ÇALIŞANLARIN PSİKOLOJİK DESTEĞE İHTİYACI VAR

Sektörün lider markası AVİTA’nın geliştirdiği Çalışan Destek Programı; iş yerinde verimliliği ve kârlılığı artırmak amacıyla İnsan Kaynakları yöneticilerine ve kurumlara destek olmaya devam ediyor

GENEL 31.01.2024 00:43:00 208 0
Haberi Sesli Oku
ÇALIŞANLARIN PSİKOLOJİK DESTEĞE İHTİYACI VAR

Sektörün lider markası AVİTA’nın geliştirdiği Çalışan Destek Programı; iş yerinde verimliliği ve kârlılığı artırmak amacıyla İnsan Kaynakları yöneticilerine ve kurumlara destek olmaya devam ediyor. İş-yaşam dengesini kurma konusunda yaklaşık 2 milyon çalışanın ve aile bireylerinin hayatında fark yaratıyor. AVİTA’nın 2023 yılında hizmet verdiği kurumların çalışan ve aile bireylerinin kullanımlarından derlediği raporda önemli detaylar yer alıyor.

2023 yılında çalışanlar en çok psikolojik destek aldı
Son zamanlarda çalışanlara dair yapılan araştırmalara göre çalışanların yaşadığı sorunlar ve stres; iş kazalarına ve psikolojik kökenli hastalıklara, iş yerinde davranış bozukluklarına yol açabiliyor. Bu nedenle ruh sağlığımızda oluşan problemler hayatımızın her alanına sirayet ediyor ve mutlu bir şekilde yaşamımızı sürdürmeyi engelliyor. Birleşmiş Milletler'in (BM) 2012'den beri yayımladığı Dünya Mutluluk Raporu'nun 2023 yılı sonuçlarında 150'yi aşkın ülke incelendi ve Türkiye 106. sırada yer aldı. AVİTA Çalışan Destek Programı değerlendirme raporunda çıkan sonuçlar, BM’nin raporunda da bulunan mutluluk tablomuzu özetliyor.
Türkiye’nin önde gelen birçok markasına danışmanlık hizmeti veren AVİTA’nın Çalışan Destek Programı kullanımları üzerine hazırladığı rapor, Türkiye’nin mutluluk seviyesi konusunda bize önemli ipuçları veriyor. 2023 Yılı Değerlendirme Raporu’na göre en çok tercih edilen hizmet %44 ile Psikolojik Danışmanlık oldu. Çalışanların en çok talep ettiği ikinci hizmet ise %28 ile, 2023 yılında vatandaşların en çok sorun yaşadığı ev sahibi kiracı ilişkilerini konu alan Mevzuat Danışmanlığı oldu. Geçtiğimiz yılın en çok tercih edilen hizmetlerinden biri de Tıbbi Bilgi Danışmanlığı olarak raporda ön planda yer aldı. Tıbbi konularda desteğe ihtiyaç duyanların oranı %8 olurken, arayanlar en çok dahiliye ve çocuk hastalıkları konusunda destek aldılar. 
Çalışanların 2023 yılında danışmanlık aldıkları diğer alanlara baktığımızda, Sağlıklı Beslenme Danışmanlığı (%6), Mali Bilgi (%6), Veteriner Danışmanlığı (%2), Genel Bilgi (%6), Bel, Boyun, Sırt Ağrıları ve Ofis Ergonomisi (%1) de yer alıyor. 2023 yılında çeşitli konularda danışmanlık hizmeti alanların dağılımı %61 Kadın ve %39 Erkek olarak gerçekleşti. Erkek çalışanlar en çok Mevzuat Danışmanlığı hizmeti alırken ve kadın çalışanlar ise en çok Psikolojik Danışmanlık alanında hizmet almak için uzmanlara ulaştılar.

Psikolojik Danışmanlık hizmetini alanların %83’ü kendileri ile ilgili destek alırken %15’i eşleri ve aile bireyleri, %2’si de çocukları ile ilgili konularda uzmanlara ulaştı. En fazla çağrı alınan psikolojik destek konusu %18 ile kaygı belirtileri oldu. Araştırmanın sonuçlarına göre çalışanların %8’i depresif belirtiler, %5’i çocuk gelişimi, %5’i ilişki sorunları, %4’ü evlilik sorunları üzerine danışmanlık almak için başvurdular.
AVİTA Satış Müdürü Özge Yılmazlar, yaptığı açıklamada şunları belirtti: "Günümüzün hızlı tempolu iş ortamında, kurumlar çalışanlarına kapsamlı destek sağlamalarının önemini biliyorlar. Etkili bir çalışan destek programının, çalışan memnuniyetini ve üretkenliğini arttırdığını gözlemliyoruz. AVİTA olarak, 7 gün 24 saat boyunca Psikolojik Danışmanlık, Mevzuat Danışmanlığı, Tıbbi Bilgi, Mali Bilgi, Yenidoğan Bakımı, Sağlıklı Beslenme, Bitki Bakım Danışmanlığı, Bel-Boyun-Sırt Ağrıları ve Ofis Ergonomisi, Veteriner Danışmanlığı, TeknoDestek ve Genel Bilgi alanlarında çalışanların ve aile bireylerinin yanlarında oluyoruz. Gerekli durumlarda danışanlarımıza yüz yüze psikolojik danışmanlık hizmetleri de sunuyoruz. Kurumların çalışanlarına bu geniş kapsamlı destekle daha sağlıklı ve üretken bir çalışma ortamı sunmalarını amaçlıyoruz." dedi.

Bankacılık sektörü ve kira uyuşmazlıkları ön planda
Son dönemlerde tartışılan en önemli konular arasında yer alan ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar 2023 kullanımlarının ana maddeleri arasında kalmaya devam etti. Çalışanlar yaşadıkları bu sorunu çözebilmek adına çözüm yolları arıyorlar. AVİTA Çalışan Destek Programı 2023 Değerlendirme Raporu’nda yer alan sonuçlara göre çalışanların ve aile bireylerinin en çok danışmanlık hizmeti aldığı ikinci konu olan Mevzuat Danışmanlığı oranı %28 olarak gerçekleşti. Danışanların özellikle mevzuat danışmanları ile paylaştığı sorunlar arasında şu konu başlıkları öne çıkıyor; kira bedellerindeki artış, depozito bedeli, kiralık alanın tahliyesi, kiracının kirayı vaktinde ödememesi, mülkün tadilata girmesi, vb... 
Raporda dikkat çeken diğer bir konu ise en çok danışmanlık alan sektörler arasında bankacılığın ön plana çıkması. AVİTA 2023 Yılı Değerlendirme Raporu’na göre en çok danışmanlık alan meslek grubu %30 ile bankacılık sektörü oldu. Bankacılar özellikle psikolojik danışmanlık desteği alırken, iş stresi ve kaygı belirtileri sendromlarını dile getiriyorlar. Bir diğer konu başlığı da işe bağlı kariyer ve özel yaşam dengesi sorunları olarak ön plana çıkıyor. Bankacılık sektöründen sonra en çok danışmanlık alan sektörlerin başında teknoloji, enerji, havacılık ve lojistik geliyor.

 

 


Evlerin çözülmeyen sorunu ısı yalıtımı

Muhtarlık kurumuna gerek var mı?

Alışverişlerde 170 binden fazla kişi indirimleri Cimri ile yakaladı!

İyi bir iletişim yöntemiyle kriz fırsata dönüştürülebilir

Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul Rekor Sayıda Ziyaretçiyi Ağırladı

İstanbul Mücevher Fuarının satış rekoru gram altının oldu

LÖSEMİYİ YENEN MİNİK KAHRAMANLAR İSTANBUL 23 NİSAN KUTLAMASINDA ÇİFTE BAYRAM SEVİNCİ YAŞADI!

DOĞUŞ ÇOCUK SENFONİ ORKESTRASI İLE ANTALYA DEVLET SENFONİ ORKESTRASI’NDAN COŞKU DOLU 23 NİSAN KONSERLERİ

Geleceğin alışverişi sanal gerçeklikte olacak!

Türk organik gıda sektör temsilcileri Almanya'da "boy gösterdi"

Kuveyt Türk’ün aktif büyüklüğü 668 milyar TL’ye ulaştı

Kriptoyla kara para aklayıp henüz yakalanmayanlara kötü haber

İSTANBUL’A BAĞIMSIZ ADAY

MAN Türkiye A.Ş., Astronergy güvencesiyle fabrikasında kullandığı elektriğin %45’ini güneşten alacak

Sermaye piyasalarında nitelikli çalışan ihtiyacı artıyor

Enerjisa Enerji’nin Eyüpsultan’da kurduğu arazi Güneş Enerjisi Santrali 2 bin 198 hanenin enerjisini üretecek

HABERLER

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Sancaktepe'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bir dizi etkinlikle kutlandı

Sancaktepe'de yeni dönemin ilk muhtarlar toplantısı yapıldı

Sancaktepe İlçe Millî Eğitim Müdürü Hale BAĞCE ÖZBAŞ'ın Ramazan Bayramı Mesajı

Sancaktepe Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısı yapıldı

AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Turgay Akpınar'dan 'jakuzi' iddialarına tepki! "Vicdansız ve insafsızca..."

Sancaktepe Kaymakamı Karakaya, Polis Teşkilatı'nın 179 . yıl dönümünü kutladı

Sevda Yılmaz’ın Ramazan Bayramı mesajı

Sancaktepe Kaymakamı Ahmet KARAKAYA’nın Ramazan Bayramı Mesajı

Sancaktepe ilçesinin genç muhtarı Cansu Akdağ yola devam ediyor

Sancaktepe Belediyesi'nde jakuzi iddiaları üzerine soruşturma başlatıldı

Sancaktepe Belediyesi'nde jakuzi tartışması! Alper Yeğin'den iddialara cevap gecikmedi

Sancaktepe Belediyesi'nde 'jakuzi' iddiasına Şeyma Döğücü'den sert yanıt!

Selçuk Cebir’in Ramazan Bayramı mesajı

Onur Özdemir’in Ramazan Bayramı mesajı

Hanifi Çelebi’nin Ramazan Bayramı mesajı

  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 16.1 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
Sancaktepe'de Karışık Tost Kitabı etkinliğinde Gazze'ye nakdi yardım sağlandı
Sancaktepe Bil Koleji öğrencilerinden resimli hikaye kitabı
ÖĞRETMENLERDEN SANATÇI GÖZÜYLE DÜNYA’YA BAKIYORUM PROJESİ
Anaokulu öğrencilerinden Annem ve Ben temalı resim sergisi
Sancaktepe'de Sultanlar Ortaokulu mezuniyet töreni düzenledi
Şakir Demir İlkokulu'nun yıl sonu gösterisi büyük ilgi gördü
Şakir Demir İlkokulu'nda özenle hazırlanmış resim sergisi düzenlendi