YEREL HABER

YEREL HABER Haberleri

Sahiller temizlendi plajlar doldu taştı

Yaptığı yatırımlarla Kocaeli sahillerini tekrar canlandıran Büyükşehir, yaptığı plajlarla da yeni eğlence mekanları oluşturdu

YEREL HABER 28.08.2012 15:11:37 112 0
Haberi Sesli Oku
Sahiller temizlendi plajlar doldu taştı

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin emin ve kararlı adımlarıyla Kocaeli sahilleri büyük ölçüde temizlendi. Sahille barışan Kocaelililer ile çevre illerden gelen vatandaşlar yazın denizin keyfini çıkardı. 
 
KÖRFEZ ESKİ GÜZELLİÄ?İNE KAVUŞUYOR
Dünyanın sayılı körfezleri arasında yer alan İzmit Körfezi, Kocaeli’nin sanayi kenti olmasıyla birlikte sürekli olarak kirletildi. Ancak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalarla İzmit Körfezi eski güzelliğine yeniden kavuşuyor. 
 
KOCAELİLİLER SAHİLLE BARIŞTI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarla Körfez’in birçok noktasında sahil parkları vatandaşların hizmetine sunuldu. Çok sayıdaki sahil parklarından en önemlisi endüstriyel dönüşüm projesi olan Sekapark. Diğer sahil parkları da 17 Ağustos Depremi ile deniz kenarında denize küsen Kocaelilileri küsen Kocaelilileri denizle barıştırdı.
 
22 PLAJ VATANDAŞLARA HİZMET VERDİ
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli hizmetlerinden biri de plajlar oldu. Kandıra ve Marmara sahillerinde 22 plajı bulunan Kocaeli’de, Karamürsel ilçesine kazandırılan iki yeni plaj vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Mavi Bayraklı Altınkemer Plajı ile Ereğli’de yapılan Kadınlar Plajı, en çok ilgi gören plajlar oldu.
 
70 KM UZUNLUÄ?UNDA SAHİL
Yaz sezonu boyunca 1 milyondan fazla günü birlik turistin ziyaret ettiği 70 kilometre uzunluğundaki Babalı, Dikili, Tuzağzı, Cebeci, Kefken, Kovanağzı, Kumcağız, Kerpe, Sarısu, Seyrek, Bağırganlı sahilleri ile Körfez Kirazlıyalı, ile Başiskele, Kavaklı, İhsaniye, Karamürsel, Dereköy, Ereğli, Ulaşlı, Halıdere, Derince, Yarımca, Tavşancıl sahilleri vatandaşların uğrak yerleri oldu.
 
MAVİ BAYRAKLI ALTINKEMER PLAJI
Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı’nın çevre ve turizm konusunda belirlediği 32 kritere uyan Karamürsel Altınkemer Halk Plajını Mavi Bayrak ile onurlandırıldı. Mavi Bayrak almak için yüzme suyu kalitesi, deniz suyu analizlerinin ilanı ile çevre eğitimi ve bilgilendirme gibi kriterlere uygunluk aranıyor. 190 metre uzunluğundaki plajda engelli vatandaşlar için her türlü olanaklar mevcut. Ayrıca cankurtarma ve ilkyardım olanakları mevcut olup plajda 1 adet anfi tiyatro da bulunuyor.
 
KADINLARIN TERCİHİ KADINLAR PLAJI 
Kamuoyunda da çokça gündeme gelen Kadınlar Plajı ise Kocaelili kadınlardan gelen taleplerle oluşturulmasına rağmen çevre illerden gelen vatandaşlara da hizmet verdi. Oldukça ilgi gören ve bu alanda ihtiyacı gideren plaj, kadınların ilk tercihi haline geldi. Büyükşehir tarafından Ereğli sahilinde yapılan plajın çevresi sezon sonunda kaldırılacak olan ahşap perdelerle çevrildi. 
 
PERSONEL DE KADINLARDAN OLUŞUYOR
İçerisinde 2 adet duş alma birimi, 8 adet soyunma kabini, 20 adet güneşlik ve 70 adet şenzlong bulunan plaja 650 metreküp deniz kumu ilavesi yapıldı. Plajda denize girenlerin can güvenliğini sağlamak için bayanlardan oluşan cankurtaran, sağlık görevlisi ve güvenlik personeli bulunuyor.
 
KÖRFEZ’DE ATIKSU ARITMA ORANI YÜZDE 98
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin çevreye yaptığı önemli yatırımların başında arıtma tesisleri geliyor. Transit geçenlere bile rahatsızlık veren, kötü kokan Körfez’in temizlenmesi amacıyla İSU Genel Müdürlüğü, 14 adet arıtma tesisini faaliyete geçirdi. 670 bin nüfusun atığını arıtan 70 milyon liralık Gebze Atıksu Arıtma Tesisi ile Körfez’de arıtılan atıksu miktarı yüzde 98 oldu.  Sağlık Bakanlığı’nın son açıkladığı rapora göre Körfez’in her noktasından artık denize girebiliyor. Ayrıca köylere modüler arıtma tesisleri kurularak bu bölgelerdeki atık sular da arıtılıyor.
 
CANLI YAŞAMI YENİDEN BAŞLADI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin İzmit Körfezi’nin temizlenmesi ve deniz altında yaşamın yeniden başlaması, sayısı azalan türlerin çoğalması için yaptığı çalışmalar sonuç vermeye başladı. Eski arıtma tesislerinin modernizasyonu, yeni ve modern arıtma tesislerinin yapılması, İSU tarafından atıksu kontrolünün en yeni teknolojilerle gerçekleştirilmesi sonucunda İzmit Körfezi’nin derinliklerinde canlı yaşamı, yeniden hayat bulmaya başladı. 
 
30’UN ÜSTÜNDE BALIK TÜRÜ
Yapılan dalışlar sonucu körfezde 30’un üstünde balık türü tespit edildi. Çekilen fotoğraflar ile üç boyutlu görüntüler ise İSU tarafından Yunus Emre Kültür Merkezi’nde açılan SU Altı Sergisi’nde görücüye çıktı.
 
SAHİLLER KENTLE KUCAKLAŞTI 
Karamürsel’den Gebze’ye kadar tüm sahil bandı güzelleştirilerek, kentle kucaklaştırıldı. Ayrıca Karamürsel sahili geçtiğimiz yıl plaj olarak halkın hizmetine açıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kocaeli Körfezi’ne yapılan en büyük sahil parkları şunlar: Sekapark, Kavaklı Sahil Parkı, Eskihisar Sahil Parkı, Ereğli Sahil Parkı, Ulaşlı Sahil Parkı, Derince Sahil Parkı, Dudayev Sahil Parkı. Kocaeli genelinde toplam 13 sahil parkı bulunuyor.
 
İZMİT KÖRFEZİ HAVADAN KONTROL EDİLİYOR
İzmit Körfezi, Deniz Uçağı ile düzenli olarak havadan kontrol ediliyor. Kirliliğe sebep olan gemi ve deniz araçlarına idari yaptırım kararı uygulanıyor. Bunun dışında, denetim esnasında tespit edilen orman yangını ve bunun gibi olumsuz durumlar derhal ilgili birimlere iletilerek önlem alınması sağlanıyor.
 
5 YILDA 6 MİLYON 612 BİN TL CEZA
Deniz Uçağı ile 2007 yılında 32 gemiye 886 bin 406 TL, 2008 yılında 70 adet gemiye 1 milyon 983 bin 635 TL, 2009 yılında 34 adet gemiye 940 bin 37 TL, 2010 yılında 29 adet gemiye 1 milyon 62 bin 858 TL, 2011 yılında 19 adet gemiye 749 bin 16 TL ve 2012 yılının ilk 8 ayında da 17 gemiye 990 bin TL idari para cezası uygulandı. 5 yılda toplam 184 adet gemiye 6 milyon 611 bin 952 TL ceza kesildi.
 
318 TON ATIK TOPLANDI
Deniz Temizleme Tekneleri ile 2007 yılından bu yana yaklaşık olarak 318 ton atık denizden toplandı. Bu atıklar İZAYDAŞ Genel Müdürlüğü’ne gönderilerek bertaraf ediliyor. Temizleme araçları, gerektiğinde gemilerden kaynaklanan kirlilik ile ilgili denetleme yapmak amacıyla da kullanılabiliyor.
 
KÖRFEZDE ÖLÇÜMLER YAPILIYOR
Öte yandan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ve TÜBİTAK işbirliği ile 2007 yılından bu yana Körfez ve Körfeze akan dereler düzenli olarak takip ediliyor. Denizdeki kirlilik parametreleri aylık olarak ölçülürken dere ölçümleri 3 ayda bir yapılıyor. Analizler sonucu kirlilik oranları ve hangi tür kirliliğin olduğuna dair istatistikler tutuluyor. Toplanan veriler önümüzdeki yıllarda Körfez’deki değişimi net bir şekilde ortaya koyacak.

KEŞAN’DA İLK OMURİLİK İÇİ TÜMÖR AMELİYATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

“ÖNEM” GENÇLERİNDEN KARTEPE GENÇ AKADEMİ’YE ZİYARET

HATAY İÇİN SAHNELENEN “ASENA'NIN RÜYASINA” BÜYÜK İLGİ

OSMANLI MÜZESİ’Nİ 2162 KİŞİ ZİYARET ETTİ

Edremit Belediyesi öğrencileri kültür ve tarihle buluşturuyor

Sevda Yılmaz'ın yeni yıl mesajı

Sivas, Uluslararası Bisiklet Turu’na ev sahipliği yapacak

Uzunköprü'de festival başlıyor

Büyükşehir’den servis araçlarına sıkı denetim

ACININ 24. YILINDA GÖLCÜK DEPREMİ ŞEHİTLERİ DUALARLA ANILDI

TSE’ DEN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE DÖRT SİSTEM BELGESİ

Afete hazırlıkta örnek Kocaeli

Başkan Büyükakın: Asıl güç sivil toplum ve gönüllülük hareketlerindedir

24.YILINDA UNUTMADIK UNUTMAYACAĞIZ

Büyükşehir’den depreminin 24. yılına özel sergi

Dirençli bir şehir için çalışıyoruz

HABERLER

  • BIST 100

    10276,9%0,67
  • DOLAR

    32,23% -0,21
  • EURO

    34,73% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2394,22% 0,05
  • Ç. ALTIN

    3887,04% 0,00

Sancaktepe Kaymakamı Karakaya, yapımı devam eden okul inşaatında incelemelerde bulundu

Sancaktepe Osmangazi İlkokulu'nda Görsel Sanatlar Sergisi düzenlendi

Sancaktepe'nin küçük kalpli Geleceğin Yazarları imza günü düzenledi

Sancaktepe'de Epilepsi hastası Buğlem Elif için sosyal dayanışma gecesi düzenlendi

Beşiktaşlı futbolculardan Buğlem Elif için dayanışma

Sancaktepe'de Alper Yeğin'in ekibi belli oluyor! İşte o isimler...

Selçuk Cebir, Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı oldu

Sancaktepe'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bir dizi etkinlikle kutlandı

Sancaktepe'de yeni dönemin ilk muhtarlar toplantısı yapıldı

Sancaktepe İlçe Millî Eğitim Müdürü Hale BAĞCE ÖZBAŞ'ın Ramazan Bayramı Mesajı

Sancaktepe Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısı yapıldı

AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Turgay Akpınar'dan 'jakuzi' iddialarına tepki! "Vicdansız ve insafsızca..."

Sancaktepe Kaymakamı Karakaya, Polis Teşkilatı'nın 179 . yıl dönümünü kutladı

Sevda Yılmaz’ın Ramazan Bayramı mesajı

Sancaktepe Kaymakamı Ahmet KARAKAYA’nın Ramazan Bayramı Mesajı

  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.5 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Perşembe 20.8 ° / 14.1 ° Güneşli
Sancaktepe'de Karışık Tost Kitabı etkinliğinde Gazze'ye nakdi yardım sağlandı
Sancaktepe Bil Koleji öğrencilerinden resimli hikaye kitabı
ÖĞRETMENLERDEN SANATÇI GÖZÜYLE DÜNYA’YA BAKIYORUM PROJESİ
Anaokulu öğrencilerinden Annem ve Ben temalı resim sergisi
Sancaktepe'de Sultanlar Ortaokulu mezuniyet töreni düzenledi
Şakir Demir İlkokulu'nun yıl sonu gösterisi büyük ilgi gördü
Şakir Demir İlkokulu'nda özenle hazırlanmış resim sergisi düzenlendi