GTÜ Havacılık eğitiminde yeni boyuta geçti

GTÜ, sivil yeni nesil drone eğitimi ve üretimi için İngiltere ile iş birliğine başladı.

EĞİTİM 16.05.2021 06:11:00 1443 0
Haberi Sesli Oku
GTÜ Havacılık eğitiminde yeni boyuta geçti

 GTÜ, sivil yeni nesil drone eğitimi ve üretimi için İngiltere ile iş birliğine başladı. Türkiye'nin drone teknolojisine yeni bir ufuk getirecek olan iş birliği EASA uyumlu yeni nesil İHA2 ve İHA3 pilot eğitimine ve ülkemizin sivil drone üretimine önemli katkılar sağlayacak. Yeni nesil drone eğitimi dünya ile eş zamanlı GTÜ’de verilecek.  

Gebze Teknik Üniveristesi(GTÜ) Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı Türkiye ile İngiltere arasındaki Özel Serbest Ticaret Anlaşmasına değer katacak, önemli bir iş birliğine imza attı. Türkiye’nin son dönemde gerçekleştirdiği İHA başarısı dev bir yatırımında kapılarını araladı. Türkiye ile İngiltere arasındaki mevcut ikili ticarete önemli bir katkı sağlayacak olan türünün ilk örneği iş birliği GTÜ, İngilizlerin en iyi drone eğitim okulu Flyby Technology ve FLY BVLOS TECHNOLOGY arasında “Teknoloji Transferi, Sivil Drone Eğitimi ve Üretimi İşbirliği Anlaşması’nın imzalanması ile 01 Mayıs 2021 tarihinde başladı. Teknolojinin diğer birçok alanında iş birliğinin standardını belirleyecek yapıda olan üçlü işbirliği, Türkiye'nin yeni nesil drone teknolojisine yeni bir ufuk getirerek, European Union Aviation Safety Agency (EASA) uyumlu yeni nesil İHA2 ve İHA3 pilot eğitimine ve ülkemizin sivil drone üretimine önemli katkılar sağlayacak. Üçlü İş birliği çerçevesindeki eğitimle ağırlığının bir önemi olmayan dünyanın her yerindeki dronu dijital ortamda uçuracak Beyond Visual Line of Sight (Bvlos) Eğitimi, İngiltere ile eş zamanlı olarak dünyada ilk kez bu oluşum içinde verilecek.  

EĞİTİMDE TÜRK GENÇLİĞİNE ODAKLANILACAK  

Sanayi ile iş birliktelikleri, kaliteli eğitim için nitelik artırımı, ülkenin yerli ve milli adımları için çözümler üretmek adına çalışmalarına sürekli bir ivme ile devam eden GTÜ, küresel ölçekte bir üniversite hedefine hızla ilerliyor. Bu doğrultuda FLYBY TECHNOLOGY ve FLYBVLOS TECHNOLOGY şirketleri ile beraber kendi çatısı altında drone teknolojisi know-how’ını ve teknoloji transferini gerçekleştirmeyi planlamaktadır. GTÜ, lisans/lisansüstü öğrencileri yenilikçi drone teknolojisinin öğrenmede mükemmel bir imkan ve yeteneğe sahip olurken, araştırma ve geliştirme projelerinde çalışarak hem teknoloji transferinin birer neferi hem de drone teknolojisinin girişimci öncüleri olacak. Flyby Technology tarafından oluşturulan eğitim programı, FLY BVLOS TECHNOLOGY tarafından ulusal ve uluslararası adaylara sunulacak, ancak GTU' nün alt yapı hizmetlerinin kullanılmasıyla özellikle Türk gençliğine odaklanılacak. EASA uyumlu General Visual Line of Sight Certificate (GVC) sertifikasına sahip adaylar, ticari iş operasyonları için yurt içi ve yurt dışı uçuşları gerçekleştirme yetkisine sahip olacaklar. Programa katılan Türk öğrenciler İngiltere'de eğitim görebilirken, İngiltere'deki öğrenciler de Türkiye'de eğitim alma fırsatına sahip olacaklar. Ayrıca GTÜ, Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SGHM) ile imzalanan protokol çerçevesinde Türkiye'de tek olan EASA onaylı İHA2 ve İHA3 drone eğitimlerinin idari düzenlemeleri SGHM ile birlikte oluşturulacak.  

 HEDEF DRONE ENDÜSTRiSiNi GENiŞLETMEK  

Bu üçlü iş birliği, drone eğitiminin ötesinde sürekli olarak geliştirme ve iyileştirme misyonuna ve vizyonuna sahip olup, bu amacı gerçekleştirmek için başta üniversiteler olmak üzere diğer Araştırma ve Geliştirme kurumlarıyla birlikte çalışıp hem mevcut hem de yeni endüstriyel sektörlerin taleplerine göre insansız hava araçları tasarlayacak. Türkiye'deki heyecan verici drone endüstrisini genişletmek için bir çerçeve oluşturmak, başta endüstri ve regülasyon koyucular olmak üzere tüm paydaşlarla beraber çalışma niyetiyle hareket etmeyi planlamakta. Şirketler grubu hali hazırda 1 kg ila 600 kg arasında değişen dronların tasarımı ve üretimi üzerinde çalışıyor. Flyby Technology, şu anda Birleşik Krallık'ta COVID-19 ile mücadelede zaman ve koruma öncelikli transfer imkanı sağlayarak aktif bir rol oynuyor ve ağır mühendislikten güvenlik şirketlerine kadar değişen ortaklara sahip, bu deneyim, Türk yaratacılığı ile birleştiğinde, mevcut Türk şirketlerinin yararlanabileceği sağlam bir büyüme temeli oluşturarak, tüm Türk drone endüstrisinin hedeflerine ulaşması için çalışacak. 

YENİ TEKNOLOJİLERİN TRANSFERİ SAĞLANACAK   

Yeni nesil drone pilotları yetiştirmek üzere İngiltere'nin ilgili makamları tarafından yetkilendirilen Jon Parker’ın kurucusu olduğu Flyby Technology ‘nin ticari faaliyetleri arasında drone eğitimi, endüstriye danışmanlık hizmetleri ve drone tasarımı ile geliştirmesi yer alıyor. Flyby Technology, bu yeni, özgün ve yenilikçi drone yeteneklerini kullanmak isteyen sektörlere danışmanlık hizmeti verirken Jon Parker aynı zamanda İngiltere'nin yeni tam boyutlu uçak gemisi projesinin tasarımında de yer almaktadır. Bir Türk şirketi olan FLY BVLOS TECHNOLOGY, ülkemizin ihtiyaç duyduğu teknolojilerin transferini sağlamak, teknoloji transferi için danışmanlık ve transfer sonrası ilgili eğitimleri sağlamak amacıyla Şubat 2020'de GTÜ Teknopark'ta kuruldu.  

Konu ile ilgili müteakip gelişmeler basınımızla ve kamuoyu ile paylaşılmaya sürekli devam edecektir. Gelinen bu noktanın devletimize, milletimize ve havacılık sektörüne hayırlı olmasını diliyoruz. 


Mercedes-Benz Türk’te Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Staj Başvuruları Başladı

Hisar Okulları 5 yılda 350 liseli genç kızı girişimcilik ve teknolojiyle tanıştırdı

DEKAN PROF. DR. NURPER ÖZBAR’A PARİS 2024 OLİMPİYAT OYUNLARINDA ÖNEMLİ GÖREV

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ VE TİRAN ÜNİVERSİTESİ ARASINDA İKİLİ İŞ BİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALANDI

GTÜ Akademisyeninin Uluslararası Başarısı

Çocuklar GTÜ’de bilim yolculuğuna çıktı

Ailelere öneriler: Öğrencilerin tatilde ekrandaki sanal deneyimler yerine gerçek deneyimler edinmesine destek olun

TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDE “BİLİŞİM GÜNLERİ” DÜZENLENDİ

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Kadınlar takım çalışmasına daha uygun”

Yarıyıl Tatili: Çocukların Sorumluluk Duygusunu Geliştirmek İçin Öneriler

İstanbul Okan Üniversitesi’nde Çin Yeni Yılı ve Bahar Bayramı kutlandı

Eğitimde Değişimin Adı: 37 Yıllık Başarı Öyküsü

İstinye Üniversitesi fizik tutkunu mühendisler için yeni çekim merkezi

ÇOCUKLARIN VE GENÇLERİN HAYATINDA MÜZİKLE FARK YARATIYOR: ONUR KAHVECİOĞLU

Uzmanlar kararsızlar için ‘Kariyer Testi’ni hatırlatıyor

HABERLER

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,32% 0,22
  • EURO

    35,05% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2306,14% 1,27
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29

Sancaktepe'de Sarıgazi Spor Geleneksel İftar programı düzenledi

Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Cemal Doğan: Ben Değil Biz Olacağız

Sancaktepe'de Sarıgazi Kemal Ayyıldız Yarı Olimpik Yüzme Havuzu törenle hizmete açıldı

Sancaktepe'de Saadet Partisi Geleneksel İftar Programı düzenledi

Sancaktepe'de Türkülerle dolu bir akşam yaşandı

Sancaktepe'de Çanakkale Zaferi törenle kutlandı

Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü'nün 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı

Cemal Geyik’in 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı

Cemal Aytekin'in 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı

Turgut Daş'ın 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı

Cemil Cebir'in 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı

Ekrem Yahya Ateş'in 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı

Emre Sağlam'ın 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı

Osman Aktan’ın 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı

Metin Yılmaz’ın 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı

  • Cuma 18.2 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.1 ° / 13.9 ° false
  • Pazar 19.4 ° / 13.4 ° Güneşli
Sancaktepe'de Karışık Tost Kitabı etkinliğinde Gazze'ye nakdi yardım sağlandı
Sancaktepe Bil Koleji öğrencilerinden resimli hikaye kitabı
ÖĞRETMENLERDEN SANATÇI GÖZÜYLE DÜNYA’YA BAKIYORUM PROJESİ
Anaokulu öğrencilerinden Annem ve Ben temalı resim sergisi
Sancaktepe'de Sultanlar Ortaokulu mezuniyet töreni düzenledi
Şakir Demir İlkokulu'nun yıl sonu gösterisi büyük ilgi gördü
Şakir Demir İlkokulu'nda özenle hazırlanmış resim sergisi düzenlendi