TÜKETİCİ

TÜKETİCİ Haberleri

Gıda alışverişi yaparken dikkat!

Sadece etiket okuyarak bütçenize katkı sağlayabilir, alerjik reaksiyonlarınızı azaltabilir, çevreyi ve dünyayı koruyabilirsiniz…

TÜKETİCİ 18.07.2023 11:00:00 829 0
Haberi Sesli Oku
Gıda alışverişi yaparken dikkat!

Etiket okuma alışkanlığıyla beslenme planınıza uygun raf ömrüne sahip gıdaları seçerek bütçenize katkı sağlayabilirsiniz.

Gıdada etiket okumak alerjik reaksiyon riskini azaltıyor…


Türkiye genelinde hanehalklarının tüketim amaçlı yaptığı harcamalar içinde en yüksek pay yüzde 22,8 ile gıda ve içecekte. Gıda ve içeceğe ayrılan bütçede her ay artmaya devam ediyor. Etiket okuma alışkanlığı ile bütçeniz ne olursa olsun, gıdaların raf ömrü açısından tüketim alışkanlıklarınıza en uygun olanını ve daha kalitelisini seçebileceğinizi, israfı azaltabileceğinizi ve bütçenize katkı sağlayabileceğinizi biliyor musunuz? Etiket okuma alışkanlığıyla sağlıklı beslenmek için uygun ürünler seçebilir ve alerjik reaksiyon riskini de azaltabilirsiniz.

Karma Grup Satış Pazarlama Koordinatörü ve Gıda Mühendisi Sinem Bahçekapılı tüketiciyi uyarıyor…“Alışveriş yaparken ürün etiketlerine zaman ayırarak içerik listesini, besin değerlerini ve diğer önemli bilgilerin incelenmesi gerekiyor. Etiketleri okuyarak daha bilinçli tüketim kararları alabilirsiniz. Etiketler, tüketicilere ürün içeriği, besin değerleri, alerjenler ve saklama koşulları gibi bilgileri sunar. Bu sayede tüketiciler, sağlıklı beslenme hedeflerine uygun ürünleri seçebilir ve alerjik reaksiyon riskini azaltabilir. Gıdada doğru tercih bütçeye de katkı sağlar. Ayrıca, etiketlerde tüketicilere ürünlerin orijinini, sertifikasyonlarını veya organik olup olmadığını belirten bilgiler de bulunmaktadır. Bu da tüketicilerin çevresel ve etik değerlere uygun ürünleri tercih etmesini kolaylaştırır. ”

“Etiket Okumak İsrafı Azaltmanıza Ve Sürdürülebilir Ekonomiye Katkı Sağlar”
Etiket okuma alışkanlığının sağlığımızı korumanın yanında sürdürülebilir ekonomiye katkı sağladığının da altını çizen Karma Grup Satış Pazarlama Koordinatörü ve Gıda Mühendisi Sinem Bahçekapılı, “Etiket okuma alışkanlığı, tüketicilerin kendi sağlıklarını korumanın yanı sıra çevreyi ve toplumu etkileyen bilinçli kararlar almasında önemli bir detaydır. Bu alışkanlık, şeffaflığı teşvik eder ve daha adil, sürdürülebilir bir ekonomiye katkı sağlar” dedi. Bahçekapılı, etiketler, ürünün kalitesi, tüketim şartları bilgileri gibi önemli detayları içerir. Bu bilgiler, ürünün performansını, dayanıklılığını ve kullanım ömrünü anlamanızı sağlar. Etiketlerin doğru şekilde okunması, daha kaliteli ve raf ömrü tüketim hedeflerinize uygun ürünler seçmenize ve böylece israfı azaltmanıza yardımcı olur.”

“Etiket Okuma Alışkanlığı Türkiye’de Yeterince Yaygın Değil”
Türkiye’de etiket okuma alışkanlığının tüketiciler arasında yeterince yaygınlaşmadığına değinen Karma Grup Satış Pazarlama Koordinatörü ve Gıda Mühendisi Sinem Bahçekapılı, “Pandeminin ardından tüm dünyada ve ülkemizde gıda enflasyonu yaşandı. Pandemi ile birlikte başta alerji olmak üzere birçok hastalıkta artış gösterdi. Sağlıklı ve uzun ömürlü gıdaya ulaşmak hem bütçemiz hem de sağlığımız açısından daha önemli hale geldi. Alışverişte etiket okuma alışkanlığı kazanmamız bütçemize uygun sağlıklı gıdalara daha rahat ulaşmamızı sağlar. Etiket okumak üretici ve tüketici arasında da bir iletişim sağlar. Böylelikle üretici sadık müşteri kazanarak sağlıklı ve uzun ömürlü gıda üretmeye devam eder, tüketici de bütçesine uygun uzun ömürlü gıdalara daha rahat ulaşmış olur. Bilinçli tüketici bilinçli üretici demektir” ifadelerini kullandı.

“Etiket Okumak Bilinçli Tercihler Yapmamızı Sağlar”

“Etiket okuma alışkanlığı kazanmak için ilk olarak, sağlıklı beslenme ve gıda ürünlerinin içeriği hakkında bilinçlenmek önemlidir” diyen Sinem Bahçekapılı şu ifadeleri kullandı:
“Beslenme ilkeleri konusunda genel bir bilgi edinmek, etiketlerdeki bilgileri daha iyi anlamanıza yardımcı olacaktır. Odaklanılması gereken anahtar bilgiler arasında içerik listesi, alerjenler, besin değerleri ve katkı maddeleri bulunmaktadır. Bu bilgiler doğrultusunda daha bilinçli tercihler yapmak mümkün olabilmektedir.

Etiket Okuyarak Doğal Kaynakları Koruyabilirsiniz 
Etiketleri okuyarak, gıda ürünlerindeki katkı maddelerini, alerjenleri, kalori değerlerini ve diğer besin bilgilerini anlayabilirsiniz. Benzer şekilde, kişisel bakım ürünlerinin içerdiği kimyasal maddeleri inceleyerek sağlığınız ve güvenliğiniz hakkında bilinçli kararlar alabilirsiniz. Etiketler, ürünün çevresel etkisini anlamanıza yardımcı olur. Örneğin, bir ürünün ambalajının geri dönüşümü mümkün mü, ürünün kaynakları sürdürülebilir mi, üretim süreci çevre dostu mu gibi soruları etiketlerdeki bilgileri inceleyerek yanıtlayabilirsiniz. Bu şekilde, çevresel açıdan daha duyarlı ürünleri tercih edebilir ve doğal kaynakların korunmasına katkıda bulunabilirsiniz.

“Gıda Etiketlenmesi Tüketici Haklarının Korunmasında Katkıda Bulunur”
Etiketlerin üretici açısından marka bilinirliği ve tüketici sadakati oluşturmak için önemli bir rol oynadığını da dile getiren Gıda Mühendisi Sinem Bahçekapılı, “Tüketiciler için gıda etiketlemesi bilinçli tüketim ve sağlıklı beslenme tercihleri yapma konusunda önemli bir kaynaktır. Gıda etiketlemesi, aynı zamanda tüketici haklarının korunmasına da katkıda bulunur. Etiketler, tüketicilere ürünün üretim firması, iletişim bilgileri, ambalajın geri dönüşümü ve ambalaj atıkları gibi konularda bilgilendirir. 
Etiketler aynı zamanda tüketiciyi yanıltıcı beyanlardan korumak için denetim ve düzenlemelerin sağlanmasına da yardımcı olur. Gıda etiketleme; üretici ve satıcı ile müşteri ve tüketici arasındaki temel iletişim aracı olmaktadır. Gıda etiketlemesi, üreticilerin ürünlerini tanıtma ve pazarlama stratejilerini oluşturmasına yardımcı olurken, tüketicilere de doğru ve güvenilir bilgi sunarak sağlıklı beslenme tercihleri yapma imkanı sağlar. Bu nedenle, gıda etiketlemesi, üretici ve satıcılar ile müşteri ve tüketici arasında sağlıklı ve güvenilir bir iletişim köprüsüdür” diyerek sözlerini tamamladı.

 

 


Kapağı şişen konservelere dikkat

Küçük uygulamalarla ayda 200 TL’ye kadar tasarruf edebilirsiniz

Klimalarınızı ‘korsan servislerden’ korumanın ipuçları

Paketiniz teslim edilmedi: Kaspersky, Türkiye'deki kurye alıcılarını hedefleyen dolandırıcılık girişimleri konusunda uyardı!

İLLUMİNATİ DOLANDICIRILIĞINA DİKKAT!

YAKIT TASARRUFU YAPMANIN 9 KOLAY YOLU

Gıda alışverişi yaparken dikkat!

SAHTE GÜNEŞ GÖZLÜĞÜNDE TEHLİKE BÜYÜYOR

Pratik önlemlerle elektrik faturanızda ayda 746 TL’ye kadar tasarruf edebilirsiniz

Klima alacaklara kritik ipuçları!

Yufkadaki gizli soygun

Şampuan ve duş jellerindeki kimyasal maddeler

Havuz ve deniz kazalarına dikkat!

Çocuğunuz şehla mı şaşı mı?

Tüketici kredisi kullanana şok!

Mahkemeden tüketicileri sevindirecek karar

HABERLER

  • BIST 100

    9886,4%1,75
  • DOLAR

    32,55% 0,21
  • EURO

    34,95% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2458,08% 0,91
  • Ç. ALTIN

    4014,34% 0,56

Sancaktepe'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bir dizi etkinlikle kutlandı

Sancaktepe'de yeni dönemin ilk muhtarlar toplantısı yapıldı

Sancaktepe İlçe Millî Eğitim Müdürü Hale BAĞCE ÖZBAŞ'ın Ramazan Bayramı Mesajı

Sancaktepe Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısı yapıldı

AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Turgay Akpınar'dan 'jakuzi' iddialarına tepki! "Vicdansız ve insafsızca..."

Sancaktepe Kaymakamı Karakaya, Polis Teşkilatı'nın 179 . yıl dönümünü kutladı

Sevda Yılmaz’ın Ramazan Bayramı mesajı

Sancaktepe Kaymakamı Ahmet KARAKAYA’nın Ramazan Bayramı Mesajı

Sancaktepe ilçesinin genç muhtarı Cansu Akdağ yola devam ediyor

Sancaktepe Belediyesi'nde jakuzi iddiaları üzerine soruşturma başlatıldı

Sancaktepe Belediyesi'nde jakuzi tartışması! Alper Yeğin'den iddialara cevap gecikmedi

Sancaktepe Belediyesi'nde 'jakuzi' iddiasına Şeyma Döğücü'den sert yanıt!

Selçuk Cebir’in Ramazan Bayramı mesajı

Onur Özdemir’in Ramazan Bayramı mesajı

Hanifi Çelebi’nin Ramazan Bayramı mesajı

  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
Sancaktepe'de Karışık Tost Kitabı etkinliğinde Gazze'ye nakdi yardım sağlandı
Sancaktepe Bil Koleji öğrencilerinden resimli hikaye kitabı
ÖĞRETMENLERDEN SANATÇI GÖZÜYLE DÜNYA’YA BAKIYORUM PROJESİ
Anaokulu öğrencilerinden Annem ve Ben temalı resim sergisi
Sancaktepe'de Sultanlar Ortaokulu mezuniyet töreni düzenledi
Şakir Demir İlkokulu'nun yıl sonu gösterisi büyük ilgi gördü
Şakir Demir İlkokulu'nda özenle hazırlanmış resim sergisi düzenlendi