YEREL HABER

YEREL HABER Haberleri

BİLİME AÇILAN PENCERE: STEM EĞİTİMİ

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen, Türk tarihi içinde her dönemde çok büyük öneme sahip olan dost ve kardeş ülke Kuzey Makedonya?daki okullarda görev yapan, 17 soydaş öğretmenin katıldığı ?STEM? eğitim ve etkinlikler dizisi başarı

YEREL HABER 23.10.2019 04:21:00 240 0
Haberi Sesli Oku
BİLİME AÇILAN PENCERE: STEM EĞİTİMİ
 Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen, Türk tarihi içinde her dönemde çok büyük öneme sahip olan dost ve kardeş ülke Kuzey Makedonya’daki okullarda görev yapan, 17 soydaş öğretmenin katıldığı “STEM” eğitim ve etkinlikler dizisi başarıyla tamamlandı. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, üniversite ev sahipliğinde, TİKA (Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı) iş birliği ve Uluslararası Balkan Üniversitesi’nin desteğiyle Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen STEM Eğitimleri kapsamında, Kuzey Makedonya’dan Edirne’ye gelen soydaş öğretmenlerle, Makedonya dönüşleri öncesi bir araya geldi. Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi Senato Salonu’nda gerçekleşen buluşmada, Kuzey Makedonya’dan gelen soydaş öğretmenlere, Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevinç Sakarya Maden ve projede uzman eğitici olarak görev alan Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Eylem Bayır ve Dr. Öğr. Üyesi Hüsniye Yılmaz da eşlik etti. Buluşmada, Trakya Üniversitesi ile Tetova Devlet Üniversitesi arasındaki iş birliği çerçevesinde düzenlenen eğitimler için Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne gelen Tetovalı öğrenciler, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa İnan ve Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz da yer aldı. Sürdürülebilir ve büyük ölçekli bir uygulamanın ilk basamağı olarak, 26 Ağustos - 2 Eylül 2018 tarihleri arasında Batı Trakya’dan, 9-19 Aralık 2018 tarihleri arasında Özbekistan, Azerbaycan ve Kırgızistan’dan 19-28 Mart tarihlerinde ise Afganistan’dan gelen soydaş ve akraba öğretmenlere verilen STEM Eğitimlerinin ardından, Trakya Üniversitesi’nin son konukları, Kuzey Makedonya’dan gelen soydaş öğretmenler oldu.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun yürütücülüğünde, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Eylem Bayır, Dr. Öğr. Üyesi Hüsniye Yılmaz ve Dr. Öğr. Üyesi Hasan Özyıldırım’ın uzman eğiticiler olarak görev yaptığı “Ecdada İlim Köprüsü” projesi çerçevesinde düzenlenen eğitimlerde, eğitim-öğretim alanındaki en güncel gelişmeleri ve uygulamaları içeren bir haftalık araştırmacı-sorgulayıcı öğretime dayalı etkinlik/proje temelli çalışmalara yer verildi. STEM eğitimi ile ilgili teorik temel bilgilerin kazandırıldığı programda, uygulamalı STEM çalışmaları ile öğretmenlerin kendi tasarımı ürünler oluşturmaları ve sunmaları hedeflendi. Program kapsamında, Ülkemize gelen soydaş öğretmenlere, Edirne’nin tarihi mirası, günlük yaşamı ve üniversite hakkında da bilgi verilirken, Trakya Üniversitesi Teknoloji Araştırma ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜTAGEM), Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi ve Rahmi Koç Bilim Müzesi’ne ziyaretleri içeren bir de sosyal gezi organize edildi.

Eğitim çalışmalarını başarıyla tamamlayarak sertifikalarına kavuşan soydaş öğretmenlerle dönüşleri öncesi tekrar bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, soydaş ve akraba toplulukları Trakya Üniversitesi’nde görmekten ve ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, aldıkları eğitimler ile ilgili olarak öğretmenlerle sohbet etti. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Eğiticilerin eğitimine ilişkin yürütülen projeyi, TİKA iş birliği, Uluslararası Balkan Üniversitesi’nin desteği ve Eğitim Fakültemizin değerli akademisyenlerinin katkılarıyla gerçekleştiriyoruz. Bu projeyle, lisans ve lisansüstü eğitimlerle sınırlı kalmayarak, mezuniyet sonrası eğitim programlarına da önem verdiğimizi ifade ediyoruz. Bu eğitimleri, Trakya Üniversitesi mensubu öğrenci ve akademisyenlerle gerçekleştirmenin ötesinde, gönül coğrafyamızdaki tüm insanların hizmetine sunmak gibi bir hedefle hareket ediyoruz. Sürdürülebilir ve büyük ölçekli projemizin temelini, Batı Trakyalı soydaş öğretmenlerimizle atmış, devamında Ata yurdumuz Özbekistan, Azerbaycan ve Kırgızistan’dan gelen soydaşlarımızı ve hemen akabinde Afganistan’dan gelen akraba topluluklarımızı Trakya Üniversitesi’nde ağırlamıştık. Bugün ise tarih ve kültürümüzün nüvelerinin asırlar boyu filizlendiği kadim coğrafyamız Kuzey Makedonya’dan gelen kardeş ve akraba topluluklarımızla bir aradayız. Bizler, dost ve kardeşiz. Sizleri bizden biri olarak görüyoruz. Amacımız, öğretmenlerimizin mesleki temel bilgi, yeterlilik ve anlayışlarını geliştirmek, eğitim alanındaki yeniliklerin ve gelişmelerin gerektirdiği bilgi, beceri ve davranışları onlara kazandırabilmek. Nitekim öğretmenler, yeni neslin en iyi şekilde yetiştirilmesinde en büyük sorumluluğun sahibi olacak. Öğretmenlerin, eğitim-öğretim alanındaki yenilikleri ve gelişmeleri takip ederek bunları etkili bir şekilde uygulamak için hizmet içi eğitime tüm meslek gruplarından çok daha fazla ihtiyacı var. Günümüzde ülkelerin gelişmişlik düzeyi, bireylerine sağladığı eğitimin kalitesiyle yakından ilişkilidir. Kaliteli bir eğitim ise nitelikli ve iyi yetişmiş öğretmenlerle mümkündür. Tüm bu gerçeklerden hareketle, ecdadımızın emaneti olan soydaşlarımıza, kardeş ve akraba topluluklarımıza sahip çıkmayı ve ihtiyaç duydukları konularda yanlarında olmayı görev ve sorumluluk sayıyoruz. Öğretmenlerimiz gittiği her yer ve coğrafyada bu işin eşsiz birer temsilcisi ve uygulayıcısı olacaktır. Burada yaktıkları bilim ve ilim meşalesini gittikleri yerlere de ulaştıracaklardır. Türkiye, sadece Türkiye’den ibaret değildir. Türkiye’nin gönül coğrafyası geniş ve zengindir. Bizler yalnızca Türkiye’nin istikrarlı yarınları ve geleceği için çalışmıyoruz. Dünya üzerindeki tüm Türkler ve Müslüman toplumlar için düşünüyor, hareket ediyor ve çalışıyoruz. Bunun en güzel örneği değerli misafirlerimize katılımları, TİKA’ya iş birliği ve destekleri, Eğitim Fakültemizin alanında uzman ve yetkin kıymetli akademisyenlerine ise katkılarından dolayı gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun konuşmasının ardından Kuzey Makedonya’dan gelen soydaş öğretmenler, Türkiye`de ve Trakya Üniversitesi’nde olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek temenni ve iyi niyetlere canı gönülden katıldıklarını ve bu eğitimlerin akıllarından, kurulan dostlukların da gönüllerinden hiçbir zaman çıkmayacağını belirtti.

 

KEŞAN’DA İLK OMURİLİK İÇİ TÜMÖR AMELİYATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

“ÖNEM” GENÇLERİNDEN KARTEPE GENÇ AKADEMİ’YE ZİYARET

HATAY İÇİN SAHNELENEN “ASENA'NIN RÜYASINA” BÜYÜK İLGİ

OSMANLI MÜZESİ’Nİ 2162 KİŞİ ZİYARET ETTİ

Edremit Belediyesi öğrencileri kültür ve tarihle buluşturuyor

Sevda Yılmaz'ın yeni yıl mesajı

Sivas, Uluslararası Bisiklet Turu’na ev sahipliği yapacak

Uzunköprü'de festival başlıyor

Büyükşehir’den servis araçlarına sıkı denetim

ACININ 24. YILINDA GÖLCÜK DEPREMİ ŞEHİTLERİ DUALARLA ANILDI

TSE’ DEN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE DÖRT SİSTEM BELGESİ

Afete hazırlıkta örnek Kocaeli

Başkan Büyükakın: Asıl güç sivil toplum ve gönüllülük hareketlerindedir

24.YILINDA UNUTMADIK UNUTMAYACAĞIZ

Büyükşehir’den depreminin 24. yılına özel sergi

Dirençli bir şehir için çalışıyoruz

HABERLER

  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Sancaktepe Kaymakamı Karakaya, yapımı devam eden okul inşaatında incelemelerde bulundu

Sancaktepe Osmangazi İlkokulu'nda Görsel Sanatlar Sergisi düzenlendi

Sancaktepe'nin küçük kalpli Geleceğin Yazarları imza günü düzenledi

Sancaktepe'de Epilepsi hastası Buğlem Elif için sosyal dayanışma gecesi düzenlendi

Beşiktaşlı futbolculardan Buğlem Elif için dayanışma

Sancaktepe'de Alper Yeğin'in ekibi belli oluyor! İşte o isimler...

Selçuk Cebir, Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı oldu

Sancaktepe'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bir dizi etkinlikle kutlandı

Sancaktepe'de yeni dönemin ilk muhtarlar toplantısı yapıldı

Sancaktepe İlçe Millî Eğitim Müdürü Hale BAĞCE ÖZBAŞ'ın Ramazan Bayramı Mesajı

Sancaktepe Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısı yapıldı

AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Turgay Akpınar'dan 'jakuzi' iddialarına tepki! "Vicdansız ve insafsızca..."

Sancaktepe Kaymakamı Karakaya, Polis Teşkilatı'nın 179 . yıl dönümünü kutladı

Sevda Yılmaz’ın Ramazan Bayramı mesajı

Sancaktepe Kaymakamı Ahmet KARAKAYA’nın Ramazan Bayramı Mesajı

  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli
Sancaktepe'de Karışık Tost Kitabı etkinliğinde Gazze'ye nakdi yardım sağlandı
Sancaktepe Bil Koleji öğrencilerinden resimli hikaye kitabı
ÖĞRETMENLERDEN SANATÇI GÖZÜYLE DÜNYA’YA BAKIYORUM PROJESİ
Anaokulu öğrencilerinden Annem ve Ben temalı resim sergisi
Sancaktepe'de Sultanlar Ortaokulu mezuniyet töreni düzenledi
Şakir Demir İlkokulu'nun yıl sonu gösterisi büyük ilgi gördü
Şakir Demir İlkokulu'nda özenle hazırlanmış resim sergisi düzenlendi