Kartal Belediyesi Meclis üyesi Cuma Ergünç gözyaşları ile uğurlandı

Kartal Belediyesi CHP?li Meclis üyesi Cuma Ergünç, yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamayarak 54 yaşında hayatını kaybetti.

İSTANBUL 25.02.2015 07:54:00 123 0
Haberi Sesli Oku
Kartal Belediyesi Meclis üyesi Cuma Ergünç gözyaşları ile uğurlandı
 2014 yılında CHP’den Kartal Belediyesi Meclis üyesi seçilen Ergünç, gördüğü tedaviye rağmen yakalandığı kanser hastalığına yenik düştü. Evli ve 1 kız çocuk babası olan Ergünç, gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı. 

Cuma Ergünç için ilk tören üyesi olduğu CHP Kartal İlçe Başkanlığı’nda yapıldı. Daha sonra kortej eşliğinde Belediye Meclis üyesi olarak görev yaptığı Kartal Belediyesi’ne getirilen Ergünç’e, Belediye önünde tören düzenlendi. Belediyede düzenlenen törenin ardından Kartal Cemevi Vakfı’na götürülen Cuma Ergünç burada büyük bir kalabalık tarafından kılınan cenaze namazının ardından Yeni Şeyhli’deki aile kabristanlığına defnedildi. 

Cuma Ergünç için yapılan cenaze törenine Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal Kaymakamı Cemil Aksak, CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları Av. Hüsnü Yeşilyurt, Gülcemal Fidan, Ömer Fethi Gürer, Ali Apaydın, Feyyaz Kaynak ve Dr. Turgut Mermertaş, CHP Kartal İlçe Başkanı Erdal Kıskanç ve Yönetim Kurulu üyeleri, Cemevi Vakfı Başkanı İsmail Saçlı, Kartal Belediyesi CHP Meclis Grup Başkanı Nihal Korkmaz, AKP Grup Başkanı Temel Yaz, CHP ve AKP Belediye Meclis üyeleri, Kartal Belediyesi birim müdürleri, belediye personeli, Kadıköy, Ataşehir, Maltepe, Pendik, Tuzla Meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, ailesi, sevenleri ve vatandaşlar katıldı. 

Cuma Ergünç için ilk konuşmayı CHP Kartal İlçe Başkanı Erdal Kıskanç yaptı. Kıskanç, “Sevgili partililer bugün acımız çok büyük. Cuma babayı son yolculuğuna uğurluyoruz, kendisinin partimizde çok büyük emekleri var. Kendisi emekçi bir büyüğümüz. Partimizde mahalle temsilciliği, ilçe yöneticiliği ve partimizi temsilen Belediye Meclis üyeliği yapıyordu. Ailesine başsağlığı diliyorum. Tüm partililerimizin başı sağ olsun. Bu ölüm kendisine hiç yakışmadı. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun” dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın’da yaptığı konuşmada, “Ergünç ailesinin değerli mensupları, sevgili Cumhuriyet Halk Partililer, İlçe Başkanımız, Belediye Başkanımız, değerli hemşehrilerim. Genç yaşlardan başlayarak Cumhuriyet Halk Partisi için Kartal halkı için hizmet vermiş olan çok değerli bir kardeşimizi kaybettik. Ben kendisiyle çalışma fırsatı bulamadım ama İlçe Başkanımızdan partimiz için verdiği hizmetleri öğrendim. Derin bir üzüntü içindeyim. Mahalle temsilciliği ve ilçe yöneticiliğinde verdiği hizmetlerin ardından Belediye Meclis üyesi olarak Kartal halkına hizmet verme aşamasındayken kendisini yitirdik. Kendisine CHP İl Başkanı olarak halkımız için partimiz için vermiş olduğu hizmetler nedeniyle huzurlarınızda bir abi olarak şükranlarımı sunuyorum. Cuma kardeşime Allah’tan rahmet diliyorum. Başta eşi, kızı ve tüm partililere baş sağlığı diliyorum. Kartal Belediye Başkanımıza da ayrıca başsağlığı dileklerimi ifade ediyorum.” dedi. 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ise, Kartal Belediyesi önünde yapılan törende yaptığı konuşmasında, “İlçe Başkanım, çalışma arkadaşlarım, partili arkadaşlarım, hepimizin başı sağ olsun. Cuma kardeşimizin o kadar büyük yılmaz devrimci kimliği vardı ki, bu hastalığına rağmen hiç pes etmedi. En son güne kadar -ben bunu yenerim yeneceğim- dedi. O devrimci kimlik; hastalığı yenme, mücadele etmenin güzel bir tezahürüydü. Cuma kardeşimizin kendisiyle, ailesiyle bir yaz yaşadık ve kendisini o zaman tanıdım. Voleybol hakemliğinden gelecekte yapacağı işlere kadar kendisiyle çok şey paylaştık. Hasta olduğu halde komisyon raporlarını evinde titizlikle izlemesine tanık oldum. Belediyemize büyük katkıları olacakken hastalığı nedeniyle bizimle fazla bir arada olamadı ama varlığıyla, özgeçmişiyle biz de bıraktığı izlenim ile hem meclis üyesi arkadaşlarımıza, hem partili arkadaşlarımıza bundan sonra da örnek olmaya devam edecek. Belediye ailesi olarak; ailesine, akrabalarına, dostlarına, yakınlarına, partililere ve Kartalımıza başsağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun.” dedi.

Cemevi dedesinin belediyede yapılan törende helallik istemesinin ardından Cuma Ergünç’ün cenazesi Kartal Cemevi Vakfına getirildi. Ergünç, burada kılınan cenaze namazının ardından Yeni Şeyhli Aile Mezarlığı’na sevenlerin ve akrabalarının gözyaşları arasında defnedildi.
 

ÇEKMEKÖY'DE BAŞKAN ÇERKEZ, BELEDİYE PERSONELİNİN 1 MAYIS BAYRAMI’NI KUTLADI

22 YIL SONRA “ EVET” DEDİLER, ATILAN İMZA İLE İKİNCİ BAHARLARI BAŞLADI

İMAMOĞLU’NDAN ‘MELEN BARAJI’ VE ‘KANAL İSTANBUL’ ÇIKIŞLARI; MELEN BARAJI’NI DERHAL YAPIN, KANAL İSTANBUL’U KAPIDAN İÇERİ SOKMAYIN

İMAMOĞLU’NDAN BAŞKAN ÇERKEZ’E TEBRİK ZİYARETİ

Çekmeköy’de CHP’li Av. Ayşen Muştu’nun Çabaları Takdirle Karşılandı

Gazeteciler seçim maratonu sonrası yorgunluk attı

MALTEPE’DE NEFES KESEN YARIŞ

İSTİKLAL CADDESİNE BATARYALI TRAMVAY GELİYOR

ÇEKMEKÖY'DE 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NE BANDOLU DAVET

YÖRESEL ÜRÜNLER UYGUN FİYATA İBB HALK MARKET’TE

İMAMOĞLU: 5 YIL BOYUNCA, TAM 1.019 TEFTİŞ VE İNCELEMEDEN ALNIMIZIN AKIYLA ÇIKTIK

Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

Çekmeköy Belediyesi'nden 23 Nisan Çocuk Şenliği

ÇOCUKLAR 23 NİSAN’I ATAŞEHİR’DE BÜYÜK NEŞEYLE KUTLAYACAK

“KADIN MUHTARLARIMIZ HEPİMİZE ÖZGÜVEN AŞILADI”

DÜNYA ROMANLAR GÜNÜ ÇEKMEKÖY’DE COŞKUYLA KUTLANDI

HABERLER

  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,34% -0,38
  • EURO

    34,78% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2400,24% -0,91
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22

Sancaktepe Kaymakamı Karakaya, yapımı devam eden okul inşaatında incelemelerde bulundu

Sancaktepe Osmangazi İlkokulu'nda Görsel Sanatlar Sergisi düzenlendi

Sancaktepe'nin küçük kalpli Geleceğin Yazarları imza günü düzenledi

Sancaktepe'de Epilepsi hastası Buğlem Elif için sosyal dayanışma gecesi düzenlendi

Beşiktaşlı futbolculardan Buğlem Elif için dayanışma

Sancaktepe'de Alper Yeğin'in ekibi belli oluyor! İşte o isimler...

Selçuk Cebir, Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı oldu

Sancaktepe'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bir dizi etkinlikle kutlandı

Sancaktepe'de yeni dönemin ilk muhtarlar toplantısı yapıldı

Sancaktepe İlçe Millî Eğitim Müdürü Hale BAĞCE ÖZBAŞ'ın Ramazan Bayramı Mesajı

Sancaktepe Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısı yapıldı

AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Turgay Akpınar'dan 'jakuzi' iddialarına tepki! "Vicdansız ve insafsızca..."

Sancaktepe Kaymakamı Karakaya, Polis Teşkilatı'nın 179 . yıl dönümünü kutladı

Sevda Yılmaz’ın Ramazan Bayramı mesajı

Sancaktepe Kaymakamı Ahmet KARAKAYA’nın Ramazan Bayramı Mesajı

  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
Sancaktepe'de Karışık Tost Kitabı etkinliğinde Gazze'ye nakdi yardım sağlandı
Sancaktepe Bil Koleji öğrencilerinden resimli hikaye kitabı
ÖĞRETMENLERDEN SANATÇI GÖZÜYLE DÜNYA’YA BAKIYORUM PROJESİ
Anaokulu öğrencilerinden Annem ve Ben temalı resim sergisi
Sancaktepe'de Sultanlar Ortaokulu mezuniyet töreni düzenledi
Şakir Demir İlkokulu'nun yıl sonu gösterisi büyük ilgi gördü
Şakir Demir İlkokulu'nda özenle hazırlanmış resim sergisi düzenlendi