Başkan Erol ‘Hukuk ve demokrasi güçlenirse ekonomi güçlenir’

DEVA Partisi Ümraniye İlçe Başkanlığı, 24 Temmuz Basın Bayramı programını Ümraniye Millet Bahçesi’nde düzenledi.

İSTANBUL 25.07.2022 21:17:00 1850 0
Haberi Sesli Oku
Başkan Erol ‘Hukuk ve demokrasi güçlenirse ekonomi güçlenir’

DEVA Partisi Ümraniye İlçe Başkanlığı tarafından Ümraniye Millet Bahçesi’nde düzenlenen 24 Temmuz Basın Bayramı programında gazetecilerle bir araya gelen DEVA Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Erhan Erol, “Hukuk ve demokrasi güçlenirse ekonomi güçlenir” dedi.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Ümraniye İlçe Başkanlığı tarafından 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla Ümraniye Millet Bahçesi’nde bir program düzenlendi. İlk olarak söz alan ev sahibi DEVA Partisi Ümraniye İlçe Başkanı Hasan Keleş, programlarına katılan gazetecilere teşekkür etti. Keleş, “Hepinizin basın bayramını kutluyor, hayırlı vazifeler diliyorum” dedi. Parti olarak gazetecilerle bir araya gelmelerinin önemine değinen Keleş, DEVA Partisi olarak sık sık basınla bir araya gelmeye çalıştıklarını söyledi. 

Erol: “En önemli 2 problem ekonomi ve sığınmacılar”

Keleş’in ardından konuşan DEVA Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Erhan Erol, DEVA Partisi’nin genel politikalarından bahsederek, Türkiye’nin mevcut sorunlarına değindi. Erol, Türkiye’nin en önemli 2 probleminin ekonomi ve sığınmacılar olduğunu belirtti. Başkan Erol, “Ne olursa olsun Suriyeliler ve Afganların ülkelerine dönmelerini istiyoruz. Ekonominin temelinde yatan nedene baktığımızda 2011 ve 2012’den sonra yaşanan süreci görüyoruz. ‘Ekonomi tamamen inşaat sektörü üzerine odaklanıyor ve tedbir alınmazsa sanayi, tarım gibi birçok sektör zarar görür’ diyor Sayın genel başkanımız Ali Babacan. İnşaat sektörüne baktığımız zaman birçoğunun inşaat kökenli olmadığını görüyoruz. Türkiye, sanayide yapması gereken dönüşümü yapamadı, inşaat işine girdik. Betona yatırım yaptık” diye konuştu.

“Hukuk ve demokrasi güçlenirse ekonomi güçlenir”

‘Türkiye’nin beton sorunu var’ diyen Başkan Erol, İstanbul’un Türkiye’nin genel sorunları altında ezildiğine dikkat çekti. Başkan Erol şunları dile getirdi: “İnşaat dışında bütün alanlardan çekildik. Bir şey üretemiyoruz. Bir şey satamıyoruz. 4-5 ay sonra petrol ve doğalgazda ciddi sorunlar yaşayacağız. Son zamanların en kötü kış ayları bizi bekliyor. İnşallah biz yanılırız. İşsizlik artacak. Türkiye’nin ekonomik riski çok yüksek. Kredi bulursanız da yüksek faizle alabilirsiniz. Hukuk ve demokrasi güçlenirse ekonomi güçlenir.  Ekonominin düzelebilmesi için birinci şart hukuk devletinin hâkim olması ve demokrasinin güçlü olmasıdır. İktisat sosyolojisinde bu bir kuramdır. Bunlar beraber yürürler.”

“Ekonomi ve özgürlüklerin güçlü olduğu yerlerde kültürel farlılıklar gelişmek için bir fırsattır”

DEVA Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Erhan Erol’un açıklamaları şöyle:

“Bugün bizi yoran, kısırdöngüye sokan tartışmaları aşmamız için milli geliri yükseltmemiz lazım. Bunu da hukukun üstünlüğü ve ekonomiyle aşabiliriz. Tesettür, dernek, anadilde eğitim her şey tartışılır. Ekonomi ve özgürlüklerin güçlü olduğu yerlerde kültürel farlılıklar gelişmek için bir fırsattır. Ekonominin zayıf ve özgürlüklerin az, hukukun işlemediği yerlerde farklılıklar toplumu ayrıştırmak için kullanılır. Alevi-Sünni olur, şu inanç bu inanç olur. Bunu engellemek için ekonomiyi geliştirmemiz lazım. Ekonomiyi çok iyi bilen bir genel başkanımız var. Ali Bey bu sürecin çok kolay çözülebileceğini söylüyor. DEVA Partisi 3 nedenden dolayı kolay çözülebileceğini söylüyor. Bir, Türkiye’de finans sorunu var. Bankaların alt katlarında kiralık kasa yok. Döviz ve altınla dolu. Bu ülkenin parası. Türkiye’de gereken sermaye var. Önemli olan güveni sağlamak. İkincisi, Dünya’da 2002, 2008 krizlerine göre 10 kat para var. Dolar ve euro var. Yabancı sermaye Türkiye’ye rahat gelebilir. Yeter ki güven ortamı olsun.  Üçüncüsü, 20 yıl evvele göre Türkiye’nin hem alt yapı hem kafa olarak üretim kapasitesi yüksek. Türkiye kendi halkına ve Dünya’ya güven verirse gelişmiş ülkelerin klasik modellerini uygulayacağı anda otomatikman yabancı sermaye gelecek.”

“Birinci basamak aile hekimliği sisteminin güçlendirilmesidir”

“Eğitimle ilgili çok büyük sorunlar var. AK Parti hükümetinin en başarısız olduğu alanlardan biri eğitim. Her sene sistem değişti. Eğitim kapasitemiz düştü. Sağlık alanında AK Parti’nin ciddi bir hizmet kalitesi vardı. Kimse ilk dönemini inkâr edemez. Şimdi bakıyorsun memlekette doktor kalmadı. Hepsi gidiyor. Hekim olarak da işin içerisinde olan biri olarak biliyorum. Sağlık personeli sorunu 10 yılda çözülemez. Bu sağlık personellerinin onure edilmesi lazım. Birinci basamak aile hekimliği sisteminin güçlendirilmesidir. Öyle bir sistem kurduk ki sadece reçete yazılıyor. Biz iktidara geldiğimizde birinci basamak aile hekimliğini güçlendireceğiz. Röntgen çekilecek, tahlillerin büyük çoğunluğu yapılacak. 100 hastadan maksimum 5’i hastaneye gidecek. Koca koca şehir hastaneleri yaptılar insanlar gidecek birimleri bilmiyorlar. Şehir hastanelerinin millete hizmet mi müteahhitlere hizmet mi olduğu konusunda ciddi soru işaretleri var. Bizim dönemimizde herkes aile hekimine gidecek ve sorunlarının yüzde 95’ini orada çözecek.”

“Herkesi üniversite mezunu yaptılar, ara eleman yok”

“Hayvan olmayan yere süt fabrikası, ağaç olmayan yere orman fakültesi kuruluyor. Biz YÖK’ü kaldıracağız. Üniversiteler kendi bölgesinin ihtiyaçlarına göre branşlar açacaklar. Otomotiv sanayinin güçlü olduğu yerde mühendislik üniversitesi kurarsın, tarımın güçlü olduğu yerde tarım üniversitesi kurarsın. Hayvancılığın güçlü olduğu yerde veterinerlik kurarsın. Biz bu modele geçeceğiz. Ankara’dan YÖK’ten birileri kafalarına göre üniversite ve bölüm açıyor. Buna karşıyız. Üniversiteler özerk olacak, seçimleri demokratik olacak. Türkiye’de herkesi üniversite mezunu yaptılar, ara eleman yok. Teknisyen yok, usta yok, mühendisler o açığı kapatamıyor. Bunların hepsine projeler hazırlıyoruz. Bu kadar güç, insanı yoldan çıkarır. Gaziosmanpaşa’da iki dönem belediye başkanlığı yaptım. ‘Eğer üç dönem belediye başkanlığı yaparsam ilçenin bana miras kaldığını düşünürüm’ dedim. Türkiye’nin hızlı bir şekilde güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmesi lazım. Bu ülkede yaşayan her etnik kökenin gurur duyacağı bir Türkiye oluşturmak için gayret ediyoruz. Ben bu ülkenin vatandaşı olmaktan gurur duyuyorum desin herkes. Bunu sağlarsanız bu ülkenin geleceğini kurtarırsınız.”

Başkan Erol’un konuşmasının ardından soru cevap kısmına geçildi. Başkan Erol, gazetecilerin sorularını yanıtladıktan sonra hatıra fotoğrafı çekildi. Ardından program son buldu. Programa DEVA Partisi İstanbul İl Başkanlığı ve Ümraniye İlçe Başkanlığı yöneticileri ile Ümraniye ve Anadolu yakasında görev yapan medya mensupları katıldı.

 


DÜNYA ROMANLAR GÜNÜ ÇEKMEKÖY’DE COŞKUYLA KUTLANDI

İMAMOĞLU ÇERKEZ’E BAŞARILAR DİLEDİ

İMAMOĞLU VE CHP’Lİ 26 İLÇE BELEDİYE BAŞKANI ATA’NIN HUZURUNA ÇIKTI

YGD Başkanı Yavuz Yılmaz’dan Ramazan Bayramı mesajı

ATAŞEHİR’İN YENİ BELEDİYE BAŞKANI ONURSAL ADIGÜZEL MAZBATASINI ALDI GÖREVE BAŞLADI

İBB'DEN BAYRAM SÜRESİNCE TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ

ÜSKÜDAR’IN İLK KADIN BELEDİYE BAŞKANI SİNEM DEDETAŞ GÖREVE BAŞLADI

ÇEKMEKÖY’DE ORHAN ÇERKEZ İLE YENİ DÖNEM BAŞLADI

Gazeteciler belediye başkan adaylarını iftar da buluşturdu

ÇEKMEKÖY'DE KADIN SPOR MERKEZİ HİZMETE AÇILDI

Çekmeköy'ün sevilen Muhtarı ve Muhtar Adayı Engin Çelik: Taleplerinizin her zaman takipçisi olacağız

ÇEKMEKÖY'DE İYİ PARTİ ADAYI ÖZGÜR GÜNEŞ ÖÇALAN'A İLGİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

ALİ COŞKUN, ATAŞEHİR’DE KİMSE MAĞDUR EDİLMEYECEK

Çekmeköy'de İYİ Parti hız kesmeden devam ediyor

Gazeteci derneklerinden güç birliği kararı

İYİ Parti, Çekmeköy'de iddiasını Özgür Güneş ile sürdürüyor

HABERLER

  • BIST 100

    9530,47%-0,18
  • DOLAR

    32,47% 0,08
  • EURO

    34,67% 0,05
  • GRAM ALTIN

    2470,78% 0,36
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 0,00

Sancaktepe İlçe Millî Eğitim Müdürü Hale BAĞCE ÖZBAŞ'ın Ramazan Bayramı Mesajı

Sancaktepe Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısı yapıldı

AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Turgay Akpınar'dan 'jakuzi' iddialarına tepki! "Vicdansız ve insafsızca..."

Sancaktepe Kaymakamı Karakaya, Polis Teşkilatı'nın 179 . yıl dönümünü kutladı

Sevda Yılmaz’ın Ramazan Bayramı mesajı

Sancaktepe Kaymakamı Ahmet KARAKAYA’nın Ramazan Bayramı Mesajı

Sancaktepe ilçesinin genç muhtarı Cansu Akdağ yola devam ediyor

Sancaktepe Belediyesi'nde jakuzi iddiaları üzerine soruşturma başlatıldı

Sancaktepe Belediyesi'nde jakuzi tartışması! Alper Yeğin'den iddialara cevap gecikmedi

Sancaktepe Belediyesi'nde 'jakuzi' iddiasına Şeyma Döğücü'den sert yanıt!

Selçuk Cebir’in Ramazan Bayramı mesajı

Onur Özdemir’in Ramazan Bayramı mesajı

Hanifi Çelebi’nin Ramazan Bayramı mesajı

METE ÇELİK’İN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

Kasım Söylemez’in Ramazan Bayramı mesajı

  • Perşembe 19.1 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 18.7 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.1 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu
Sancaktepe'de Karışık Tost Kitabı etkinliğinde Gazze'ye nakdi yardım sağlandı
Sancaktepe Bil Koleji öğrencilerinden resimli hikaye kitabı
ÖĞRETMENLERDEN SANATÇI GÖZÜYLE DÜNYA’YA BAKIYORUM PROJESİ
Anaokulu öğrencilerinden Annem ve Ben temalı resim sergisi
Sancaktepe'de Sultanlar Ortaokulu mezuniyet töreni düzenledi
Şakir Demir İlkokulu'nun yıl sonu gösterisi büyük ilgi gördü
Şakir Demir İlkokulu'nda özenle hazırlanmış resim sergisi düzenlendi