İHANET VE DİRENİŞİ EN İYİ ANLATAN FİLMLER SEÇİLDİ

Çekmeköy Belediyesi?nin Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlediği, 15 Temmuz İhanet ve Direniş temalı Uluslararası Kısa Film Yarışması?nda dereceye giren filmler açıklandı.

İSTANBUL 15.07.2017 16:31:00 155 0
Haberi Sesli Oku
İHANET VE DİRENİŞİ EN İYİ ANLATAN FİLMLER SEÇİLDİ
ÇEKMEKÖY - Çekmeköy Belediyesi’nin Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlediği, 15 Temmuz İhanet ve Direniş temalı Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda dereceye giren filmler açıklandı. 
Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleşen Çekmeköy Belediyesi İhanet ve Direniş-15 Temmuz temalı Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda sona gelindi. Başvuru yapan 96 film arasından seçilen 10 film, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın ev sahipliğinde Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen gecede açıklandı. 

Törene AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Çekmeköy İlçe Başkanı Salih Kırıcı, Çekmeköy Garnizon Komutanı Yusuf Diker, İstanbul İl Kültür Müdürü Coşkun Yılmaz, Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci,  jüri üyeleri;  Mesut Uçakan, Sosyolog Erol Erdoğan, Meryem İlayda Atlas, oyuncu Turgay Tanülkü, filmleri ile yarışmaya katılanlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

15 Temmuz İhanet ve Direniş temalı Uluslararası Kısa Film Yarışması’nın proje koordinatörü Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Şahmettin Yüksel’in açılış konuşması ile başlayan törende, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ve jüri üyesi Hakan Boyav gönderdiği video ile katılımcıları selamladı. 

15 Temmuz Demokrasi ve Özgürlükler Günü Şehit ve Gazileri anma programları kapsamında düzenlenen gecede; Caner Menemencioğlu’nun yazıp yönettiği Hüma birinci, Ahmet Sami Kuriş’in yazıp yönettiği Bir İhanet Bin Diriliş ikinci, Serdar Koçak’ın hazırladığı animasyon Ellili Kukla üçüncü oldu.   İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün hazırladığı 15 Temmuz Bedeli Vatan Olan Mesai, Benim Babam, Korkuya Gitmek, Masal Bitti ve Asım`ın Nesli filmlerine mansiyon ödülleri verildi. Yarışmada ayrıca,  Otuz Kuş filmine Ömer Halisdemir Özel Ödülü; Şafak Sancısı, filmine de Jüri Özel Ödülü verildi. 15 Temmuz gecesinin dehşetine yakından şahit olan iki kurum olan Altunizade Academic Hospital’ın hazırladığı 15 Temmuz’un Gizli Kahramanları ve İstanbul İtfaiyesi’nin hazırladığı Vefa filmlerine de Jüri Özel Ödülü verildi. 

 Birinci seçilen filme 30 Bin TL, ikinciye 20 Bin TL, üçüncüye 15 Bin TL verildi.  Şehit Ömer Halisdemir Özel Ödülü’ne 12 bin TL, jüri özel ödülüne 10 bin TL ve 5 film için 5’er bin TL mansiyon ödüllerinin de verildiği yarışmada toplamda 112 bin TL ödül sahiplerini buldu.

7 ay süren yarışma sürecini değerlendiren Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Acılarımız çok tazeyken, izlediğimiz her filmde o geceyi tekrar yaşadık. Zaten tüm filmler duygusal olarak çok etkileyiciydi bu nedenle seçim yaparken jürimiz de zorlandı. Tüm katılımcılara verdikleri emekler ve bize hissettirdikleri için tekrar teşekkür ediyorum.” 
Başkan Poyraz, “O gece sokağa çıkanlar bu coğrafyanın kaderini değiştirdiler. Çanakkale ruhu ile bu toprakların geçilmeyeceğini dosta düşmana tekrar gösteren şehit ve gazilerimizi bir kez daha minnet ve şükranla anıyorum,” dedi.
Ödül töreninden önce salondakilere hitap eden 15 Temmuz mücadelesinin önemli isimlerinden biri olan AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, konuşmasında önemli mesajlar verdi. Temurci; “Her birimizin hayatında derin izler bırakan bir gün 15 Temmuz; onun için her birimizin o geceye dair anlatacak çok yaşanmışlıkları var. O gece telefonlarına bile bakma cesareti gösteremeyen adamlar aklıma geldiğinde,  15 Temmuz bizim gibi makam işgal edenlerin değil, davası olanların zaferidir. O gece kendi ailesini arayamayan bir il başkanıyken evimizin önü tarandı; Çekmeköylü kardeşlerim ailemi başka bir yere götürdüler. Bir Çekmeköylü olarak böyle bir programda bulunmaktan onur duyuyorum. Aradan bir yıl geçti 15 Temmuz süreci bitti mi? Müttefikimiz dediğimiz bir ülke yanı başımızdaki terör örgütlerini silahlandırıyorsa, bu alçak belayı başımıza bela eden FETÖ terör örgütü liderini hala kendi ülkesinde tutuyorsa,  insanlarımızı öldürenleri kendi meydanlarında misafir edenler varsa ve hala Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafları üzerine öldürülme tarihi yazacak kadar alçaklar varsa bu coğrafyada 15 Temmuz hiç bitmedi bitmeyecek. Cennetmekan Abdülhamid’in der ki ‘Atalarımız sırtlanların geçiş noktasına koymuş çadırlarını’. Eğer bu coğrafyada yaşıyorsak bu coğrafyada yaşamanın bir bedeli var.   15 Temmuz, Türkiye’nin Suriye ve Mısır’a benzemesi için adeta taşeronlara ihale edilen her türlü terör örgütünün işin içinde olduğu, 40 yıldır besledikleri FETÖ’ye artık bu ülkenin parçalanma vakti geldi dedikleri, ihanetin alçaklığın seviyesizce yaşandığı bir gündü. Ama aynı o 15 Temmuz dirilişin, kurtuluşun, ayağa kalkışın ve hatta zarafetin bir günüydü. Ben o gün vurulduğu halde, şahadete ererken bizleri arayanlara şahit oldum. O gün yaşadıklarımız ve hala yaşamakta olduklarımız bize ne büyük bir badire atlattığımızı hala söylüyor. Böyle bir milletin ferdi olmaktan onur duymalıyız,” dedi. AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci konuşmasının sonunda 15 Temmuz şehitleri ve gazilerini minnetle anarak, “Rabbim bize böyle nesiller yetiştirmeyi nasip etsin,” dedi. 
 

İMAMOĞLU’NDAN ‘MELEN BARAJI’ VE ‘KANAL İSTANBUL’ ÇIKIŞLARI; MELEN BARAJI’NI DERHAL YAPIN, KANAL İSTANBUL’U KAPIDAN İÇERİ SOKMAYIN

İMAMOĞLU’NDAN BAŞKAN ÇERKEZ’E TEBRİK ZİYARETİ

Çekmeköy’de CHP’li Av. Ayşen Muştu’nun Çabaları Takdirle Karşılandı

Gazeteciler seçim maratonu sonrası yorgunluk attı

MALTEPE’DE NEFES KESEN YARIŞ

İSTİKLAL CADDESİNE BATARYALI TRAMVAY GELİYOR

ÇEKMEKÖY'DE 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NE BANDOLU DAVET

YÖRESEL ÜRÜNLER UYGUN FİYATA İBB HALK MARKET’TE

İMAMOĞLU: 5 YIL BOYUNCA, TAM 1.019 TEFTİŞ VE İNCELEMEDEN ALNIMIZIN AKIYLA ÇIKTIK

Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

Çekmeköy Belediyesi'nden 23 Nisan Çocuk Şenliği

ÇOCUKLAR 23 NİSAN’I ATAŞEHİR’DE BÜYÜK NEŞEYLE KUTLAYACAK

“KADIN MUHTARLARIMIZ HEPİMİZE ÖZGÜVEN AŞILADI”

DÜNYA ROMANLAR GÜNÜ ÇEKMEKÖY’DE COŞKUYLA KUTLANDI

İMAMOĞLU ÇERKEZ’E BAŞARILAR DİLEDİ

İMAMOĞLU VE CHP’Lİ 26 İLÇE BELEDİYE BAŞKANI ATA’NIN HUZURUNA ÇIKTI

HABERLER

  • BIST 100

    10082,80%1,69
  • DOLAR

    32,40% 0,06
  • EURO

    34,75% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2432,58% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3907,21% 0,00

Sancaktepe'de Alper Yeğin'in ekibi belli oluyor! İşte o isimler...

Selçuk Cebir, Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı oldu

Sancaktepe'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bir dizi etkinlikle kutlandı

Sancaktepe'de yeni dönemin ilk muhtarlar toplantısı yapıldı

Sancaktepe İlçe Millî Eğitim Müdürü Hale BAĞCE ÖZBAŞ'ın Ramazan Bayramı Mesajı

Sancaktepe Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısı yapıldı

AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Turgay Akpınar'dan 'jakuzi' iddialarına tepki! "Vicdansız ve insafsızca..."

Sancaktepe Kaymakamı Karakaya, Polis Teşkilatı'nın 179 . yıl dönümünü kutladı

Sevda Yılmaz’ın Ramazan Bayramı mesajı

Sancaktepe Kaymakamı Ahmet KARAKAYA’nın Ramazan Bayramı Mesajı

Sancaktepe ilçesinin genç muhtarı Cansu Akdağ yola devam ediyor

Sancaktepe Belediyesi'nde jakuzi iddiaları üzerine soruşturma başlatıldı

Sancaktepe Belediyesi'nde jakuzi tartışması! Alper Yeğin'den iddialara cevap gecikmedi

Sancaktepe Belediyesi'nde 'jakuzi' iddiasına Şeyma Döğücü'den sert yanıt!

Selçuk Cebir’in Ramazan Bayramı mesajı

  • Salı 16.1 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15.8 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 16.8 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
Sancaktepe'de Karışık Tost Kitabı etkinliğinde Gazze'ye nakdi yardım sağlandı
Sancaktepe Bil Koleji öğrencilerinden resimli hikaye kitabı
ÖĞRETMENLERDEN SANATÇI GÖZÜYLE DÜNYA’YA BAKIYORUM PROJESİ
Anaokulu öğrencilerinden Annem ve Ben temalı resim sergisi
Sancaktepe'de Sultanlar Ortaokulu mezuniyet töreni düzenledi
Şakir Demir İlkokulu'nun yıl sonu gösterisi büyük ilgi gördü
Şakir Demir İlkokulu'nda özenle hazırlanmış resim sergisi düzenlendi