YEREL GAZETECİLERE KÜLTÜR VE SANAT EĞİTİM PROGRAMI BAŞLADI

Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Derneği AYGAD?ın, ülkemizde kültür ve sanat gazeteciliğinin gelişmesi adına Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte düzenlediği 4 günlük eğitim ve gezi çalıştayı başladı.

İSTANBUL 16.06.2020 23:04:00 242 0
Haberi Sesli Oku
YEREL GAZETECİLERE KÜLTÜR VE SANAT EĞİTİM PROGRAMI BAŞLADI
Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Derneği AYGAD, yine bir ilke imza atarak ülkemizde kültür ve sanat gazeteciliğinin gelişmesi adına Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte ortaklaşa bir programa imza atıyor. Anadolu’nun dört bir yanından basın temsilcilerinin İstanbul’da ağırlandığı 4 günlük eğitim programının açılışı Pendik Atatürk Kültür Merkezi’nde start aldı. İlk günkü program Sultanbeyli Belediyesi’nin ev sahipliğindeki öğle yemeği ve Aydos Kalesi gezisi ile devam etti.
 
 

Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Derneği AYGAD’ın, ülkemizde kültür ve sanat gazeteciliğinin gelişmesi adına Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte düzenlediği 4 günlük eğitim ve gezi çalıştayı başladı. Pendik Atatürk Kültür Merkezi’ndeki açılış programına Anadolu’nun dört bir yanından davetli gelen basın mensubu temsilciler, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin ve çok sayıda AYGAD üyesi gazeteci katıldı. İstiklal Marşı’mızın okunması ile başlayan eğitim seminerinin açılış konuşmasını AYGAD Başkanı Ahmet Işıkdağ yaptı.

AYGAD Başkanı Ahmet Işıkdağ, “Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Cemiyeti olarak amacımız bu eğitim programı ile Kültür, Tarih, Sanat ve Turizm miras ve yatırımlarımızın bundan sonra haberleştirilmesi, halka anlatılması için yayınlar yapılması için bu alandaki haberciliğin nasıl yapılacağını aktarmaktır. Bu sayede özellikle son 20 yılda ülkemizde yapılan çalışmaları aktarmanın yanında, bu çalışmaların halkın dikkatini çekecek biçimde nasıl yayınlanacağını da öğreten bir eğitim programı oluşturmaktır. Bu program ile hem kültür varlıkları yerinde görülecek hem sanatın her alanındaki gelişmeler anlatılacak hem bunların nasıl sunulacağı öğretilecektir” dedi.

“Ülkelerin gerçek zenginliği Kültür ve Sanat alanındaki mirasları ve ortaya koydukları eserleridir” diyen Başkan Işıkdağ, şunları söyledi: “Buradan hareketle yola çıkan AYGAD, son 20 yılımızda aslında hayli iddialı işler yapılmasına, dünyada saygınlık uyandıran işlere imza atılmasına rağmen Türkiye’de fazla bilinmeyen, belki de göz ardı edilen bu alana yerel basını yoğun biçimde sokarak, hak edilen takdir ve saygıyı kamuoyunda işlemek için bir eğitim programı hazırladı.

Bu program çerçevesinde ülkemizin birçok ilinden basının önemli temsilcileri İstanbul’da bir otelde buluşacak ve 4 gün boyunca hem yerinde incelemelerde bulunacak hem devletimizin Kültür-Sanat alanındaki yatırımlarını ve çalışmalarını detayları ile öğrenecek, hem bunları nasıl haber ve makale olarak sunabileceğini bir anlamda eğitilerek öğrenecektir. Her gün sabah seansında teorik eğitim verilecek. Bilgi notları ve anlatımlar ile donatılan gazeteciler, öğleden sonra da farklı noktalarda kültür-sanat varlıklarımızı, yatırımları ve etkinlikleri ziyaret ederek yerinde tespitlerde bulunacaktır.

Toplam 4 gün sürmesini hedeflediğimiz çalışma takvimimizin akşam seanslarında da etüt çalışması yapılarak, öğrenilmesi gereken detaylar bir fikir tartışması havasında iletilecektir. Gazetecinin bir tarihçi, bir sanatçı, bir kültür anlatıcısı kadar donanım sahibi olmasına yönelik ilk adım olarak gördüğümüz bu çalışmalar sonunda elde edilen sonuçların çıktıları ayrıca bir eğitim kitabı ve bu sürede yaşananlar da bir belgesel anlatı film olarak yine basına dağıtılacaktır.”

İlk günkü eğitim çalıştayında daha sonra Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin bir konuşma yaparak AYGAD’ı böylesine etkili bir projeyi hayata geçirdiği için kutladı. Katılımcılara teşekkür plaketinin de verildiği programda Prof. Dr. Erhan Eroğlu yerel gazetecilere iletişim ile ilgili bir sunum yaptı. Program daha sonra Sultanbeyli Belediyesi’nin evsahipliği yaptığı öğle yemeği ve ardından Aydos Kalesi gezisi ile devam etti.

Kale gezisinde AYGAD Başkanı Ahmet Işıkdağ, Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’e bir teşekkür plaketi takdim etti. Yarın da güne eğitim semineri ile başlayacak olan AYGAD konukları daha sonra İstanbul Valiliği ve akşam da Ümraniye Belediyesi’nin evsahipliğindeki programda ağırlanacaklar. Sonraki gün ise Şile gezisi yapacak olan AYGAD konuğu gazeteciler akşam Çekmeköy Belediyesi’nin konuğu olacaklar ve son gün ise Gebze gezisi ve yine Pendik’teki akşam yemeği ile final yapılacak.

 

 

HABER : yerelgazete.com.tr

İMAMOĞLU’NDAN ‘MELEN BARAJI’ VE ‘KANAL İSTANBUL’ ÇIKIŞLARI; MELEN BARAJI’NI DERHAL YAPIN, KANAL İSTANBUL’U KAPIDAN İÇERİ SOKMAYIN

İMAMOĞLU’NDAN BAŞKAN ÇERKEZ’E TEBRİK ZİYARETİ

Çekmeköy’de CHP’li Av. Ayşen Muştu’nun Çabaları Takdirle Karşılandı

Gazeteciler seçim maratonu sonrası yorgunluk attı

MALTEPE’DE NEFES KESEN YARIŞ

İSTİKLAL CADDESİNE BATARYALI TRAMVAY GELİYOR

ÇEKMEKÖY'DE 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NE BANDOLU DAVET

YÖRESEL ÜRÜNLER UYGUN FİYATA İBB HALK MARKET’TE

İMAMOĞLU: 5 YIL BOYUNCA, TAM 1.019 TEFTİŞ VE İNCELEMEDEN ALNIMIZIN AKIYLA ÇIKTIK

Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

Çekmeköy Belediyesi'nden 23 Nisan Çocuk Şenliği

ÇOCUKLAR 23 NİSAN’I ATAŞEHİR’DE BÜYÜK NEŞEYLE KUTLAYACAK

“KADIN MUHTARLARIMIZ HEPİMİZE ÖZGÜVEN AŞILADI”

DÜNYA ROMANLAR GÜNÜ ÇEKMEKÖY’DE COŞKUYLA KUTLANDI

İMAMOĞLU ÇERKEZ’E BAŞARILAR DİLEDİ

İMAMOĞLU VE CHP’Lİ 26 İLÇE BELEDİYE BAŞKANI ATA’NIN HUZURUNA ÇIKTI

HABERLER

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Sancaktepe'de Alper Yeğin'in ekibi belli oluyor! İşte o isimler...

Selçuk Cebir, Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı oldu

Sancaktepe'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bir dizi etkinlikle kutlandı

Sancaktepe'de yeni dönemin ilk muhtarlar toplantısı yapıldı

Sancaktepe İlçe Millî Eğitim Müdürü Hale BAĞCE ÖZBAŞ'ın Ramazan Bayramı Mesajı

Sancaktepe Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısı yapıldı

AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Turgay Akpınar'dan 'jakuzi' iddialarına tepki! "Vicdansız ve insafsızca..."

Sancaktepe Kaymakamı Karakaya, Polis Teşkilatı'nın 179 . yıl dönümünü kutladı

Sevda Yılmaz’ın Ramazan Bayramı mesajı

Sancaktepe Kaymakamı Ahmet KARAKAYA’nın Ramazan Bayramı Mesajı

Sancaktepe ilçesinin genç muhtarı Cansu Akdağ yola devam ediyor

Sancaktepe Belediyesi'nde jakuzi iddiaları üzerine soruşturma başlatıldı

Sancaktepe Belediyesi'nde jakuzi tartışması! Alper Yeğin'den iddialara cevap gecikmedi

Sancaktepe Belediyesi'nde 'jakuzi' iddiasına Şeyma Döğücü'den sert yanıt!

Selçuk Cebir’in Ramazan Bayramı mesajı

  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 16.1 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
Sancaktepe'de Karışık Tost Kitabı etkinliğinde Gazze'ye nakdi yardım sağlandı
Sancaktepe Bil Koleji öğrencilerinden resimli hikaye kitabı
ÖĞRETMENLERDEN SANATÇI GÖZÜYLE DÜNYA’YA BAKIYORUM PROJESİ
Anaokulu öğrencilerinden Annem ve Ben temalı resim sergisi
Sancaktepe'de Sultanlar Ortaokulu mezuniyet töreni düzenledi
Şakir Demir İlkokulu'nun yıl sonu gösterisi büyük ilgi gördü
Şakir Demir İlkokulu'nda özenle hazırlanmış resim sergisi düzenlendi