Başkan Poyraz, yerel basın mensuplarını Çamlık Kafe Sosyal Tesisleri’nde ağırladı. 

Başkan Poyraz, yerel basın mensuplarını Çamlık Kafe Sosyal Tesisleri’nde ağırladı.

İSTANBUL 10.04.2021 06:05:00 1531 0
Haberi Sesli Oku
Başkan Poyraz, yerel basın mensuplarını Çamlık Kafe Sosyal Tesisleri’nde ağırladı. 

Başkan Poyraz, yerel basın mensuplarını Çamlık Kafe Sosyal Tesisleri’nde ağırladı. 

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz yerel basın mensuplarıyla istişare ve değerlendirme toplantısı yaptı. Cemal Güngör Parkı içerisinde bulunan Çamlık Kafe Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen toplantıda Başkan Poyraz, basın mensuplarının Çekmeköy’e yapılan ve yapılması planlanan yatırımlarla ilgili sorularına cevap verdi. 

Çekmeköy’de 12 yılda bir çok kalıcı esere imza attık diyen Başkan Poyraz “ Göreve geldiğimizde belediyemizin borçları vardı. Bugün itibari ile çok şükür borçsuz bir belediyeyiz.  Göreve geldiğimizde altyapı ve üstyapı çalışmalarımıza hız verdik. 2009 öncesinde ilçemizde 35 okul varken bugün itibari ile okul sayımızı 187’ye yükselttik. Engelliler okulumuz ve eski Ulus Pazarı alanında yapım çalışmaları devam eden okullarımızla birlikte okul sayımızı 190’ın üzerine çıkaracağız. 2009 öncesi yapılan ve depreme dayanıksız olduğu tespit edilen 6 okulumuzu yeniden inşa ettik. Göreve geldiğimizde devlet hastanemiz yoktu, ilçemize devlet hastanemizi kazandırdık. 2009’da 4 olan Aile Sağlığı Merkezi sayısını bugün itibari ile 20’ye çıkardık. İki tanesinin de yapım çalışmalarına devam ediyoruz. 2009’da 4 kütüphanemiz vardı bugün bu sayıyı 10 çıkardık. Hatta 10 tanesinin yapımı içinde çalışmalarımıza başladık. 2009 yılında ilçemizde 35 cami vardı. Bu camilerin içinden 8 tanesi depreme dayanıklı olmadığı için yıkılarak yeniden yapıldı. 11 tane yeni cami inşa ederek cami sayımızı 46’ya yükselttik. 2009-2021 yılları arasında bütçemizden 100 milyona yakın tutarı sosyal yardımlar için kullandık,” dedi. 

Pandemi döneminde de vatandaşlarımızın yanında olduk. Bütçemizden 17 milyonu sosyal yardımlara ayırdık diyen Başkan Poyraz “Pandemide ilçemizdeki tüm okulları, kamu kurum ve kuruluşlarını, parkları, sürücü kurslarını ve araçlarını, bankaları, ATM’leri, kuaför ve berber salonlarını, taksi ve taksi duraklarını, ibadethaneleri, kuran kurslarını düzenli olarak dezenfekte ettik. Koronavirüse yakalanan vatandaşlarımızın apartmanlarında ve asansörlerinde dezenfekte çalışmaları yaparak, sıcak yemek ikramında bulunduk. Tedbirler sebebiyle kapatılan parklarımızda ve okullarımızda tadilat çalışmaları yaptık. Zabıta ekiplerimiz işletmelerde denetimlerde bulundu. Pazar yerlerimizde dezenfektan uygulaması yaparak maske ve mesafe kontrolleri yaptık. Sokağa çıkma sürecinde evlerinde kalarak tedbirlere uyan vatandaşlarımızı düşünerek “ Kovid 19 Senden Korkmuyorum” kutu oyununu ve ”Evde Hayat Var” temizlik ve hijyen setini vatandaşlarımıza ulaştırdık. Koronavirüs sebebiyle hep birlikte kutlanamayan milli bayramlarımızda ilçemizde konvoylar oluşturarak bayram coşkusunu evlere taşıdık,” dedi.

İlçemiz için yapılan her hizmette elimizi taşın altına koymaya hazırız. Bu memleket için bu şehir için çalışan herkese ayrım yapmaksızın duacıyız. Biz bu şehri vatandaşlarımızla birlikte kurduk birlikte yönetiyoruz. Her gün sokakta kilometrelerce yol yürüyüp vatandaşlarımızla hasbihal ediyoruz.  Sorunları eksikleri yerinde tespit edip ona göre çalışmalar yapıyoruz diye sözlerine devam eden  Başkan Poyraz “ Şuanda Merkez Mahallemiz’de Engelliler okulumuzu tamamladık. Çevre düzenlemeleri ve peyzaj çalışmaları devam ediyor. Bu yıl içerisinde okulumuzu hizmete açmayı planlıyoruz. Yine Eski Ulus Pazarı alanında bir okulumuz daha hızla yükseliyor. Merkez Mahallemizde Avrupa Birliği Projeleri kapsamında Crea Centers Merkezi’nin çalışmaları başladı. Bir mesleki atölye görevi üstlenecek merkezde, fikirlerini ürüne dönüştüren kişilere ofis ve paylaşım alanı imkanları sunulacak. Alemdağ Mahallemizde bulunan spor tesisimizin içine kapalı bir yüzme havuzu inşa ediyoruz. Merkez Mahallemiz’de belediyemiz bahçesinde 500 araçlık bir otopark projemizi oluşturduk. Çamlık Sokak Kentsel Tasarım projemizin bulunduğu bölgede gençlerimizin çok istediği kaykay parkı için proje çalışmalarımız devam ediyor. Yine aynı bölgede okul, sağlık alanı, emniyet binası ve bir şehir kütüphanesi içinde projelerimiz var. Sancaktepe ile sınır olan bölgemizde Teknopark projemizin çalışmalarına başladık.  Türk Alman Üniversitesi ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile ortaklaşa gerçekleşen bu proje, bilişim ve teknoloji üssü özelliğiyle bölgemize büyük faydalar sağlayacak.” dedi. 

Basın mensuplarından gelen bir soru üzerine kentsel dönüşüm ve İBB’nin Çekmeköy’de gerçekleştirdiği projeler hakkında da bilgi veren Başkan Poyraz” Kentsel dönüşümde emin adımlar atıyoruz. Beldeler döneminde yapılan ve depreme dayanaksız olduğu düşünülen siteleri ve binaları kapsayan yapıların dönüşmesi için plan çalışmalarımızı büyük bir titizlikle yapıyoruz. Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Seyir Tepesi ve Yenidoğan Kavşağı’nda 2 yıl önce İBB Başkanı Sayın İmamoğlu’nun katıldığı bir denetim programı gerçekleştirildi. Bu ziyaretlerde çalışma yapılması için talimatlar verilse de süreç içerisinde bir çalışma yapılmadı. İBB eski yönetimi tarafından yüzde 60 oranında tamamlanmış şekilde yeni yönetime teslim edilen parkta çalışma yapılmadığı için tahribat gerçekleşti. Geçtiğimiz aylarda yeniden yapım çalışmalarına başlandığı duyduk. Yenidoğan Kavşağı içinde 2 yıl önce yapılan ziyaretlerde planlanan çalışmaların yapılmasını bekliyoruz. “ dedi.

 


ÇEKMEKÖY'DE KADIN SPOR MERKEZİ HİZMETE AÇILDI

Çekmeköy'ün sevilen Muhtarı ve Muhtar Adayı Engin Çelik: Taleplerinizin her zaman takipçisi olacağız

ÇEKMEKÖY'DE İYİ PARTİ ADAYI ÖZGÜR GÜNEŞ ÖÇALAN'A İLGİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

ALİ COŞKUN, ATAŞEHİR’DE KİMSE MAĞDUR EDİLMEYECEK

Çekmeköy'de İYİ Parti hız kesmeden devam ediyor

Gazeteci derneklerinden güç birliği kararı

İYİ Parti, Çekmeköy'de iddiasını Özgür Güneş ile sürdürüyor

İYİ Parti Çekmeköy Belediye Başkan adayı Özgür Güneş Öçalan'a destek her geçen gün büyüyor

ÇEKMEKÖY MİLLET BAHÇESİ AÇILDI

Selim Altun, Çekmeköy'de basın ile bir araya geldi

Ümraniye'de Belediye Başkan Adayı Faik Eren Alemdağ Caddesini salladı

İYİ Parti, Özgür Güneş Öçalan ile Çekmeköy'de iddiasını sürdürüyor.

İYİ PARTİ ÇEKMEKÖY BAŞKAN ADAYI ÖZGÜR GÜNEŞ, ÇEKMEKÖY'DE SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN VARIZ

İYİ PARTİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ALİ COŞKUN VE AİLESİ ATAŞEHİR'DE GENÇLERLE BULUŞTU

LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR İSTANBUL’DA DOĞUM GÜNLERİNİ KUTLADI!

İbrahim Subaşı ,Çekmeköy’ün sürprizi DEVA Partisi olacak

HABERLER

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,32% 0,22
  • EURO

    35,05% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2306,14% 1,27
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29

Sancaktepe'nin güzide spor kulübü Sarıgazi Spor İftar programı düzenledi

Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Cemal Doğan: Ben Değil Biz Olacağız

Sancaktepe'de Sarıgazi Kemal Ayyıldız Yarı Olimpik Yüzme Havuzu törenle hizmete açıldı

Sancaktepe'de Saadet Partisi Geleneksel İftar Programı düzenledi

Sancaktepe'de Türkülerle dolu bir akşam yaşandı

Sancaktepe'de Çanakkale Zaferi törenle kutlandı

Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü'nün 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı

Cemal Geyik’in 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı

Cemal Aytekin'in 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı

Turgut Daş'ın 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı

Cemil Cebir'in 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı

Ekrem Yahya Ateş'in 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı

Emre Sağlam'ın 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı

Osman Aktan’ın 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı

Metin Yılmaz’ın 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı

  • Cuma 18.2 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.1 ° / 13.9 ° false
  • Pazar 19.4 ° / 13.4 ° Güneşli
Sancaktepe'de Karışık Tost Kitabı etkinliğinde Gazze'ye nakdi yardım sağlandı
Sancaktepe Bil Koleji öğrencilerinden resimli hikaye kitabı
ÖĞRETMENLERDEN SANATÇI GÖZÜYLE DÜNYA’YA BAKIYORUM PROJESİ
Anaokulu öğrencilerinden Annem ve Ben temalı resim sergisi
Sancaktepe'de Sultanlar Ortaokulu mezuniyet töreni düzenledi
Şakir Demir İlkokulu'nun yıl sonu gösterisi büyük ilgi gördü
Şakir Demir İlkokulu'nda özenle hazırlanmış resim sergisi düzenlendi