KURUMSAL HABERLER

KURUMSAL HABERLER Haberleri

Jain Sulama Sistemleri ve Doktar, güçlerini birleştirdi

Jain Sulama Sistemleri ve Doktar, Türk çiftçisinin üretim potansiyelini artıracak, çevreci ve sürdürülebilir tarımı destekleyen önemli bir işbirliğine imza attı. Doktar?ın modern sulama teknolojileri konusundaki çözüm ortağı olan Jain Sulama Sistemleri, b

KURUMSAL HABERLER 3.07.2013 15:50:00 119 0
Haberi Sesli Oku
Jain Sulama Sistemleri ve Doktar, güçlerini birleştirdi
Türkiye’nin hemen her bölgesinde en basit projelerden, tam otomatik ve anahtar teslim projelere kadar farklı çaptaki teknolojik sulama sistemleri çözümlerini üreterek uygulayan Jain Sulama Sistemleri, bu donanım ve tecrübesini, Tarımın Doktoru olarak anılan Doktar’ın üye çiftçileri ile paylaşacak.
 
Türk çiftçisinin karını artırmak için hem daha yüksek kalite ve verimde ürün, doğru pazar gibi zirai gelirlerin artışını hem de daha az gübre, doğru zaman ve dozda ilaç, akaryakıt ve zirai analizlerde indirim gibi zirai maliyetlerin düşürülmesini hedefleyen Doktar, iş ortakları arasına Jain Sulama Sistemlerini de katarak üye çiftçilere teknolojik sulama ile enerji ve sudan tasarruf sağlamaları konusunda da destek sağlıyor olacak.
 
Doktar ve Jain Sulama Sistemleri arasında yapılan anlaşma ile bundan böyle Jain Sulama Sistemleri, Doktar üyesi çiftçilere akıllı tarım ve sulama teknolojileri konusunda özel destek verecek. Modern sulama konusunda Doktar’ın çözüm ortağı olan Jain Sulama Sistemleri, Doktar’ın organize edeceği eğitim ve seminerlerde çiftçileri modern sulamanın önemi, verim, tasarruf ve kazanç anlamında getirileri konusunda bilgilendirecek, başarı hikayelerini paylaşacak. Düzenlenecek seminerlerde Jain ekibi, doğru sulama metodları, farklı ürünler için kullanılabilecek ideal sulama sistemleri ve özellikleri hakkında çiftçilere geniş kapsamlı sulama eğitimleri verecek.
 
Bu önemli işbirliğinin start alacağı pilot bölge, Ege bölgesi, ana lokasyon ise Bozcaada olarak belirlendi. Bu doğrultuda, ilk olarak Bozcaada’da tarla ürünlerine yönelik uygulama yapılacak. 
 
 
ANAHTAR TESLİM SULAMA PROJELERİNE ÖZEL İNDİRİM
 
Doktar üyesi çiftçiler, Jain’in modern sulama sistemleri ile anahtar teslim proje yaptırmak istedikleri taktirde, tüm proje ücreti üzerinden yüzde 5’lik bir indirimden yararlanabilecek. Ayrıca, işbirliği kapsamında Jain’in proje müdürü ve uzman ziraat mühendisleri Doktar üyesi çiftçilere düzenli olarak ürünlerin sulanması konusunda bilgilendirici mesajlar göndererek sezon boyunca sulama süreçlerini akıllı ve verimli bir şekilde yönetmeleri konusunda destek olacak. 
Jain Sulama Sistemleri ve Doktar arasında başlayan işbirliği ve ortak projeye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Jain Sulama Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Can Adamoğlu işbirliğinden duyduğu memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi: “Çiftçi kökenli Hintli bir ailenin büyük vizyonuyla yaratılmış bir markayız. Dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi Türkiye`de de hem topraklarımızın hem de çiftçilerimizin yanındayız. Tüm ürünlerimizi en fazla verimin alınması ve kazancın sağlanması için yüksek performanslı olarak üretiyoruz. Türk tarımının ve çiftçisinin gelişimi için bizimle benzer hedefleri olan Doktar vasıtasıyla çok sayıda Türk çiftçisine ulaşarak, yıllar içinde edinilmiş deneyim ve bilgilerimizi aktarabileceğimiz için de çok mutluyuz.”
 
 
Jain Sulama Sistemleri Hakkında
 
Merkezi Hindistan’da bulunan Jain Irrigation Systems, 2008 yılının son aylarından bu yana Türkiye’de “Jain Sulama Sistemleri” adıyla faaliyet gösteriyor. Kısa zamanda 220 bayi sayısına ulaşan Jain Türkiye, yurdun hemen her bölgesinde en basit projelerden, tam otomatik ve “anahtar teslim” projelere kadar farklı çaptaki teknolojik sulama sistemleri çözümlerini üreterek uyguluyor. 2010 yılında Adana’da Hacı Sabancı Organize Sanayi Bolgesi’nde 36 dönümlük arazi üzerine kurulan fabrikada yerli üretim yapan Jain Sulama Sistemleri bugün Jain, NaandanJain, Valley ve Chapin markaları ile sektörde teknolojik sulama anlamında Türk çiftçisine en geniş ürün portföyünü tek çatı altında sunuyor.
 
 
Doktar Hakkında
 
Doktar, E. Özgörkey Grup’un (Öztar – Feast) bir iştiraki olarak 2012 yılında Türk çiftçisine daha yüksek verim, daha düşük maliyet sağlayacak çözümler üretme amacı ile kuruldu. En ileri bilgi teknolojilerini ve dünyada tarım alanında elde edilen akademik gelişmeleri, çiftçiler için kolay uygulanabilir ve etkin sonuç alınacak hizmetler haline dönüştüren firma, her biri alanında uzman, yüksek lisans ve doktora sahibi güçlü bir ziraat mühendisi kadrosu ve tarım teknolojileri konusunda uzman bilgisayar mühendisleri ile yapılan uzun ARGE çalışmaları sonucunda doğdu. Turkcell’le işbirliği yaparak ulusal çapta erişimini artıran Doktar, Türk tarımını daha ileriye  götürmek ve sürdürülebilirliği sağlamak hedefi doğrultusunda hızla ilerliyor. 
 

GÜSOD Başkanı Turgay ŞAHAN: “Özel güvenlik sektörü 2024 yılında yüzde 8 büyüyecek”

Bisan’dan akademi sanayi işbirliğine örnek çalışma

Çocukluğunuzun Tost Lezzeti Yeniden Mutfaklarda

YAZ SICAKLARINDA FERAH BİR GECE UYKUSUNUN SIRRI

CUBO YAPI ÇÖZÜMLERİ MARMARA ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ’NDE

Yataş Türkiye’nin En Teknolojik Yatak Markası Oldu

MODALIFE, MODALIFE AVMLERİ İLE BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

Online satışlar artsa da mağazacılık ölmeyecek

Bakliyat tüketimi obezite riskini azaltıyor

BSH dünyanın geleceği için sorumluluk aldı

Soğuk Havalarda Sıcacık ve Konforlu Dış Mekânlar

NOSTALJİK ULAŞIM ARAÇLARI PTT PULLARINDA

Ford, Karavanist & Outdoorist Fuarları’nda kampseverlerle buluşuyor

Gayrimenkul yatırımcısının yeni gözdesi Miami

Türkiye İMSAD Başkanı Tayfun Küçükoğlu: “Gelecekte var olmak için sınırlı kaynaklarımızı daha verimli kullanarak ‘az ile çok’ yapmalıyız”

İZODER Başkanı Emrullah Eruslu: “Binalarda enerji israfının önüne geçmek için U dönüşü yapmalıyız”

HABERLER

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Sancaktepe'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bir dizi etkinlikle kutlandı

Sancaktepe'de yeni dönemin ilk muhtarlar toplantısı yapıldı

Sancaktepe İlçe Millî Eğitim Müdürü Hale BAĞCE ÖZBAŞ'ın Ramazan Bayramı Mesajı

Sancaktepe Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısı yapıldı

AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Turgay Akpınar'dan 'jakuzi' iddialarına tepki! "Vicdansız ve insafsızca..."

Sancaktepe Kaymakamı Karakaya, Polis Teşkilatı'nın 179 . yıl dönümünü kutladı

Sevda Yılmaz’ın Ramazan Bayramı mesajı

Sancaktepe Kaymakamı Ahmet KARAKAYA’nın Ramazan Bayramı Mesajı

Sancaktepe ilçesinin genç muhtarı Cansu Akdağ yola devam ediyor

Sancaktepe Belediyesi'nde jakuzi iddiaları üzerine soruşturma başlatıldı

Sancaktepe Belediyesi'nde jakuzi tartışması! Alper Yeğin'den iddialara cevap gecikmedi

Sancaktepe Belediyesi'nde 'jakuzi' iddiasına Şeyma Döğücü'den sert yanıt!

Selçuk Cebir’in Ramazan Bayramı mesajı

Onur Özdemir’in Ramazan Bayramı mesajı

Hanifi Çelebi’nin Ramazan Bayramı mesajı

  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
Sancaktepe'de Karışık Tost Kitabı etkinliğinde Gazze'ye nakdi yardım sağlandı
Sancaktepe Bil Koleji öğrencilerinden resimli hikaye kitabı
ÖĞRETMENLERDEN SANATÇI GÖZÜYLE DÜNYA’YA BAKIYORUM PROJESİ
Anaokulu öğrencilerinden Annem ve Ben temalı resim sergisi
Sancaktepe'de Sultanlar Ortaokulu mezuniyet töreni düzenledi
Şakir Demir İlkokulu'nun yıl sonu gösterisi büyük ilgi gördü
Şakir Demir İlkokulu'nda özenle hazırlanmış resim sergisi düzenlendi