• BIST 100

    10464,48%1,44
  • DOLAR

    41,83% 0,05
  • EURO

    48,68% 0,21
  • GRAM ALTIN

    5642,13% 1,32
  • Ç. ALTIN

    9359,81% 2,24

“Günde 20 bin metreküp çamur gübre olacak”

Trakya’nın ilk evsel nitelikli biyolojik atık su arıtma tesisi unvanına sahip olan Lüleburgaz Belediyesi bir ilke daha imza atıyor.

1912 OKUNMA
TARİH: 18.08.2021 15:05
Son Güncelleme: 18.08.2021 15:05

“Günde 20 bin metreküp çamur gübre olacak”

Trakya’nın ilk evsel nitelikli biyolojik atık su arıtma tesisi unvanına sahip olan Lüleburgaz Belediyesi bir ilke daha imza atıyor.

YEREL HABER 18.08.2021 15:05:00 1912
Haberi Sesli Oku
“Günde 20 bin metreküp çamur gübre olacak”

Trakya’nın ilk evsel nitelikli biyolojik atık su arıtma tesisi unvanına sahip olan Lüleburgaz Belediyesi bir ilke daha imza atıyor. Belediye, atık su arıtma tesisinden günde çıkan 20 bin metreküp çamuru kuracağı solar kurutma tesisi sayesinde gübre ve toprak dolgu malzemesine dönüştürecek. Evsel nitelikli atık su arıtma tesisleri arasında Trakya’da ilk olacak olan Solar Kurutma Tesisi’nden çıkacak gübre ve dolgu malzemeleri belediye tarafından çeşitli alanlarda değerlendirilecek. 

2021 Çevre Yılı’nda yaptığı yatırım ve farkındalık etkinlikleriyle çevreye yönelik duyarlılığı artıran Lüleburgaz Belediyesi, çevre için önemli bir adım daha attı. Süresiz atık toplama kampanyasını başlatan, kent genelindeki kamu binalarında yer alan eski tip muslukları tasarruflu musluk haline getiren, kente kazandırmaya devam ettiği yeşil kullanılabilir alanlarla kişi başına düşen yeşil alan miktarını her geçen gün artıran Lüleburgaz Belediyesi son olarak biyolojik atık su arıtma tesisinden çıkan çamurları kurutacak. Yapılacak olan solar kurutma tesisi evsel nitelikli atık su arıtma tesisleri arasında Trakya’da ilk olma niteliğiyle ön plana çıkacak. 

Yılda 7 milyon metreküp çamur kurutulacak

Lüleburgaz Belediyesi Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nden günde çıkan 20 bin metreküp çamuru kurutmak için harekete geçen Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri, bin 800 metrekarelik alanda solar kurutma tesisi çalışmalarına başladı. Bu yıl içerisinde inşaatının tamamlanması beklenen solar kurutma tesisi faaliyete geçtikten sonra yılda 7 milyon metreküp çamuru kurutacak. 

Kurutulan çamurlar doğaya dönecek

Halihazırda yüzde 23 kuruluk oranında çıkan çamurlar, tesisin çalışmasıyla birlikte yüzde 80 kurulukta çıkacak. Üre oranı yüksek olan kurutulmuş çamurlar ise belediyenin alanlarında toprak dolgu malzemesi ve gübre olarak değerlendirilebilecek. Yüksek gübre verimine sahip olan kurutulmuş çamur bununla birlikte dolgu toprak malzemesi olarak da kullanılarak doğaya dönecek. 

 

Karasu’da Vatandaşların Tek Talebi: “Başkan Sarı, Bu Yolu Yapın!”

Kandıra sahillerinde 992 ton çöp toplandı

Yangında doğru müdahale hayat kurtarır

Efsane Şarkıları Seslendirdiler

Kırkağaç Hıdırellez’i coşkuyla kutladı…

Özcan, “Afetlerden sonra değil; afetlerden önce gerekli tedbirlerimizi almamızın gerekliliği bilinciyle çalışıyoruz.”

BAŞKAN SEZER, “2025 YILI HAYIRLARA VESİLE OLSUN”

Kandıra’dan Güldür Güldür'e Tepki!

Başkan Erol Ölmez,den Yeni Yıl Mesajı

CANDAN YÜCEER’DEN YENİ YIL MESAJI

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in Yeni Yıl Mesajı

Başkan Kocaman’dan Yeni Yıl Mesajı

Başkan Ertaş, basın mensuplarıyla yeni yılı kutladı

PİR SULTAN ABDAL'IN SESİ TEKİRDAĞ'DA YANKILANDI

Başkan Mehmet Ertaş’tan yeni yıl mesajı:

Kandıra Seyrek Kalesi’nde Restorasyon Çalışmaları Başlıyor

HABERLER

Sarıgazispor’dan Eğitime Destek Amaçlı Kadınlar Matinesi

Sancaktepe’nin Evlatları Tarih Yazdı!

Sancaktepe'de Gazze’ye Yardım Kermesi Düzenleniyor

İBRAHİM TATLISES’TEN NEŞET ERTAŞ’A ANLAMLI GECE

İYİ Parti Çekmeköy’de Bayrak Değişimi: Serdar Kemik Görevi Devraldı

Ev içi iş yükü kız çocuklarının eğitim hayatını olumsuz etkiliyor

Hijyen ve aşı hayat kurtarıyor!

PROF. DR. NURİ ÖZGİRGİN'E İTALYA'DAN "YILDIZ NİŞANI" ONURU

Saniyelerle Yarış Başladı! Markalar Artık Dikkat İçin Rekabet Ediyor

OTURMAKTA BİLE GÜÇLÜK ÇEKİYORSANIZ, DİKKAT!

İBB’DEN AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE 100 MİLYON LİRALIK MALZEME DESTEĞİ

YEŞİLAY, “BAĞIMSIZLIĞIN RENGİ” ADLI ÇOCUK MÜZİKALİ İLE BAĞIMSIZLIK BİLİNCİNİ SAHNEYE TAŞIDI

Dünya Ruh Sağlığı Günü’nde Duygusal Durumunuzu Akıllı Saatinizden Ölçün

Yüklerini Paylaş, Hafifle

Fethiye Uluslararası Film Festivali (FUFF) 2025 için geri sayım başladı

  • Çarşamba 19.8 ° / 15 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.8 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 19.6 ° / 15.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
Sarıgazispor’dan Eğitime Destek Amaçlı Kadınlar Matinesi
Sancaktepe’nin Evlatları Tarih Yazdı!
Sancaktepe'de Gazze’ye Yardım Kermesi Düzenleniyor
İBRAHİM TATLISES’TEN NEŞET ERTAŞ’A ANLAMLI GECE
İYİ Parti Çekmeköy’de Bayrak Değişimi: Serdar Kemik Görevi Devraldı
Ev içi iş yükü kız çocuklarının eğitim hayatını olumsuz etkiliyor
Hijyen ve aşı hayat kurtarıyor!