• BIST 100

    14171,21%-0,41
  • DOLAR

    42,81% 0,04
  • EURO

    50,37% 0,43
  • GRAM ALTIN

    6092,39% 2,02
  • Ç. ALTIN

    9752,45% 1,12

Başkan Büyükakın; tüm basın mensuplarının Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı tebrik etti

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, tüm basın mensuplarının Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı tebrik etti.

1985 OKUNMA
TARİH: 22.07.2021 14:33
Son Güncelleme: 22.07.2021 14:33

Başkan Büyükakın; tüm basın mensuplarının Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı tebrik etti

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, tüm basın mensuplarının Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı tebrik etti.

YEREL HABER 22.07.2021 14:33:00 1985
Haberi Sesli Oku
Başkan Büyükakın; tüm basın mensuplarının Gazeteciler ve Basın Bayramı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, tüm basın mensuplarının Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı tebrik etti. Demokrasinin ayrılmaz bir unsuru olan medyanın sağlıklı bir kamuoyunun oluşmasında hayati bir işleve sahip olduğunu belirten Başkan Büyükakın, "Halkımızın doğru bilgiye ulaşması noktasında medya mensupları çok önemli bir görevi yerine getirmektedir. Kamuoyunun haber alma ihtiyacını karşılayan gazeteciliğin, meslek ilkelerine uygun olarak yapılması en önemli gerekliliktir. Sadece gerçekten yana ve kişilik haklarına saygıyı esas alan gazeteciler, doğrunun değişmez temsilcisidir’’ dedi. 24 Temmuz tarihi 1908 yılında 2. Meşrutiyet'in ilanıyla basında sansürün kaldırılması nedeniyle 113 yıldır kutlanıyor.

Yerel ve ulusal mecrada görev yapan gazetecilerin, mesleklerini hakikatten ayrılmadan yerine getirmelerinin medyaya olan güveni artırdığını ifade eden Başkan Büyükakın, ‘’Bu duyarlılığa sahip gazeteci büyüklerimiz, genç gazetecilere de değerli bir örnek teşkil etmelidir. Kocaeli basını etkinliği, doğrudan yana haberciliği, ulusal medyada ses getiren haberleriyle şehrimizin gurur kaynağıdır. Böyle gazetecilerimizin şehrimizdeki varlığı bizim için de gurur vesilesidir. Yerel basında çıkan yapıcı her eleştiri ve her öneri, hizmetlerimizde bize yol göstermektedir. Medyada her görüşün ve fikrin, muhatabına hakaret etmeden ve iftira atmadan yer alması demokrasinin de bir gereğidir’’ açıklamasını yaptı.

Basın özgürlüğü ve ifade hürriyetinin halkın doğru haber almasındaki önemine vurgu yapan Başkan Büyükakın, sözlerine şöyle devam etti; ‘’Yazılı ve görsel basının yanı sıra son yıllarda internet gazeteciliği ve sosyal medya haberciliği beraberinde yeni imkânlar ve özgürlükler getirmektedir. Ancak bu yeni medya mecraları, yalan ve iftira haberciliğinin de hızla dolaşıma girmesine olanak sağlamaktadır. Oysa Türkiye’nin çevresindeki ve dünyadaki gelişmeleri doğru analiz edebilen, teknolojik gelişmelerden en doğru şekilde istifade edebilen ve gerçek bilgiyi yayabilen medya çok daha önemli ve değerli hale gelmektedir.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak, Türk basınında önemli bir yere sahip olan Kocaeli medyasının varlığıyla iftihar ediyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da Kocaeli basınıyla iyi diyaloglar kurmaya devam edeceğimize inanıyorum. Kocaeli’nin gelişmesine ve ilerlemesine, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine katkıda bulunan basınımızın destekçisi olmayı sürdüreceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin ve dünyanın dört bir yanında fedakârca görev yapan gazetecilerin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını tekrar kutluyor, vefat eden gazetecilerimize Allah’tan rahmet, emekli olanlara uzun ömürler diliyorum.’’

 

Tarihi Şişli Tiyatrosu’ndan sanata destek: Sahne kirasını yarıya indirdi

“AİLE İÇİNDE SAĞLIKLI İLETİŞİM” TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Edremit Belediyesi yağışlara karşı 7/24 çalışıyor

Çayeli Bakır’ın ‘Arıcılığı Geliştirme Projesi’ne, Toplumsal Fayda Ödülü

TEKİRDAĞ, KADIN DOSTU KENT OLMA YOLUNDAKİ ADIMLARINI GÜÇLENDİRİYOR

Başkan Kocaman Çalışmaları Yerinde İnceledi

BÜYÜKŞEHİR’DEN ENGELSİZ YAŞAMA “AKÜLÜ TEKERLEKLİ SANDALYE DESTEĞİ”

Karasu’da Vatandaşların Tek Talebi: “Başkan Sarı, Bu Yolu Yapın!”

Kandıra sahillerinde 992 ton çöp toplandı

Yangında doğru müdahale hayat kurtarır

Efsane Şarkıları Seslendirdiler

Kırkağaç Hıdırellez’i coşkuyla kutladı…

Özcan, “Afetlerden sonra değil; afetlerden önce gerekli tedbirlerimizi almamızın gerekliliği bilinciyle çalışıyoruz.”

BAŞKAN SEZER, “2025 YILI HAYIRLARA VESİLE OLSUN”

Kandıra’dan Güldür Güldür'e Tepki!

HABERLER

YGD Yeni Yıla İki Büyük Ödül Organizasyonuyla Giriyor

Odak Yangın Sonrası Değil, Yangın Öncesi

Mimar Ufuk Aydın’dan İlham Veren Paylaşım: “Hayallerinize Oturduğunuz Yerden Ulaşamazsınız”

MHP Sancaktepe İlçe Başkanı Şahinoğlu’ndan Stad Tahsisine Tepki: “Sancaktepe’nin Hakkı Göz Ardı Edildi”

FİLM-SAN VAKFI ART GREEN Projesi Tamamlandı

Hyundai Resim Yarışması’nda Ödüller Sahiplerini Bekliyor

Gıda Zehirlenmesi mi, Viral Gastroenterit mi?

MediaMarkt Türkiye’nin teknoloji severler için ‘Yeni Yıl Kampanyası’ devam ediyor

Önümüzdeki 3 Yıl Küçük Metrekare, Net Getiri ile Konut Sektörü Büyümeye Devam Edecek

Beymen Club’ta Yılbaşı Alışverişine Kişisel Dokunuşlar

Sabancı Vakfı 10. Kısa Film Yarışması’nın Finalistleri Belli Oldu

Yemeksepeti, Kurye Festivali’nde İş Ortaklarını Ağırladı

“ARTIK UYUMAK İSTİYORUM” TÜM KİTAPÇILARDA!

S&P Global Ratings, Renault SA'nın kredi notunu ‘BBB-‘ye yükseltti

Alimoğlu Sağlık ve Eğitim Vakfı’ndan Ağrı’daki Köy Okullarına Anlamlı Destek

  • Salı 12.3 ° / 10 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 13 ° / 9.6 ° false
  • Perşembe 12.6 ° / 10.1 ° false
YGD Yeni Yıla İki Büyük Ödül Organizasyonuyla Giriyor
Odak Yangın Sonrası Değil, Yangın Öncesi
Mimar Ufuk Aydın’dan İlham Veren Paylaşım: “Hayallerinize Oturduğunuz Yerden Ulaşamazsınız”
MHP Sancaktepe İlçe Başkanı Şahinoğlu’ndan Stad Tahsisine Tepki: “Sancaktepe’nin Hakkı Göz Ardı Edildi”
FİLM-SAN VAKFI ART GREEN Projesi Tamamlandı
Hyundai Resim Yarışması’nda Ödüller Sahiplerini Bekliyor
Gıda Zehirlenmesi mi, Viral Gastroenterit mi?