YEREL HABER

YEREL HABER Haberleri

1200 ENGELLİ VE AİLESİ AYVALIK?TA BULUŞTU

Başkan Gençer?? 26 yıldır aynı heyecanla sizinle buluşuyoruz??

YEREL HABER 3.10.2018 00:53:00 185 0
Haberi Sesli Oku
1200 ENGELLİ VE AİLESİ AYVALIK?TA BULUŞTU
 AYVALIK - ‘En büyük engel sevgisizliktir. Gelin engelleri birlikte aşalım’ sloganıyla 26’ncısı düzenlenen Ayvalık Engelliler Şenliği 29 Eylül- 2 Ekim tarihleri arasında gerçekleşti. 1200 Engelli ve Ailesi Ayvalık’ta buluşarak eğlendi, sorunlarına çözüm aradı ve sağlık konusunda eğitim aldı.

Yurdun dört bir köşesinden engellileri ve ailelerini Ayvalık’ta bir araya getiren 26.Uluslarası Ayvalık Engelliler, Kültür, Sanat ve Spor Etkinliklerinin üçüncü gün programında Ayvalık Cumhuriyet Meydanı’nda 1200 engelli ve ailesinin katıldığı tören ve kortej düzenlendi. Törene Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkan Yusuf Çelebi,  Görme Engelliler Federasyon Başkanı Halduk Kırkık, Spastik Engelliler Federasyon Başkanı Murat Aslanhan,  İşitme Engelliler Federasyon Başkan Yardımcısı Seçil Tanrıverdi, Zihinsel Özürler Federasyon Başkanı Aynur Dankaz, Ortapedik Engelliler Federasyon Başkanı Cemal Merdan ve çeşitli sivil ve siyasi parti temsilcileri ve sayısız vatandaş katıldı.

Washington Otel’de 09.00-16.00 saatleri arasında Ege Ağız-Diş Sağlığı ve Diş Hekimleri Derneği tarafından ‘Engelli Çocuklarla El Ele’ Projesi kapsamında ağız ve diş sağlığı eğitimi, koruyucu ve acil diş hekimliği gönüllü olarak hizmet verildi.

 Görüşlerini belirten konfederasyon Başkanı Yusuf Çelebi ‘’Kurulduğu günden bugüne hızlı artan bir ivme ile engelli hakları adına mücadele etmektedir. Çeşitli organizasyonlarla bu sunmaktayız. Ayvalık etkinliğimize katkı sağlayan başta Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığımıza Balıkesir Valimize, Kaymakamımıza Ayvalık Belediye Başkanımıza ve Ayvalık halkına teşekkür ederiz. ’dedi.

Ayvalık’ın bu etkinliği 26 senedir aynı heyecanla düzenlediğini ifade eden Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “26 sene dile kolay, 26 sene Ayvalık her yıl bu etkinliği yeni bir heyecanla başlatıyor ve yapıyor. Her zaman Ayvalık halkı, turizmciler ve esnaflarımız çok büyük destek veriyor. Biz de Türkiye’nin her köşesinden gelen sizleri ağırlamaktan onur ve mutluluk duyuyoruz. Belediye başkanı olmadan önce bu şenliği biliyor ve katılıyordum ama belediye başkanı olunca bu şenliğin ne kadar önemli olduğunu anladım. Aramızda bazı arkadaşlar var, Eylül’ün son haftasına Ayvalık yazıp, 1 yıl evinde o günü bekliyor. Bazı arkadaşlar buraya gelmek için 2-3 ay önceden beni arıyorlar heyecanla. Buraya geldiklerinde de diyalogları, özlem gidermeler ve eğlenceler onlara büyük mutluluk veriyor. Sadece bununla kalmıyor. 26 yıldır yapılan çalıştaylar, toplantılar sonucunda hükümetlerden isteklerinin büyük bir kısmını Ayvalık’tan seslenerek aldılar. Tabii ki Ömer Uğur ve Hamdi Atay abimize 26 yıl önce bu şenliği başlattıkları için teşekkür ediyorum. Bugüne kadar Ayvalık’ta belediye başkanlığı, kaymakamlık yapmış, Balıkesir’de valilik yapmış emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Biz Ayvalık olarak ta bir şeyler öğrendik. Belediyemizin özel çocuklar eğitim evi var. 20 çocuğumuzu her sabah alıyoruz, öğretmenleri eşliğinde galoş yapıyor, harçlıklarını kazanıyorlar. Harçlıklarını koruyorlar ve paylaşıyorlar. Geçen gün bana dondurma aldılar. O mutluluklarını unutamam. Ayvalık Belediyesinin imkân yarattığı sahalarda 40’ın üzerinde çocuğumuza destek verip ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bütün araçlarda engelli kardeşlerimizin 24 saat ücretsiz taşınacağı söylendi. Bununla ilgili de desteklerini bekliyoruz. Yıllardır Ayvalık’a gelen bir abimiz var. Diş Hekimi Ertuğrul Sabah. Diş hekimi genç arkadaşlarla özel çocuklarımızın diş kontrolünü yapıyorlar. Kendisine çok teşekkür ediyorum.  4.5 yıllık belediye başkanlığım döneminde en mutlu olduğum anlar özel çocuklarımızla birlikte olduğum anlar oluyor. Bir de bir korkumuz vardı son 3-4 gündür. Tsunami gelecek, facia gelecek. Bu kardeşlerimiz geldi, Tsunami fırtına teğet geçti. İyi ki varsınız iyi ki geldiniz” dedi.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, “Şehrimize, ilçemize hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Sizlerle birlikte yüzlerce çiçek açtı, Ayvalık’ımız sizlerle birlikte daha güzel oldu. Ülkemizin güzel bir beldesindesiniz. Türkiye’nin en güzel zeytinyağının olduğu, doğal güzellikleriyle, deniziyle, her şeyiyle çok özel bir yerdesiniz. Bu özel yerde, bu güzel insanları sizin gibi özel insanları ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Şunu her daim biliyoruz. Hiçbir farkımız yok.  Sizler bir ayrıcalık istemiyorsunuz. Bunun da bilincindeyiz. Bir devlet olarak, devletin tüm mekanizmaları olarak engelli kardeşlerimize bizimle aynı koşullarda yaşama imkânı yaratmak için uğraşıyoruz. Engelinizden dolayı aynı koşullarda yaşam standardı oluşturmak bizim vazifemiz. Bu yolda ilerliyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Ayvalık Belediyesi Özel Çocuklar Eğitim Evi öğrencileri, zeytin çekirdeklerinden hazırladıkları, İçinde Mustafa Kemal Atatürk’ün resmi bulunan çerçeveyi Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı’ya hediye etti. Tören, şenliğe katılan tüm dernekler, engelliler ve ailelerinin korteji ile sonra erdi.

 

KEŞAN’DA İLK OMURİLİK İÇİ TÜMÖR AMELİYATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

“ÖNEM” GENÇLERİNDEN KARTEPE GENÇ AKADEMİ’YE ZİYARET

HATAY İÇİN SAHNELENEN “ASENA'NIN RÜYASINA” BÜYÜK İLGİ

OSMANLI MÜZESİ’Nİ 2162 KİŞİ ZİYARET ETTİ

Edremit Belediyesi öğrencileri kültür ve tarihle buluşturuyor

Sevda Yılmaz'ın yeni yıl mesajı

Sivas, Uluslararası Bisiklet Turu’na ev sahipliği yapacak

Uzunköprü'de festival başlıyor

Büyükşehir’den servis araçlarına sıkı denetim

ACININ 24. YILINDA GÖLCÜK DEPREMİ ŞEHİTLERİ DUALARLA ANILDI

TSE’ DEN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE DÖRT SİSTEM BELGESİ

Afete hazırlıkta örnek Kocaeli

Başkan Büyükakın: Asıl güç sivil toplum ve gönüllülük hareketlerindedir

24.YILINDA UNUTMADIK UNUTMAYACAĞIZ

Büyükşehir’den depreminin 24. yılına özel sergi

Dirençli bir şehir için çalışıyoruz

HABERLER

  • BIST 100

    9886,4%1,75
  • DOLAR

    32,55% 0,21
  • EURO

    34,95% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2458,08% 0,91
  • Ç. ALTIN

    4014,34% 0,56

Sancaktepe'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bir dizi etkinlikle kutlandı

Sancaktepe'de yeni dönemin ilk muhtarlar toplantısı yapıldı

Sancaktepe İlçe Millî Eğitim Müdürü Hale BAĞCE ÖZBAŞ'ın Ramazan Bayramı Mesajı

Sancaktepe Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısı yapıldı

AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Turgay Akpınar'dan 'jakuzi' iddialarına tepki! "Vicdansız ve insafsızca..."

Sancaktepe Kaymakamı Karakaya, Polis Teşkilatı'nın 179 . yıl dönümünü kutladı

Sevda Yılmaz’ın Ramazan Bayramı mesajı

Sancaktepe Kaymakamı Ahmet KARAKAYA’nın Ramazan Bayramı Mesajı

Sancaktepe ilçesinin genç muhtarı Cansu Akdağ yola devam ediyor

Sancaktepe Belediyesi'nde jakuzi iddiaları üzerine soruşturma başlatıldı

Sancaktepe Belediyesi'nde jakuzi tartışması! Alper Yeğin'den iddialara cevap gecikmedi

Sancaktepe Belediyesi'nde 'jakuzi' iddiasına Şeyma Döğücü'den sert yanıt!

Selçuk Cebir’in Ramazan Bayramı mesajı

Onur Özdemir’in Ramazan Bayramı mesajı

Hanifi Çelebi’nin Ramazan Bayramı mesajı

  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
Sancaktepe'de Karışık Tost Kitabı etkinliğinde Gazze'ye nakdi yardım sağlandı
Sancaktepe Bil Koleji öğrencilerinden resimli hikaye kitabı
ÖĞRETMENLERDEN SANATÇI GÖZÜYLE DÜNYA’YA BAKIYORUM PROJESİ
Anaokulu öğrencilerinden Annem ve Ben temalı resim sergisi
Sancaktepe'de Sultanlar Ortaokulu mezuniyet töreni düzenledi
Şakir Demir İlkokulu'nun yıl sonu gösterisi büyük ilgi gördü
Şakir Demir İlkokulu'nda özenle hazırlanmış resim sergisi düzenlendi