Evcil Hayvan Sağlığı ve Alışkanlıkları İlk On İki Ayda Şekilleniyor

MSD Hayvan Sağlığı ve Royal Canin, evcil hayvanlar ile sahiplerinin yaşayacakları sağlıklı, mutlu ve refah dolu birlikteliklere katkı sunmak için “İlk On İki Ayım” isimli referans bir kaynak hazırladı.

GENEL 24.07.2022 00:12:00 1894 0
Haberi Sesli Oku
Evcil Hayvan Sağlığı ve Alışkanlıkları İlk On İki Ayda Şekilleniyor

MSD Hayvan Sağlığı ve Royal Canin, evcil hayvanlar ile sahiplerinin yaşayacakları sağlıklı, mutlu ve refah dolu birlikteliklere katkı sunmak için “İlk On İki Ayım” isimli referans bir kaynak hazırladı. Akademisyen ve klinisyen veteriner hekimlerin katılımı ve desteği ile hazırlanan rehber sayesinde hayvan sahiplerinin kedi ve köpeklerinin doğalarını ve gereksinimlerini keşfetmesi ve hayvanlarının temel ihtiyaçlarını bu kapsamda karşılamaları konusunda farkındalık oluşturulması hedefleniyor.

Hayvanlar için daha iyi bir dünya oluşturmak ve bilimin ışığında hayvan sağlığı ve refahını artırmak adına çalışmalar hayata geçiren MSD Hayvan Sağlığı ve Royal Canin, “İlk On İki Ayım” isimli bir rehber çalışmasına imza attı.

Evcil hayvanların yavruluk, gençlik, yetişkinlik ve erişkinlik gibi hayatlarının farklı dönemlerinde değişiklik gösterecek temel ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik hazırlanan rehber, evcil hayvan sahiplerini sorumlu birer hayvan sahibi olarak kedi ve köpeklerinin doğalarını ve gereksinimlerini keşfetme yolculuğuna çıkarıyor. Rehber, kedi ve köpeklerin sağlıklı gelişimleri için hayati öneme sahip ilk aylarında; beslenme, aşılama, parazitlerle mücadele ve davranışlarını anlamlandırma gibi konularda sağlıklı bir yaşam sürebilmelerine elverişli bir ortam sağlayacak bilgileri barındırıyor.

Hayvan refahı olgusunun altı çiziliyor

Hayvan refahını artırma ve sağlık hizmetlerini iyileştirme misyonu doğrultusunda böyle bir proje içerisinde yer almaktan duydukları mutluluğu ifade eden MSD Hayvan Sağlığı Türkiye & İran Genel Müdürü Burhan Hacı, veteriner hekimlik mesleğini temsil eden kurumlar, sağlık profesyonelleri ve Royal Canin gibi sektör paydaşları ile yaptıkları iş birliklerinin gücüne inandıklarını ve bu iş birliklerinin artarak devam etmesini istediklerini belirtti. Hacı, sözlerine şöyle devam etti: “MSD Hayvan Sağlığı olarak günümüzün hızla gelişen teknolojik ve bilimsel gelişmelerini işimizin odağına alarak dünya çapında hayvan sağlığı sektörünün geleceğini şekillendirme hedefini misyon edindik. Bu kapsamda ‘bilim’ tutkusuyla hazırlanan bu rehber, evcil hayvanlarımız ile yaşayacağımız sağlıklı ve mutlu birlikteliklere katkı sunmak için sarf ettiğimiz çabanın bir ürünü. Projenin fikir aşamasından bugüne gelene kadar bizden değerli katkılarını esirgemeyerek ‘İlk On İki Ayım’ çalışmasının hayvan sahipleri için bir rehber niteliği taşımasına katkıda bulunan veteriner hekim danışman ve yazarlarımıza çok teşekkür ediyorum.”

Projenin odak noktası sorumlu hayvan sahipliği

Projede emeği geçen tüm veteriner hekimlere teşekkür eden Royal Canin Türkiye Genel Müdürü Aslı Çelikkol, MSD Hayvan Sağlığı ve projeye katkı sağlayan veteriner hekimlerin hayvanlar için daha iyi bir dünya yaratma yönündeki ortak tutkusundan alınan ilhamla referans projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini ifade etti. Çelikkol konuşmasında şunları belirtti: “Royal Canin olarak hayvanlar için daha iyi bir dünya yaratma misyonumuz kapsamında sorumlu hayvan sahipliğini önemsiyoruz ve ana odağımızı bu kavram oluşturuyor. Hayvanlar ile yaşam boyu birlikteliğin ancak ilk günden sorumluluk almakla mümkün olabileceğini biliyoruz. Her şey o ilk sahiplenme kararı ile başlıyor ve evcil hayvanlarla ilişkimizin temeli, onların sağlığı, refahı, mutluluğu büyük oranda yavruluk dönemi olan ilk on iki ayda şekilleniyor. Bu sebeple daha ilk günden sağlık için onların hayatlarındaki yavruluk, gençlik, yetişkinlik, erişkinlik gibi farklı dönemlerde değişiklik gösterecek ve hayvan refahı olgusunu geliştirecek uygulamaları hayata geçirmek için çalışıyoruz.”

İlk On İki Ayım rehberi MSD Hayvan Sağlığı’nın (link) ve Royal Canin’in (link) web sitelerinden ücretsiz olarak indirilebilir.

MSD Hayvan Sağlığı Hakkında

Dünyada önde gelen biyofarmasötik şirketi olan MSD, 130 yıldır, pek çok zorlu hastalığa karşı ilaç ve aşı geliştirerek yaşam için keşfediyor. MSD Hayvan Sağlığı ise, Kenilworth, N.J., ABD merkezli Merck & Co., Inc. Şirketinin global hayvan sağlığı birimidir. MSD “Daha Sağlıklı Hayvanlar İçin Bilim®” vizyonu doğrultusunda hayvanları iyileştirmek ve daha sağlıklı olmalarını sağlamak üzere çalışmakta; veteriner hekimler, çiftçiler, evcil havyan sahipleri ve hükümetlere, veterinerlik ürünleri, aşılar ve sağlık yönetim çözümlerinin yanı sıra, dijital kimlik ve izleme ürünleri gibi hizmetlerden oluşan geniş bir portföyde hizmet sunmaktadır. Hayvanların sağlığını, refahını ve performansını korumayı ve geliştirmeyi amaçlayan MSD Hayvan Sağlığı, dinamik ve kapsamlı Ar-Ge çalışmalarının yanı sıra modern ve küresel tedarik zincirine de büyük yatırımlar yapmaktadır. 50’den fazla ülkede faaliyet gösteren şirketin ürünleri yaklaşık 150 pazarda satılmaktadır.

Türkiye hayvan sağlığı pazarına 30 yıldan uzun bir süredir hizmete devam eden MSD Hayvan Sağlığı, 2017 yılında gerçekleştirdiği yatırımla Türkiye’de veteriner ilaçları üretimine başlayarak hayvan sağlığını geliştirmeye yönelik taahhüdünü daha da ileriye taşımıştır. Bu üretim yatırımı ile genişleyen ürün portföyü ile MSD Hayvan Sağlığı Türkiye’nin yanı sıra önemli ihracat pazarlarında da hayvanların sağlık ve refahının iyileştirmeye devam etmektedir.

Daha fazla bilgi için www.msd-hayvan-sagligi.com adresini ziyaret edebilir veya Facebook , Instagram ve LinkedIn üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.


 


Geleceğin alışverişi sanal gerçeklikte olacak!

Türk organik gıda sektör temsilcileri Almanya'da "boy gösterdi"

Kuveyt Türk’ün aktif büyüklüğü 668 milyar TL’ye ulaştı

Kriptoyla kara para aklayıp henüz yakalanmayanlara kötü haber

İSTANBUL’A BAĞIMSIZ ADAY

MAN Türkiye A.Ş., Astronergy güvencesiyle fabrikasında kullandığı elektriğin %45’ini güneşten alacak

Sermaye piyasalarında nitelikli çalışan ihtiyacı artıyor

Enerjisa Enerji’nin Eyüpsultan’da kurduğu arazi Güneş Enerjisi Santrali 2 bin 198 hanenin enerjisini üretecek

KAÇUV, 15 Şubat Çocukluk Çağı Kanser Günü’nde “#sarıyıfarket” diyor

Halkbank Üreten Kadınlar Akademisi Master Class Eğitimleri tamamlandı

YGD yönetiminden, Üsküdar Devlet Hastanesi Başhekimi Yücel'e nezaket ziyareti

Deprem, interdisipliner bakış ile ele alındı…

14 ŞUBAT SEVGİLİLER GÜNÜ REZERVASYONLARI HAREKETLENDİRDİ

KONUT ALAMAYAN YATIRIMCI ARSAYA YÖNELİYOR

ULUSLARARASI İSTANBUL MOBİLYA FUARI SONA ERDİ

Kışın elektrikli araç kullananlara ipuçları

HABERLER

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,32% 0,22
  • EURO

    35,05% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2306,14% 1,27
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29

Sancaktepe'de Sarıgazi Spor Geleneksel İftar programı düzenledi

Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Cemal Doğan: Ben Değil Biz Olacağız

Sancaktepe'de Sarıgazi Kemal Ayyıldız Yarı Olimpik Yüzme Havuzu törenle hizmete açıldı

Sancaktepe'de Saadet Partisi Geleneksel İftar Programı düzenledi

Sancaktepe'de Türkülerle dolu bir akşam yaşandı

Sancaktepe'de Çanakkale Zaferi törenle kutlandı

Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü'nün 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı

Cemal Geyik’in 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı

Cemal Aytekin'in 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı

Turgut Daş'ın 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı

Cemil Cebir'in 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı

Ekrem Yahya Ateş'in 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı

Emre Sağlam'ın 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı

Osman Aktan’ın 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı

Metin Yılmaz’ın 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı

  • Cuma 18.2 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.1 ° / 13.9 ° false
  • Pazar 19.4 ° / 13.4 ° Güneşli
Sancaktepe'de Karışık Tost Kitabı etkinliğinde Gazze'ye nakdi yardım sağlandı
Sancaktepe Bil Koleji öğrencilerinden resimli hikaye kitabı
ÖĞRETMENLERDEN SANATÇI GÖZÜYLE DÜNYA’YA BAKIYORUM PROJESİ
Anaokulu öğrencilerinden Annem ve Ben temalı resim sergisi
Sancaktepe'de Sultanlar Ortaokulu mezuniyet töreni düzenledi
Şakir Demir İlkokulu'nun yıl sonu gösterisi büyük ilgi gördü
Şakir Demir İlkokulu'nda özenle hazırlanmış resim sergisi düzenlendi