Başkan Karaosmanoğlu ?Sizler bu kentin güllerisiniz?

Roman Konfederasyonu tarafından organize edilen 1. Roman Ulusal Ödülleri töreninde yılın Büyükşehir Belediye Başkanı ödülü Başkan Karaosmanoğlu?na verildi.

YEREL HABER 21.12.2015 07:28:00 158 0
Haberi Sesli Oku
Başkan Karaosmanoğlu ?Sizler bu kentin güllerisiniz?
KOCAELİ - Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Romanlar Konfederasyonu tarafından yılın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçildi. Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleştiren törene Roman vatandaşların yanı sıra sanatçılarda katıldı. Kocaeli’de gerçekleştirilen Bilgi Evleri çalışması nedeniyle Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç.Dr Tahir Büyükakın’a da yılın projesi nedeniyle ödüle layık görüldü. Törende bir konuşma gerçekleştiren Başkan Karaosmanoğlu, “Sizler bu kentin güllerisiniz. Roman vatandaşlarımız bu ülkenin vatanperver insanlarıdır. Devletine, milletini ve bayrağını sever, sahip çıkar. Ancak biraz kendisini ihmal etti. Yaşam içerisinde sizleri iyi yerlerde gördüm mü ben çok mutlu oluyorum.  Bu plaketi almaktan onurluyum ve sevinçliyim. Ancak benim için en güzel plaket gençlerimizin iyi yetişmesi olacaktır” dedi.

ÖNCE İNSANIZ VE YARATILMIŞLARIN EN ONURLUSUDUR
Başkan Karaosmanoğlu 1. Roman Ulusal Ödülleri töreninde konuşmasına, “Önce insanız. Yaratılmışların en onurlusudur insan. Bizim görevimiz insanı yüceltmektir. Şeyh Edebali diyor ki insanı yücelt ki devlet yücelsin insan varsa devletin anlamı vardır. Siz olmazsanız Büyükşehir Belediyesi olsa ne olur olmasa ne olur. Başımız tacı olan milletimiz var. Biz roman kardeşlerimize önce insan olarak hizmet ediyoruz. Hepimizi Türkiye’de doğmaktan ve bayrağının altında yaşamaktan onur duyuyoruz. Rabbimiz bizleri bayraksız ve vatansız bırakmasın. Huzur ve kardeşlik içerisinde Romanı, Kürdü, Laz’ı, Türkmen’i, Gürcü’sü ve Çerkez’i gibi tüm insanımız bizim kardeşimizdir. Yeryüzünde binlerce renk ve çiçek var. Allah bizi böyle yarattı.  Birbirimize değer vereceğiz. Derneklerde görev alan arkadaşlarımızı önce Allah için seviyoruz. Romanların arasında iyi durumda olanlar da var, sıkıntılı bir hayat süren ailelerde var. Kocaeli’de ki en büyük sıkıntı evlerde çok kalabalık yaşanmasıdır. Buna çare arıyoruz” diyerek sürdürdü.

OKULA GİTMEYEN ÇOCUĞUMUZ KALMAYACAK
Roman mahallerinde Bilgi Evleri yaptıklarını da ifade eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Okula gidemeyen çocuğumuz kalmayacak şekilde çalışmalıyız. Derneklerimizle bunu bir kere halledeceğiz. Eğitimini ve öğretimini Roman çocuklarımız tamamlayacaklar. Buna ailelerinde önem vermesini istiyoruz. Eğitimin yanında bir meslek gerekiyor. Asıl olan ekmeğimizi kendimiz kazanıyor muyuz? Önemli olan budur. Elbette devlet ve belediyeler yanınızda olabilir. Ancak sürdürülebilir ve kalıcı bir çözümler bulmalıyız” açıklamasını yaptı. Başkan Karaosmanoğlu Romanların hayatta iyi mesleklere de yönelmesinin önemine değinirken, “Dernekler arasında kıskançlık olmasın. Sadece gıpta edelim diyelim. Dernekler arasında işbirliği istiyorum. Zaten dertliyiz kendi aramızda daha fazla sorun çıkartmayalım. Birbirimizle uğraşırsak enerjimiz azalır. Enerjimizi toplumu iyileştirmeye kullanalım. Sizler bu kentin güllerisiniz. Allah için seviyoruz ve yanınızda olacağız. Ama iş sizde. Özgüvenimiz ve davamız olacak. Derneklerimizin gayesi de budur zaten. Toplumumuzun daha onurlu ve güzel bir hayat yaşaması için beraber çalışacağız. Kendiliğinden hiçbir şey olmaz. Allah çalışana verir” diyerek sözlerini tamamladı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZLE GÜZEL PROJELER YAPTIK
Romanlar Konfederasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar ödül töreninde ki konuşmasında, “Büyükşehir Belediyemizle çok iyi projeler yaptık. Romanlara verilen değer ve kıymetin bilinmesi gerekir. Bu anlamda Başkanımız İbrahim abimize teşekkür ederim. Hükümetimize ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na hizmetlerinden dolayı da ayrıca müteşekkiriz. Kocaeli, Türkiye’de roman politikasının iyi bir vizyonudur. Burada ki çalışmalar ülkemize örnek oluyor. Bugün Kocaeli’de yapılan her iş Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın önündedir” diyerek sözlerini tamamladı. Törende Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Roman vatandaşlara yapılan hizmetleri içeren bir film de izletildi.
Ayrıca Hatay’dan Samsun’a kadar Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki Roman Dernekleri’nin başkanlarına da Roman vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü için yaptıkları katkılardan dolayı plâket verildi. Plaket törenine; Kocaeli Milletvekilli Zeki Aygün’ün yanı sıra sanatçılar Ümmiye, Serpil Çakmaklı, Bayram Şenpınar ve Kobra Murat’ta katıldı.

HİZMET ÖDÜLLERİ DE DAĞITILDI  
Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün’e ve diğer kamu kurum ve STK’ların temsilcilerine de Romanlara yaptıkları katkılar nedeniyle hizmet ödülleri verildi. Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün’de törende, “İnsanı seven candan insan olarak Romanları gördüm. Bizim siyasi anlayışımızda bizim merkezimizde insan vardır. Bu anlayışla hizmetlerimizi gerçekleştiriyoruz” dedi. Ödül törenlerinden sonra toplu çekilen fotoğraflarla günün anısı yaşatıldı. Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz’a programa katılanlar arasındaydı.
 
 

KEŞAN’DA İLK OMURİLİK İÇİ TÜMÖR AMELİYATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

“ÖNEM” GENÇLERİNDEN KARTEPE GENÇ AKADEMİ’YE ZİYARET

HATAY İÇİN SAHNELENEN “ASENA'NIN RÜYASINA” BÜYÜK İLGİ

OSMANLI MÜZESİ’Nİ 2162 KİŞİ ZİYARET ETTİ

Edremit Belediyesi öğrencileri kültür ve tarihle buluşturuyor

Sevda Yılmaz'ın yeni yıl mesajı

Sivas, Uluslararası Bisiklet Turu’na ev sahipliği yapacak

Uzunköprü'de festival başlıyor

Büyükşehir’den servis araçlarına sıkı denetim

ACININ 24. YILINDA GÖLCÜK DEPREMİ ŞEHİTLERİ DUALARLA ANILDI

TSE’ DEN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE DÖRT SİSTEM BELGESİ

Afete hazırlıkta örnek Kocaeli

Başkan Büyükakın: Asıl güç sivil toplum ve gönüllülük hareketlerindedir

24.YILINDA UNUTMADIK UNUTMAYACAĞIZ

Büyükşehir’den depreminin 24. yılına özel sergi

Dirençli bir şehir için çalışıyoruz

HABERLER

  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Sancaktepe Kaymakamı Karakaya, yapımı devam eden okul inşaatında incelemelerde bulundu

Sancaktepe Osmangazi İlkokulu'nda Görsel Sanatlar Sergisi düzenlendi

Sancaktepe'nin küçük kalpli Geleceğin Yazarları imza günü düzenledi

Sancaktepe'de Epilepsi hastası Buğlem Elif için sosyal dayanışma gecesi düzenlendi

Beşiktaşlı futbolculardan Buğlem Elif için dayanışma

Sancaktepe'de Alper Yeğin'in ekibi belli oluyor! İşte o isimler...

Selçuk Cebir, Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı oldu

Sancaktepe'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bir dizi etkinlikle kutlandı

Sancaktepe'de yeni dönemin ilk muhtarlar toplantısı yapıldı

Sancaktepe İlçe Millî Eğitim Müdürü Hale BAĞCE ÖZBAŞ'ın Ramazan Bayramı Mesajı

Sancaktepe Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısı yapıldı

AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Turgay Akpınar'dan 'jakuzi' iddialarına tepki! "Vicdansız ve insafsızca..."

Sancaktepe Kaymakamı Karakaya, Polis Teşkilatı'nın 179 . yıl dönümünü kutladı

Sevda Yılmaz’ın Ramazan Bayramı mesajı

Sancaktepe Kaymakamı Ahmet KARAKAYA’nın Ramazan Bayramı Mesajı

  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli
Sancaktepe'de Karışık Tost Kitabı etkinliğinde Gazze'ye nakdi yardım sağlandı
Sancaktepe Bil Koleji öğrencilerinden resimli hikaye kitabı
ÖĞRETMENLERDEN SANATÇI GÖZÜYLE DÜNYA’YA BAKIYORUM PROJESİ
Anaokulu öğrencilerinden Annem ve Ben temalı resim sergisi
Sancaktepe'de Sultanlar Ortaokulu mezuniyet töreni düzenledi
Şakir Demir İlkokulu'nun yıl sonu gösterisi büyük ilgi gördü
Şakir Demir İlkokulu'nda özenle hazırlanmış resim sergisi düzenlendi