Atık Yönetiminde Geleceğin Teknolojileri 15-17 Şubat’ta Adana’da REWA Anatolia’da Sergilenecek

İlk kez düzenlenecek fuarda 80’ni aşkın katılımcı firma ve yüzlerce marka yer alırken, dünya genelinden 5 bin 500’ü aşkın sektör profesyonelinin ziyaret etmesi bekleniyor.

ÇEVRE 13.02.2024 02:35:00 221 0
Haberi Sesli Oku
Atık Yönetiminde Geleceğin Teknolojileri 15-17 Şubat’ta Adana’da REWA Anatolia’da Sergilenecek

Ekolojik geri dönüşüm ekosisteminin yeni çekim merkezi REWA Anatolia - Geri Dönüşüm ve Atık Yönetimi Fuar ve Konferansı, “Yerel Çözümler, Küresel Etki” mottosuyla 15-17 Şubat 2024 tarihleri arasında Adana’da TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyarete açılıyor. İlk kez düzenlenecek fuarda 80’ni aşkın katılımcı firma ve yüzlerce marka yer alırken, dünya genelinden 5 bin 500’ü aşkın sektör profesyonelinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Solis Renewable Hub tarafından organize edilen ve Adana Büyükşehir Belediyesi, Çukurova Fuarcılık, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Odası, Adana Organize Sanayi Bölgesi ve Çukurova Üniversitesi destekleriyle, Çukurova Belediyeler Birliği ve Çukurova Teknokent iş birliği ile düzenlenen REWA Anatolia Fuarı ile ilgili hazırlıklar tamamlandı ve geri sayım başladı. Adana’nın ilk sürdürülebilirlik Fuarı’nda “Atık Yönetimi, Geri Dönüşüm ve Bertaraf Etme Çözümleri”, “Kentsel Atık Yönetimi, Ulaşım ve Temizlik Araçları, Ekipmanları ve Teknolojileri”, “Tesis, Makine ve Ekipman”, “Danışmanlık ve Profesyonel Hizmetler”, “Sürdürülebilirlik” çözümleri ve teknolojileri alanlarındaki en yeni teknoloji ve hizmetler ile endüstriyel çözümler sergilenecek.

REWA Anatolia sektörle buluşmaya hazır

Atık yönetiminde geleceğin teknolojilerinin REWA Anatolia’da sergileneceğine dikkat çeken Solis Fuarcılık ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü Feraye Gürel, “Adana 3 binden fazla sanayi işletmesi ile Akdeniz bölgesinin en fazla sanayi işletmesine sahip ili. Endüstriyel ve ticari anlamda hızla gelişiyor ve büyük bir potansiyele sahip. Bu da atıkların toplanması, geri dönüşümü, bertaraf edilmesi ve ekonomiye kazandırılması açısından çok önemli bir ihtiyaca ve de fırsatlara işaret ediyor. Solis olarak yerel yönetimlerin ve iş dünyasının çok kıymetli desteklerini alarak düzenlemekte olduğumuz REWA Anatolia Fuar ve Konferansı ile atık yönetimi sektörünü Adana’da bir araya getiriyoruz. 80’i aşkın katılımcı firmamız bulunuyor. 81 ilden ve dünya genelinden 5 bin 500’den fazla ulusal ve uluslar arası sektör profesyonelini REWA Anatolia’da ağırlayacağız. Keşfedilecek pek çok yeni pazar fırsatı var. Bu pazarlara odaklanarak sektörümüzü, ve ekonomimizi büyüterek hep birlikte kazanacağız. REWA Anatolia olarak sektörle buluşmaya mottomuz “Yerel Çözümler, Küresel Etki”yle hazırız.” dedi.

Açılış törenine Adana’nın üst düzey yerel ve mülki erkanı katılacak

Adana’da devlet ve özel sektörün en başından itibaren REWA Anatolia Fuar ve Konferansı’na sahip çıktığının ve desteklediğinin altını çizen Gürel, 15 Şubat’ta Adana’da TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek resmi açılış törenine Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Osmaniye Belediye Başkanı ve Çukurova Belediyeler Birliği Başkanı Kadir Kara, Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Bayram, AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, REWA Anatolia İcra Komitesi Başkanı Ebru Can, katılımcı ve ziyaretçiler ile medya mensuplarını katılacağını kaydetti.

REWA Anatolia’nın, sunduğu ticari fırsatlarla birlikte atık yönetimi, geri dönüşüm ve bertaraf sektörlerine dair en yeni teknolojilerin tanıtıldığı ve en güncel konuların gündeme taşındığı bir ortak bilgi paylaşım platformu olduğunu ifade eden Feraye Gürel, fuara paralel olarak hem yetişkinler hem de sürdürülebilir bir dünya bırakmak istediğimiz geleceğimiz çocuklara yönelik uzman konuşmacıların yer aldığı zengin içerikte konferanslar, workshop programı, sergi, ileri dönüşüm defilesi gibi pek çok etkinlik düzenlediklerini belirtti.

15 oturumda 50’yi aşkın uzman konuşmacı

REWA Anatolia Fuarı’nda sektörün yakından takip edeceği konferanslar ve B2B toplantıları gerçekleşecek. Etkinlik ve görüşmelerde, toprak, hidrosfer, kıyı ve kent alanlarının restorasyonu ve ekolojik yapının canlandırmasına yönelik özellikle sektörel tedarik zincirlerinde döngüsel ekonomi ilkelerinin benimsenmesi gibi önemli konular ele alınacak. REWA Anatolia Konferansı’nda alanlarında uzman üst düzey bölgesel, ulusal ve uluslararası 50’yi aşkın konuşmacı yer alacak ve 15 oturum gerçekleşecek.

REWA Anatolia çocukların çevre bilinci kazanmasına destek olacak

REWA Anatolia 4 ve 13 yaş arasını kapsayan workshop programı ile çocuklara, doğayla daha yakın bir bağ kurarak çevre koruma sorumluluğu kazanmaları adına kişisel gelişimlerine destek olacak. Workshop programında uzman konuşmacılar “Yeşil Adımlarla Sağlıklı Yaşam”, “Kompost Geleceğin Tarım Sırrı”, “Modern dünyada İletişim”, “Geri Dönüşüm Atölyesi”, “Sürdürülebilir Çevre” konularında çocuklara rehberlik edecek.

Geri dönüşüm konulu müzikal çocuk tiyatrosu eğlendirerek bilinçlendirecek

Sevimli Ayıcık ve Geri Dönüşüm Tiyatro Gösterisi, REWA Anatolia’da çocukların geri dönüşüm konusunda eğlenerek bilinçlenmesine katkı sağlayacak etkinliklerden biri olacak. Cengiz Altındağ’ın yönettiği ve Tiyatro Mavra-Çukurova sahnesi tarafından sahnelenecek müzikli çocuk oyunu, 17 Şubat 2024 Cumartesi günü11:15-12:15 saatleri arasında Adana TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde ücretsiz olarak izlenebilecek.

“Bir İleri Dönüşüm Defilesi”, REWA Anatolia’da

REWA Anatolia Fuarı’nda ilk gün açılışın ardından gerçekleşecek “Bir İleri Dönüşüm Defilesi” katılımcı ve ziyaretçilere renkli anlar yaşatacak. Zeliha Sunal’ın, kağıt, metal, plastik ve tekstil atıkları kullanarak hazırladığı tasarımların sergileneceği defile ile katılımcı ve ziyaretçilere sürdürülebilir moda şöleni yaşatılacak. Böylelikle özellikle son dönemde aşırı tüketimi körükleyen ve fast fashion olarak adlandırılan büyüyen moda ve tüketim arzusunun neden olduğu aşırı üretim oluşan yüksek miktarda karbondioksit ve sera gazı emisyonlarına dikkat çekilecek.

Değişim, Dönüşüm ve Benzeri İşler Sergisi ile iklim değişikliğine dikkat çekilecek

Fuarda iklim değişikliği ile mücadelenin önemine dikkat çekecek bir diğer sanat etkinliği de küratörlüğünü TÜÇEM Üyesi, sanatçı Zehra Ağdaş’ın üstlendiği Değişim, Dönüşüm ve Benzeri İşler Sergisi olacak. REWA Anatolia’da 3 gün süreyle gezilebilecek sergi, ziyaretçilere geçmişten günümüze uzanan bir sanat yolculuğunu deneyimleme fırsatı sunacak. Sergide sanatçı Zehra Ağdaş’ın fırça yerine iğne, boya yerine ipliklerle kumaş üzerinde gerçekleştirdiği sanatın sınırlarını zorlayan eserleri yer alacak.

Su altındaki saklı hazineleri 12 yaşındaki küçük kaşifin objektifinden keşfedelim

12 yaşındaki küçük kaşif, lisanslı dalgıç Ömer Ege Taymaz’ın babası Tolga Saymaz ile birlikte çektiği su altı fotoğrafları, REWA Anatolia’yı ziyaret edeceklere neden su kaynaklarımızı korumamız gerektiğine dair bir neden daha sunacak. 3 gün süreyle gezilebilecek fotoğraf sergisi, su altındaki yaşama ve zengin biyoçeşitliliğe dikkat çekecek.

Metal atıkları çocuklara bisiklet olarak geri dönecek

Çevrenin korunması ve iklim değişikliği ile mücadeleye ilişkin teknolojilere ev sahipliği yapacak REWA Anatolia katılımcı ve ziyaretçileri ile birlikte bir sosyal sorumluluk projesi başlatacak. Çocukları hayallerindeki bisiklet ile buluşturacak sosyal sorumluluk projesi: “670 kutu=1 Bisiklet Projesi” kapsamında katılımcı ve ziyaretçiler fuar alanına getirecekleri metal atıklar, çocuklara bisiklet olarak geri dönecek. Katılımcı ve ziyaretçiler REWA Anatolia’da belirlenen teslim noktalarına yanlarında getirdikleri metal atık teslim ederek projenin destekçisi olabilecek.
 


Atık Yönetiminde Geleceğin Teknolojileri 15-17 Şubat’ta Adana’da REWA Anatolia’da Sergilenecek

Hatay’da Tarımsal Üretimde Onarıcı Dönüşüm İçin Yola Çıktık…

“BU ATIKLAR KOD YAZIYOR” PROJESİ 10 SINIFA ULAŞTI

İzocam, gelecekte daha yaşanabilir bir dünya için yalıtımın önemine dikkat çekti!

Mavi Gönüllüleri, Indigo Turtles projesi ile Caretta Caretta’ları Akdeniz’le buluşturmaya devam ediyor

Bir kıvılcım geleceğimizi yakmasın, ormanlarımız hep yaşasın!

2024, tarihteki en sıcak yıl olabilir

Doğaseverler “Tür Say” etkinliğinde buluştu

70 BİN ÇİFTÇİ İLE YERLİ ÜRETİMDE KÜRESEL BAŞARI

İzocam’ın “sıfır atık” hedefi tüm faaliyetlerinin merkezinde

İKLİM KRİZİNE DAİR EN SON GELİŞMELER MASAYA YATIRILDI

TEMA Vakfı’ndan Akbelen Nöbeti’ne Destek Ziyareti

Dünyamız alarm veriyor

TEMA Vakfı ve Avcılar Belediyesi’nden Bir İlk: Doğayı Keşfediyorum Projesi

Schaeffler Grubu, çevresel şeffaflık alanında ödüle layık görüldü

QTerminal Antalya’dan müşterileri için 10 bin fidan

HABERLER

  • BIST 100

    9886,4%1,75
  • DOLAR

    32,55% 0,21
  • EURO

    34,95% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2458,08% 0,91
  • Ç. ALTIN

    4014,34% 0,56

Sancaktepe'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bir dizi etkinlikle kutlandı

Sancaktepe'de yeni dönemin ilk muhtarlar toplantısı yapıldı

Sancaktepe İlçe Millî Eğitim Müdürü Hale BAĞCE ÖZBAŞ'ın Ramazan Bayramı Mesajı

Sancaktepe Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısı yapıldı

AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Turgay Akpınar'dan 'jakuzi' iddialarına tepki! "Vicdansız ve insafsızca..."

Sancaktepe Kaymakamı Karakaya, Polis Teşkilatı'nın 179 . yıl dönümünü kutladı

Sevda Yılmaz’ın Ramazan Bayramı mesajı

Sancaktepe Kaymakamı Ahmet KARAKAYA’nın Ramazan Bayramı Mesajı

Sancaktepe ilçesinin genç muhtarı Cansu Akdağ yola devam ediyor

Sancaktepe Belediyesi'nde jakuzi iddiaları üzerine soruşturma başlatıldı

Sancaktepe Belediyesi'nde jakuzi tartışması! Alper Yeğin'den iddialara cevap gecikmedi

Sancaktepe Belediyesi'nde 'jakuzi' iddiasına Şeyma Döğücü'den sert yanıt!

Selçuk Cebir’in Ramazan Bayramı mesajı

Onur Özdemir’in Ramazan Bayramı mesajı

Hanifi Çelebi’nin Ramazan Bayramı mesajı

  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
Sancaktepe'de Karışık Tost Kitabı etkinliğinde Gazze'ye nakdi yardım sağlandı
Sancaktepe Bil Koleji öğrencilerinden resimli hikaye kitabı
ÖĞRETMENLERDEN SANATÇI GÖZÜYLE DÜNYA’YA BAKIYORUM PROJESİ
Anaokulu öğrencilerinden Annem ve Ben temalı resim sergisi
Sancaktepe'de Sultanlar Ortaokulu mezuniyet töreni düzenledi
Şakir Demir İlkokulu'nun yıl sonu gösterisi büyük ilgi gördü
Şakir Demir İlkokulu'nda özenle hazırlanmış resim sergisi düzenlendi