SAĞLIK

SAĞLIK Haberleri

Nar kabuğu her derde deva

?Yapılan son araştırmalara göre nar kabuğu, suyuna göre daha fazla oranda değerli bileşikler içermektedir. Yani nar suyu bir ilaç gibi sağlığımız için faydalıdır ancak kabuğu suyundan daha değerlidir?

SAĞLIK 9.04.2013 11:04:00 118 0
Haberi Sesli Oku


Nar kabuğu her derde deva

Meyve ve meyve suyu  olarak tüketilen narın kabuğunun, meme kanseri başta olmak üzere hemen hemen tüm  kanser türlerini önleyici ve iyileştirici faydaları olduğu bildirildi.

Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Kimya Eğitimi Anabilim Dalı  Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Uslu, narın  insan sağlığına faydalarının saymakla bitmeyeceğini, bu nedenle de bol bol  tüketilmesi gereken bir meyve olduğunu söyledi.
 
Tacıyla adeta meyvelerin kralı olan narın, her derde deva bir ilaç  olduğunu ifade eden Uslu, ?Nar bağışıklık sistemini güçlendirerek, bizleri başta  kanser olmak üzere pek çok hastalıktan da korumaktadır. İçerdiği flovanoidler,  vitaminler, polifenoller, antosiyaninler, taninler vasıtasıyla kolesterol ve  şekeri de dengeleyen özellikle hicaz narı, kalp ve damar sağlığımızı koruduğu  gibi, kanser hücrelerinin de gelişmesini çok önemli oranda engellemektedir?  dedi.
 
Mucizevi bir şifa kaynağı olan narın kabuk, zar, çekirdek ve sudan  oluştuğunu vurgulayan Uslu, şunları söyledi: ?Nar suyunun genel damar sağlığını, özellikle de kalbi koruduğu, damar  tıkanıklıklarını geriletme ve tansiyon düşürücü etkileri herkes tarafından  bilinmektedir. Halkımız narı, suyunu içerek tüketmektedir. Narın içindeki zarlar  ile yendiğinde mide ülserini iyileştirdiği ise pek az kişi tarafından biliniyor.  Yine son günlerde pek çok firmanın satışa sunduğu nar çekirdeği yağı, çok değerli  punicic acid içermektedir. Nar çekirdeği yağı özellikle cildimizde kırışıklıkları  ve yaşlanmayı gidermekte, saçlarımızda canlılık ve saç çıkarıcı etkileri  nedeniyle ilaç endüstrisi tarafından önemli miktarda kullanılmaktadır.?
         
?Nar kabuğu, suyundan daha fazla değerlidir?
Nar kabuğunun ise Türk halkı tarafından hiç kullanılmadan çöpe atıldığına  dikkati çeken Uslu, şöyle devam etti: ?Halbuki Çin?deki Instutute of hygiene and Environmental Medicine  (Hijyen Enstitüsü ve Çevresel Tıp Bilimi) kuruluşunun yaptığı son araştırmalara  göre, nar kabuğu, suyuna göre daha fazla oranda değerli bileşikler içermektedir.  Yani nar suyu bir ilaç gibi sağlığımız için faydalıdır, ancak kabuğu suyundan  daha fazla değerlidir. Nar kabuğu içinde bulunan ellagik asit, başta meme kanseri  olmak üzere hemen hemen tüm kanser türlerini hem önleyici hem de iyileştirici  faydalar sağlamaktadır. Nar kabuğundaki flavanoitler, fenolik bileşikler ve  antioksantlar suyundan çok daha fazla miktardadır.?
 
Prof. Dr. Uslu, araştırmaların, nar kabuğunun kötü huylu kolesterolü  azalttığı, beta hücrelerini artırarak diyabetli hastalara, kalp ve damar  hastalarına suyuna göre çok daha önemli faydalar sağladığını gösterdiğini  anlatarak, şunları kaydetti:
 
?Nar kabuğunda bulunan ellagik asit antioksidan, anti-mutajen ve  anti-kanser özelliklere sahiptir. Çalışmalar meme, yemek borusu, cilt, bağırsak,  prostat ve pankreas kanserlerinde anti-kanser özelliğini göstermiştir. Ellagik  asit P53 geninin kanser hücrelerince yok edilmesini engellemektedir. Ellagik asit  kansere neden olan moleküllere bağlanarak onları çok önemli bir oranda  etkisizleştirmektedir. Bu yüzden özellikle kanserli hastaların kullanımı amacıyla  ellagik asitli içecekler başta İsrail olmak üzere pek çok ülkede eczahanelerde  satılmaktadır. Nar kabuğu narın en değerli yeri iken ülkemizde meyve suyu  fabrikaları bu değerli maddeyi üstüne bir de para vererek çöpe atmaktadır.
 
Yine kanserli hastaları tedavi etmek için nar kabuğundan hazırlanmış  ellegik asitli kapsüller 50 gramı 50 dolardan eczahanelerde satılmaktadır. Bir  firma yüzde 95 saflıktaki nar kabuğundan ürettiği ellagik acitin 1 gramını 83  avrodan satmaktadır. Görüldüğü üzere nar kabuğu nar suyundan çok çok daha fazla  değerlidir.
 
Kanserli hastaların ilk başta vücutlarının pH?sını 7.4?ün üzerine  çıkarmaları gerekmektedir. Bunun için gerekli çabayı göstermeleri gerekmektedir.  O halde hem kansere yakalanmamak için hem de kansere çözüm amacıyla artık hiçbir  işe yaramayan siyah çay, asitli içecekler yerine yeşil çay, ada çayı, zeytin  yaprağı çayı gibi bitki çayları ve özellikle de nar kabuğu çayını tüketelim.?
         
?Sıkılan narın kabukları asla atılmamalı?
Ellagik asit sayesinde nar kabuğunun, kanser hastalığına karşı çok önemli  koruyucu, hatta kanseri tedavi edici özellikleri olduğu vurgulayan  Uslu,  ?Bununla ilgili literatürde çok fazla makale yayınlanmıştır. Tüm bu etkileri  nedeniyle özellikle meyve suyu fabrikalarından atılan tüm nar kabuklarının  kurutularak özellikle büyükbaş hayvanların gıdalarına karıştırılması durumunda bu  hayvanların da daha az hastalığa yakalanması ve sağlıklı olmaları sağlanacaktır.  Böylece büyükbaş hayvanlara gereksiz yere antibiyotikler verilmeyeceğinden, bu  hayvanların sütünü ve etini kullanan bizlerin de bu antibiyotiklerden  etkilenmemizin önüne geçilmiş olacaktır? dedi.
 
Prof. Dr. Uslu, evde sıkılan narın kabuklarının asla atılmaması  gerektiğini de belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Gölgede veya 40-50 dereceyi geçmeyecek ortamlarda kurutarak,  ufaladığımız nar kabuklarını serin bir yerde saklayalım. Daha sonra 100 gram  kaynamış suya, 2 gram nar kabuğu atarak, yaklaşık 10 dakika kaynatıp suyunu hemen  her gün çay olarak tüketelim. Böylece başta kanser, kalp ve şeker hastalıkları  olmak üzere pek çok hastalıktan kendimizi korumuş olacağız. Hatta çay içmekten  üşenirsek, kurutulmuş ve parçalanmış nar kabuklarını, kahve çekme makinelerinde  toz haline getirip, bir çay ya da kahve kaşığı tozu salata, peynir gibi gıdalarla  direk olarak ta tüketebiliriz. Özellikle şeker hastaları beta hücrelerini  artıracak bu tozu tüketmeye özel çaba göstermelidir. Genelde tüm meyvelerde  olduğu gibi narın da en değerli yeri kabuğudur. Bir ilaç gibi içtiğimiz nar  suyundan arta kalan kabukları da asla atmayalım ve başta kanser, şeker ve kalp  olmak üzere hemen hemen tüm hastalıklardan korunalım.


Kaynak: http://kadin.milliyet.com.tr/nar-kabugu-her-derde-deva/lezzet/haberdetay/09.04.2013/1691145/default.htm



Etiketler: kanser , İsrail , kolesterol , Gazi Üniversitesi , meme kanseri , bağışıklık , Hicaz , Sudan , Çin , Saç , Kalp , halbuki , Gerekli

Prof. Dr. Nevzat Tarhan’dan dünyaya “İnsani Değerler Manifestosu” çağrısı…

Huzursuz bacak sendromu genç yaşlı herkesi etkiliyor!

Solunum Yolu Hassasiyeti Olanlar Çöl Tozlarına Dikkat! Çöl Tozları En Çok Solunum Yollarını Etkiliyor”

Sabah saatlerinde yürüyüş yapmak depresyonu önlüyor!

SINAV STRESİ ÇOCUKLARINIZI DİŞİNDEN ETMESİN!

Sahte Güneş Gözlükleri Körlüğe Yol Açabiliyor!

Gözlerinizi güneş ışığından koruyun...

Baba olamayan erkekler dikkat! Varikosel olabilirsiniz, sakın ihmal etmeyin…

LÖSEMİ, ÇOCUKLUK ÇAĞI KANSERLERİNDE İLK SIRADA

Burun Estetiği Sonrası İyileşme Süreci Nasıl Hızlandırılır?

Cilt Lekesi Kronik Bir Hastalıktır ve Kişiye Özel Tedavi Gerektirir

Salgın Hastalıklara Karşı Sigortam.net’ten Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

Uzmanı uyardı! Çok tehlikeli!

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ‘Toksik’ kişilerin tarifini yaptı!

EPİLEPSİ İÇİN BAK FARKINDALIK KAMPANYASI 8. YILINDA

Sosyal desteğin tedavi edici özelliği var

HABERLER

  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,34% -0,38
  • EURO

    34,78% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2400,24% -0,91
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22

Sancaktepe Kaymakamı Karakaya, yapımı devam eden okul inşaatında incelemelerde bulundu

Sancaktepe Osmangazi İlkokulu'nda Görsel Sanatlar Sergisi düzenlendi

Sancaktepe'nin küçük kalpli Geleceğin Yazarları imza günü düzenledi

Sancaktepe'de Epilepsi hastası Buğlem Elif için sosyal dayanışma gecesi düzenlendi

Beşiktaşlı futbolculardan Buğlem Elif için dayanışma

Sancaktepe'de Alper Yeğin'in ekibi belli oluyor! İşte o isimler...

Selçuk Cebir, Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı oldu

Sancaktepe'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bir dizi etkinlikle kutlandı

Sancaktepe'de yeni dönemin ilk muhtarlar toplantısı yapıldı

Sancaktepe İlçe Millî Eğitim Müdürü Hale BAĞCE ÖZBAŞ'ın Ramazan Bayramı Mesajı

Sancaktepe Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısı yapıldı

AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Turgay Akpınar'dan 'jakuzi' iddialarına tepki! "Vicdansız ve insafsızca..."

Sancaktepe Kaymakamı Karakaya, Polis Teşkilatı'nın 179 . yıl dönümünü kutladı

Sevda Yılmaz’ın Ramazan Bayramı mesajı

Sancaktepe Kaymakamı Ahmet KARAKAYA’nın Ramazan Bayramı Mesajı

  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
Sancaktepe'de Karışık Tost Kitabı etkinliğinde Gazze'ye nakdi yardım sağlandı
Sancaktepe Bil Koleji öğrencilerinden resimli hikaye kitabı
ÖĞRETMENLERDEN SANATÇI GÖZÜYLE DÜNYA’YA BAKIYORUM PROJESİ
Anaokulu öğrencilerinden Annem ve Ben temalı resim sergisi
Sancaktepe'de Sultanlar Ortaokulu mezuniyet töreni düzenledi
Şakir Demir İlkokulu'nun yıl sonu gösterisi büyük ilgi gördü
Şakir Demir İlkokulu'nda özenle hazırlanmış resim sergisi düzenlendi