Ritmi Korumak

Hareketsiz Yaşam Alarm Veriyor: Uzmanlardan Ofis ve Ev Çalışanlarına Kritik Uyarılar

Sentetik uyuşturucular küresel tehdit oluşturuyor!

Küçük iyilikler büyük mutluluklar getiriyor!

Binlerce Gemi Deniz Çayırlarını Tahrip Ediyor

Gökçe Bahadır’ın Yer Aldığı Papia Home Reklam Filmi Yayında!

Ramazan'da sindirim sağlığını korumak için bu önerilere dikkat!

Sahur önemli!

  • Çarşamba 9.5 ° / 6.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 11.2 ° / 6.2 ° false
  • Cuma 12 ° / 6.9 ° false
sahibinden.com, Türkiye Basketbol Milli Takımlar Ana Sponsoru Oldu
LÖSEV’DEN İSTANBUL’DA KOLİ KOLİ MUTLULUK
Uzun vadede ruh sağlığını olumsuz etkiliyor!
SOSYAL MEDYADAKİ EGZERSİZLER SAKATLAYABİLİR
SANCAKTEPE'DE AKSOYLAR DÜĞÜN SALONLARI 26 YILLIK TECRÜBESİ İLE HİZMET VERİYOR
“Çocuklarımızı Nasıl Koruyacağız?” Uzmanından Ailelere Kritik Uyarılar
İftar Sonrası Tatlı Tüketimine Dikkat