• BIST 100

    15255,15%0,89
  • DOLAR

    43,27% 0,22
  • EURO

    50,23% -0,01
  • GRAM ALTIN

    6414,21% 0,32
  • Ç. ALTIN

    10346,92% 0,00

“BİRLİK” TEMASIYLA HATAY İSTANBUL’LA BULUŞUYOR!

Hatay Valiliği himayesinde, İstanbul Hatay Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenen 10.“İstanbul’da Hatay Günleri” 6-10 Ekim tarihleri arasında İstanbul Yenikapı Etkinlik Alanı’nda gerçekleşecek.

1301 OKUNMA
TARİH: 5.10.2021 22:03
Son Güncelleme: 5.10.2021 22:03

“BİRLİK” TEMASIYLA HATAY İSTANBUL’LA BULUŞUYOR!

Hatay Valiliği himayesinde, İstanbul Hatay Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenen 10.“İstanbul’da Hatay Günleri” 6-10 Ekim tarihleri arasında İstanbul Yenikapı Etkinlik Alanı’nda gerçekleşecek.

İSTANBUL 5.10.2021 22:03:00 1301
Haberi Sesli Oku
“BİRLİK” TEMASIYLA HATAY İSTANBUL’LA BULUŞUYOR!

Hatay Valiliği himayesinde, İstanbul Hatay Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenen 10.“İstanbul’da Hatay Günleri” 6-10 Ekim tarihleri arasında İstanbul Yenikapı Etkinlik Alanı’nda gerçekleşecek. Çok eski çağlardan günümüze kadar birlikte yaşamanın en güzel örneklerinden biri olan Hatay bu sene “Birlik” teması ile ses getirecek. 
 

Her yıl düzenlenerek gelenekselleşen, Hatay’ın sahip olduğu sosyokültürel yapısını, tarihini, ekonomisini ve üretim değerlerini tanıtmayı hedefleyen “İstanbul’da Hatay Günleri”, aynı zamanda her yıl farklı bir temayla farkındalık oluşturarak ülke gündeminde etkili olmayı da hedefliyor. İlk defa geçtiğimiz sene pandemi koşulları nedeniyle gerçekleşemeyen organizasyon, bu sene Pandemi ve doğal afetler yüzünden tüm dünyanın ve ülkemizin yaşadığı bu zorlu zamanlarda, Hatay’ın, Hataylı olmanın dokusunda yer alan “Birlik” temasıyla örnek oluşturmayı ve ses getirmeyi hedefliyor. Bu nedenle organizasyonun sloganı da “Biz Biriz! Dünya Bir!” olarak belirlendi.
 

“Biz Biriz! Dünya Bir!”
İstanbul Hatay Dernekler Federasyonu Başkanı Hüseyin Yılmazer, 10. “İstanbul’da Hatay Günleri”nin Hatay’ın özünde olan değerlerinin geniş kitlelere tanıtılmasında büyük rol oynadığını söyledi. Yılmazer, organizasyon süresince Hatay’ın küçük bir versiyonunu İstanbul’a taşıyacaklarını, Hatay’ın tarihi, folklorü, zanaatları, yöresel ürünleri ve lezzetleri ile katılımcılara görsel, işitsel, lezzetsel bir şölen yaşatacaklarını belirtti. 

 

Yılmazer, “Birçok önemli medeniyete ev sahipliği yapmış Medeniyetler diyarı Hatayımız, barındırdığı etnik, kültürel, sosyal çeşitliliği ile tüm dünyada barış içinde birlikte yaşamanın en güzel örneklerinden biri olma özelliğinde. 638 yılında Ebu Ubeyde Bin Cerrah tarafından fethedilerek İslamiyet ile tanışan ilk yerlerden biri olan Hatayımız, dünyanın ilk katolik kilisesi olan Saint Pierre Kilisesi, Türkiye İnanç Turizmi Haritası’nda yer alan Saint Simon Stylite Manastırı, 16. Yüzyılda yapılan Ulu Cami gibi önemli camileri, kiliseleri, havraları ile dinler mozaiğinin barış, kardeşlik, hoşgörü içinde yaşandığı bir şehir. Geçtiğimiz iki yıl boyunca ülkemizde ve tüm dünyada yaşanan alışık olmadığımız pandemi koşulları, doğal afetler, en başta Hatay’ın etkilendiği mülteci sorunları bize insani olarak birlikte yaşamanın, yardımlaşmanın, paylaşmanın, birbirimize destek olarak zorlu koşulların üstesinden gelebilmenin önemini gösterdi. Her sene ayrı bir tema ile düzenlenen İstanbul’da Hatay Günleri’nin bu seneki temasını tam da bu nedenle, Hatay’ın birliktelik dokusunun örnek oluşturması amacıyla “Birlik”, sloganını da “Biz Biriz! Dünya Bir!” olarak seçtik. Tanıtım günlerine gelen misafirlerimiz ve Hatay’a gelen tüm misafirlerimiz her değerimizde “Birlik” unsurunun izlerini göreceklerdir” dedi.
 

Yılmazer ayrıca “2020 yılında Pandemi koşulları nedeniyle düzenlenemeyen, İstanbulluların özlediği, "İstanbul'da Hatay Günleri" organizasyonunda, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerin katılımları ile Hataylı esnafların ürünlerinin yer alacağı stantlar, Hatay folklorunun en güzel örneklerinden biri olan Kına Gecesi gösterisi, konserler, gelenekselleşen künefe şöleninin yanı sıra Hatay’ın zanaatkarları, tarım ve gıda üreticileri, turizm, sanayi şirketleri ve STK'lar da yer alacak.” dedi.
 

Birlikte Üretilecek
Geleneksel el yapımı ürünlerin daha çok ilgi çektiği günümüzde, Hatay’ın kültürünü yansıtan zanaatlar, özel bir alanda yer alacak olan “Hatay El Sanatları Workshop” bölümü ile 5 gün süresince katılımcılarla birlikte gerçekleştirilecek atölye çalışmaları ile uygulamalı olarak üretilecek ve sergilenecek. Zanaatların yanı sıra alanda yer alacak özel bir bölümde her gün Hatay’a özgü tatlardan biri katılımcılarla birlikte yapılacak. Zahter salatası, zeytin salatası, ıspanak borani, firik aşı, öcce, kemmunlu biberli aş yapımı ustaların bilgileri ile uygulamalı olarak ziyaretçilere anlatılacak.

 

Özlenen Lezzetler İstanbul’da
Dünyanın en güzel mutfaklarından biri olma özelliğinde olan, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından gastronomi alanında 'Yaratıcı Şehirler Ağı'na alınarak tescillenen Hatay mutfağının künefesi, kireçte kabak tatlısı, tepsi kebabı, kömbesi, salça ve baharatlarıyla özlenen yöresel lezzetleri de İstanbullularla buluşacak. 

 

LÖSEV’DEN ANLAMLI ÇAĞRI: UMUDUMUZ KADIN DAYANIŞMASI

Akburak: Gazetecilik Demokrasi İçin Vazgeçilmez

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’ndan Gazetecilere Vefa Programı

Üsküdar Belediyesi’nden Anlamlı Anma Programı

TURİSTİK TRAMVAY GELİYOR

İBB’DEN YILBAŞI İÇİN ÖZEL TEDBİRLER

Oyuncu Nergis Kumbasar, “Hayata Varım” Projesi Kapsamında Orta Yaş Krizini Sahneye Taşıyor

“Mattel 80. Yıl Sergisi” İstanbul Oyuncak Müzesi’nde kapılarını açtı

SICAKLIKLARIN 5 DERECENİN ALTINA DÜŞMESİ BEKLENİYOR

LÖSEV MUTLU ET PAKETLERİNİ ULAŞTIRMAYA İSTANBUL’DA DEVAM EDİYOR!

LÖSEV: “SEN VARSAN BİZ VARIZ”

LÖSEV’DEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI

LÖSEV Umut Tüneli İle Farkındalık Yaratmaya Devam Ediyor Umut Varsa İyileşme De Var

Kartal’da “Aydınlığa Açılan Pencere: Vedat Günyol Paneli” Gerçekleşti

KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI MÜCADELEDE BEYLİKDÜZÜ’NDE BİRLİK VE DAYANIŞMA

HABERLER

LÖSEV’DEN ANLAMLI ÇAĞRI: UMUDUMUZ KADIN DAYANIŞMASI

Aileler için önemli uyarı

Yapay zekâdan arkadaş olur mu?

Aşırı paylaşım şirketleri tehlikeye atıyor

Dolandırıcılar Instagram ve WhatsApp hesaplarını çalıyor

JPG dosyası Windows’ta uzaktan kod çalıştırabilir mi?

Dijital intikam kontrolden çıkıyor

Kişisel bilgileriniz size karşı silah olarak kullanılabilir

Her hesap için ayrı parola kullanın

Anahtar Parti Sancaktepe’de Yol Haritasını Belirledi

Ortadağ Ortaokulu’nda Ay-Yıldız Coşkusu: Milli Formayla Spor ve Bilinç Buluştu

Sancaktepe'de Öğrenciler Söz Sahibi Oldu: Geleceğin Karar Vericileri Meclis Toplantısında Buluştu

Çekmeköy Devlet Hastanesi’nde Çocuk Acil Servisi Hizmete Girdi

Yasin Can, Aynı Yılda İlçe Oldular, Sancaktepe Geri Kaldı

Akburak: Gazetecilik Demokrasi İçin Vazgeçilmez

  • Cuma 9.4 ° / 6.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 4.9 ° / 2.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 0.8 ° / 0.1 ° Orta kuvvetli veya yoğun ve sağnak şeklinde kar
LÖSEV’DEN ANLAMLI ÇAĞRI: UMUDUMUZ KADIN DAYANIŞMASI
Aileler için önemli uyarı
Yapay zekâdan arkadaş olur mu?
Aşırı paylaşım şirketleri tehlikeye atıyor
Dolandırıcılar Instagram ve WhatsApp hesaplarını çalıyor
JPG dosyası Windows’ta uzaktan kod çalıştırabilir mi?
Dijital intikam kontrolden çıkıyor