AYGAD SULTANBEYLİ BULUŞMASINDA ÜYELERİNE BRİFİNG VERDİ

Anadolu yakası Gazeteciler Cemiyeti yerel basının sorunlarına kalıcı çözüm bulmak için çalışmalarına hız verdi.

İSTANBUL 29.03.2016 14:29:00 189 0
Haberi Sesli Oku
AYGAD SULTANBEYLİ BULUŞMASINDA ÜYELERİNE BRİFİNG VERDİ
İSTANBUL - Yeni yönetimin başa gelmesiyle birlikte ivme kazanan AYGAD, yönetimi çalışmaları hakkında kahvaltılı bir program eşliğinde üyelerine bir brifing verdi. Sultanbeyli yerel basınının ev sahipliğinde gerçekleşen programda mevcut sorunlar ve atılan adımlar gündemi oluşturdu.

 “YENİ YÖNETİM CAMİAYA HAREKETLİLİK KAZANDIRDI”

Anadolu yakası gazeteciler derneği yerel basının sorunlarına kalıcı çözüm bulmak için çalışmalarına hız verdi. Yeni yönetimin başa gelmesiyle birlikte ivme kazanan AYGAD, etkinlik ve ziyaretlerine ara vermeden devam ediyor. Geçtiğimiz Cuma günü Ankara’da bir dizi ziyaretlerde bulunan AYGAD, yönetimi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MEMUR-SEN Genel Başkanı Ali Yalçın’la bir araya gelmişti. Yerel basının sorunlarına yönelik çözüm yollarını bulmak için rapor hazırlayıp sunan AYGAD görüşmelerden eli boş dönmedi. Ziyaretleri ile birlikte etkinliklerine de ağırlık vererek yerel basın mensuplarını buluşturan AYGAD, birlik ve beraberliği sağlamak adına organize ettiği programlara basın mensupları ilgi göstererek yoğun katılım sağlıyor. İstanbul Anadolu yakasında görev yapan yerel basın mensupları yeni yönetimin Camiaya bir hareketlilik kazandırdığını belirti. İstanbul yerel basının sorunlarının ele alındığı son toplantı Sultanbeyli Aşiyan Restaurantta gerçekleşti. Sultanbeyli ‘yerel basınının ev sahipliğinde gerçekleşen toplantı fikir telakisi ile çözüm yolları konuşuldu. 27 Mart Pazar günü Aşiyan Restaurantta kahvaltılı bir programla bir araya gelen AYGAD üyeleri, fikir ve önerileri ile sorunlarına çözüm aradılar.

 AHMET IŞIKDAĞ: AYGAD YEREL BASINA HİZMET ETMEYE DEVAM EDİYOR”

Sultanbeyli yerel basın mensupları ile birlikte ev sahipliği yapan AYGAD Başkan yardımcısı Ahmet Işıkdağ, açılış konuşmasını yaparak şunları söyledi. İstanbul yerel basınının sorunlarına çözüm yolunu bulmak için kurulan AYGAD, kuruluş amacını gerçekleştirmek için yönetim kurulu ve üyeleri ile birlikte duraksamadan çalışmalarına devam ediyor. 20 Aralık 2015 tarihinde gerçekleştirilen olağan kongre ile yeni yönetim kadrosu şekillenen AYGAD, yeni yönetimi ile çalışmalarına kaldığı yerden devam ediyor. İlk olarak 10 Ocak çalışan Gazeteciler gününde çalışmalarına start veren yeni yönetim, çeşitli etkinlik ve ziyaretlerle İstanbul yerel basınına hizmet etmeye devam ediyor. İstanbul yerel basının sorunlarını Ankara’ya taşıyan AYGAD yönetimi Ankara dönüşü siz değerli üyelerini bilgilendirmek ve fikir paylaşımlarında bulunmak için bu kahvaltı programını organize etti diyerek katılımcılara teşekkür edip mikrofonu AYGAD Başkanı Aytekin Yaşar’a verdi.

AYTEKİN YAŞAR: BASIN MENSUPLARINA BRİFİNG VERDİ

Yaşar, Yerel basın sorunlarını dile getirerek çözüme kavuşturulabilmesi adına atılan ilk adım olarak kabul edilen Ankara’ya yapılan bir dizi ziyareti kahvaltı programına katılan basın mensuplarına anlattı. AYGAD Başkanı Aytekin Yaşar, kısa zamanda ciddi bir yol kat ettiklerini, bu yolda desteğini esirgemeyen AYGAD çatısında birleşmiş basın mensuplarına teşekkürlerini sundu. AYGAD’ın gücünün farkında olduklarını ve bu gücün daha da katlanarak yerel basın çalışanlarına fayda sağlamaya devam edeceğini söyleyen Başkan Yaşar, AYGAD logosunun her üye gazetenin kendi logosunun yanında yer alması gerektiğini belirtti. Bu birlikteliğin AYGAD’ın daha büyük kitlelere ulaşmasını sağlayacağını ifade etti. Ayrıca AYGAD’ın basın mensuplarına yönelik çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini, Kartal Halk Eğitim Merkezi ile görüşerek gazete tasarımı için olmazsa olmaz olan dizgi programlarının öğretimi noktasında kurs açılacağını ve dileyen üyelerin bu eğitim programına katılarak bu noktada eğitim alabileceği müjdesini verdi. 

AYGAD`I ARTIK GENEL BAŞKANLAR TANIYOR

Sözlerine devam eden Aygad başkanı Aytekin Yaşar "Aralık ayında yaptığımız kongrede görev aldık. Üç ay geçti. Kongrede sizlere Kaplumbağa hızında değil, Leopar hızında koşacağız demiştim. Bu sözümüzü yerine getirmek için var gücümüzle yönetimimle birlikte çalışıyoruz. Sevgili basın emekçisi kardeşlerim. Bu gün artık Aygad`ı İstanbul Büyükşehir Belediyesi tanıyor. İBB ile olumlu görüşme yaptık ve görüşmelere de devam edeceğiz. Cuma günü Ankara`daydık. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bizleri ağırladı. Hazırladığımız yerel basının sorunları ve çözümleri raporunu kendisine verdik. Oda bize TBMM`de gerekli desteği vermek için söz verdi. Bu gün artık Aygad`ı Genel Başkanlar bile tanıyor." dedi.

TEŞEKKÜR EDERİM

Başkan Yaşar konuşmasını sonlandırırken kahvaltı programının organizasyonunu üstlenen AYGAD yönetim kurulu başkan yardımcısı Ahmet Işıkdağ ve aynı zamanda Sultanbeyli yerel basınına da misafirperverliklerinden dolayı teşekkürlerini sundu. AYGAD Başkanı Aytekin Yaşar’ın konuşmasının ardından kahvaltı programına katılan yerel basın mensupları da AYGAD’ın yapmış olduğu çalışmalara binaen fikir ve görüşlerini paylaştılar. Kahvaltı programına katılan yerel gazete imtiyaz sahipleri ve yerel basın mensupları atılan ilk adım ile memnuniyetlerini Başkan ve yönetimine ilettiler.

KUBİLAY ÖZTÜRK: ÇOK SESLİLİK BİZE KAZANDIRIR”

Konu ile ilgili ilk sözü alan Yerel Hayat Gazetesi sahibi Kubilay Öztürk, yerel basın mensuplarının birlik ve beraberliğine vurgu yaptı. Öztürk konuşmasında yerel basın mensuplarının çok sesliliğinin ciddi kazanımlara vesile olacağını, bu bağlamda basın mensuplarını aynı çatı altında birleştirecek federasyon niteliğinde oluşumlara ön ayak olunabileceği fikrini paylaştı.

MÜSLÜM İNAN: EN ÖNEMLİ SORUN RESMİ İLAN ALAMAMAK”

Kahvaltı programının organizasyonundan dolayı memnuniyetini belirten Yenisöz Gazetesi İmtiyaz sahibi Müslüm İnan İstanbul yerel basınının en önemli sorunlarından biri olan Basın İlan Kurumundan ilan alamamak ya da ilan alınacağı takdirde önlerine çıkan ağır şartları dile getirdi. Anadolu yerel basınına sağlanan kolaylığın İstanbul yerel basınına da sağlanması adına adımlar atılmasını, Ankara’ya yapılan ziyarette bu konunun da dile getirilmiş olmasından hoşnut olduğunu ifade etti.

SELAHATTİN ŞİMŞEK: AYGAD ÇATI GÖREVİNİ ÜSTLENMELİ”

Anadolu yakası Gazeteciler Derneğinin ciddi ve özverili çalışmalarından dolayı yeni yönetime teşekkür ederek sözlerine başlayan Son Havadis Gazetesi imtiyaz sahibi ve Medya çalışanları Dernek Başkanı Selahattin Şimşek, yerel basının sorunlarına yönelik aktif bir şekilde çalışan AYGAD’ın İstanbul’da bulunan mevcut yerel basın STK’larını bir çatı altında birleştirerek Federasyon görevini üstlenmeli. Bununla birlikte yerel basın mesleğinin kaliteli ve ilkeli kriterlerin oluşabilmesi adına meslek odası kurulması için de çaba harcamalı. İstanbul yerel basının en güçlü kuruluşu olan AYGAD’ın son dönemde başarılı çalışmalara imza attığını görüyoruz. Yaptığı çalışmaları yakinen takip edip takdir ediyoruz. AYGAD’ın başarılı çalışmalarının devamını dileyen Şimşek, kahvaltı programı nedeniyle yönetime teşekkür ederek sözlerini bitirdi.  

AHMET KAPLAN: AYGAD KISA SÜREDE ÇOK İŞ BAŞARDI”

Gazetecilik mesleğinin topluma hizmet etme gayesi olduğunu söyleyerek fikrini paylaşan Türkiye Haber Expres Basın Mensupları Dernek Başkanı Ahmet Kaplan öncelikle AYGAD’ın yapmış olduğu çalışmalarını yakından takip ettiğini ve özellikle yerel basının sorunlarını Ankara’ya duyurarak göreve geldikleri ilk gün verdikleri sözü yerine getirmek için bu kadar kısa bir zaman diliminde bu adımı attıklarından dolayı teşekkürlerini sundu.  Kaplan konuşmasında gazetecilerin toplumsal bir meslek icra ettiklerini ve ciddi bir güce sahip olduklarını ancak bu gücü doğru ve yerinde kullandıkları sürece faydalı hale gelebileceğini,  toplumun sesi olabilecek ve nitelikli gazetecilik yapabilecek arkadaşlara ihtiyaç olduğunu, bu konuda yapılacak çalışmaları canı gönülden destekleyeceğini ifade etti. Kaplan “ Elimizi, kalemimizi, fotoğraf makinemizi, bu günkü iletişim araçlarımızın hepsinin önemli bir mesaj aracı özeliği var. Bunları doğru bir şekilde kullandığımızda varlığımız daha çok güçlenecektir” diyerek sözlerine son verdi.

YASEMİN ERYILDIZ: GAZETECİLİKTE NİTELİKLİK ÖNEMLİ”

Yıldız Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Yasemin Eryıldız, gazetecilik mesleğini icra ederken topluma doğru ve tarafsız bilgi ulaştırırken gazetecilik mesleğini icra eden basın mensubunun niteliğinin de önemli olduğunu, bu niteliklere sahip olabilecek meslektaşlarının okuma alışkanlıklarını daha da geliştirerek topluma da bu alışkanlığı aşılayabilecek haberler yapabilmesi gerektiğini vurguladı. Bu bağlamda toplumun okuma alışkanlığına katkı sağlayabilmek adına ilgi çekici ve okunası haberler yapılması konusuna değinerek AYGAD’ın başarılı çalışmalara imza atacağını ifade etti.

YAŞAR KABA: GAZETECİLER AYGAD ÇATISI ALTINDA DAHA DA GÜÇLENECEK”

İstanbul Flaş Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni aynı zamanda Gazeteciler Sosyal Sorumluluk Projeleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Kaba’da organize edilen kahvaltı programına katılmış olduğundan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek yerel basın mensuplarını aynı çatı altında nitelikli ya da niteliksiz diye ayrım yapmadan bir araya getirmeleri gerektiğini vurguladı. Halkın haber alma özgürlüğünü sağlayan gazetecilerin niteliklerini sorgulamaktan ziyade bu çatı altında toplanmış ciddi bir gücün olduğunu ve kamuya hizmet gibi önemli bir görevi üstlenmiş olduklarını ifade etti. Kamuya hizmet eden ve halkın haber alma özgürlüğünü kullandıran gazetecilerin AYGAD çatısı altında daha da güçleneceğini belirten Kaba konuşmasına son verirken yerel basın mensuplarına yönelik yapılacak çalışmaların ve kazanımların her zaman destekçisi olacağını, Ankara’ya yapılan bu önemli ziyaretin elde edilecek kazanımlar adına atılmış önemli bir adım olduğunu ve bu konuda AYGAD yönetimine de teşekkürlerini belirtmek istediğini sözlerine ekledi.

SELAHATTİN OĞUL: AYGAD YEREL BASIN İÇİN ÖNEMLİ BİR KAZANIM”

Beyaz Sayfa Gazetesi İmtiyaz Sahibi Selahattin Oğul’da AYGAD çatısı altında toplanmış bulunan yerel gazete mensuplarının cemiyetin önayak olduğu çalışmalarda her daim destekleyici olacaklarını, basın mensuplarına yönelik yapılacak çalışmaların kendilerine faydası olduğu bilincinde olduğunu söyledi. Oğul, konuşmasını sonlandırırken AYGAD Yönetiminde Sultanbeyli’den bir temsilci bulunuyor olmasının da kendilerini gururlandırdığını ve Sultanbeyli de gazetecilik yapan basın mensuplarının da AYGAD’ın atacağı adımlarda desteklerini esirgemeyeceklerini ifade etti. Özellikle basın mensuplarının sorunlarını Ankara’ya taşıyan yönetim kurulunun içinde Sultanbeyli’de bir gazetecinin var olması sadece İstanbul yerel basını değil Sultanbeyli’de de ses getiren bir adım olduğunu belirtti.

ÖMER FARUK GERÇEK: AYGAD YEREL BASIN İÇİN BİR UMUTTUR”

AYGAD Yönetim Kurulu üyelerinden ve UMED - Uluslararası Medya Enformasyon Derneği’nde Genel Koordinatör, Ömer Faruk Gerçek yaptığı konuşmasında kendisinin Medya’da olan görevinden dolayı AYGAD’ın Ankara’da ki bir parçası olduğunu ve oradan bakıldığında İstanbul yerel basınının sorunlarının çok net bilinmediğini, AYGAD’ın gerçekleştirmiş olduğu Ankara ziyaretinin oldukça başarılı ve doğru bir adım olduğunu belirtti. Ankara’nın İstanbul yerel basınının sorunlarına kulak verebilmesi için her üyeye özel olarak görev düştüğünü ve ses getirecek nitelikte haberler üretmeleri gerektiğini, aksi takdirde kendini tekrar eden kısır bir döngüye dönüşmüş bir yapının kendi kabuğundan çıkamayacağını, üreten gazetecilere ve nitelikli haberlerle kendilerinin var olabileceklerini sözlerine ekledi. Ankara’da yapılan ziyaretlere kendisinin de katıldığını ve bu ziyaretlerin yakın zamanda faydasını basın mensupları olarak göreceklerini belirtti. Kısa zamanda AYGAD’ın ciddi adımlar attığını ve bunun basın mensuplarının geleceği açısından bir umut olduğunu söyleyen Gerçek, aynı zamanda kendisinin de Sultanbeyli’nin basın mensuplarından olduğunu ve bu organizasyonda bir nevi ev sahibi olduğunu söyleyerek programa katılan basın çalışanlarına da teşekkürlerini sundu.

AYGAD YÖNETİMİ SULTANBEYLİ BASININA TEŞEKKÜR ETTİ

 Kahvaltı programı fikir telakisi ile birlikte sona ererken ev sahipliğini üstlenen Haber Takip Gazetesi Ahmet Işıkdağ, Yöre Haber Gazetesi Recep Karakoç, Gerçek Vizyon Gazetesi Ömer Faruk Gerçek, Beyaz Sayfa Gazetesi Selahattin Oğul, İlkem Gazetesi Bilal Parlak, Sonsöz Gazetesi Abdullah sezer, Görsel Kanıt Gazetesi Abdullah Kaptan, Yenigün Gazetesi Satılmış Dede ve Vitrin Gazetesi Tahsin Kara’ya bu güzel organizasyona ev sahipliğinden dolayı teşekkür eden basın mensupları hatıra fotoğrafını çektirdikten sonra dağıldılar.

Kaynak : Yıldız Haber



 
 
 
 

İMAMOĞLU’NDAN ‘MELEN BARAJI’ VE ‘KANAL İSTANBUL’ ÇIKIŞLARI; MELEN BARAJI’NI DERHAL YAPIN, KANAL İSTANBUL’U KAPIDAN İÇERİ SOKMAYIN

İMAMOĞLU’NDAN BAŞKAN ÇERKEZ’E TEBRİK ZİYARETİ

Çekmeköy’de CHP’li Av. Ayşen Muştu’nun Çabaları Takdirle Karşılandı

Gazeteciler seçim maratonu sonrası yorgunluk attı

MALTEPE’DE NEFES KESEN YARIŞ

İSTİKLAL CADDESİNE BATARYALI TRAMVAY GELİYOR

ÇEKMEKÖY'DE 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NE BANDOLU DAVET

YÖRESEL ÜRÜNLER UYGUN FİYATA İBB HALK MARKET’TE

İMAMOĞLU: 5 YIL BOYUNCA, TAM 1.019 TEFTİŞ VE İNCELEMEDEN ALNIMIZIN AKIYLA ÇIKTIK

Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

Çekmeköy Belediyesi'nden 23 Nisan Çocuk Şenliği

ÇOCUKLAR 23 NİSAN’I ATAŞEHİR’DE BÜYÜK NEŞEYLE KUTLAYACAK

“KADIN MUHTARLARIMIZ HEPİMİZE ÖZGÜVEN AŞILADI”

DÜNYA ROMANLAR GÜNÜ ÇEKMEKÖY’DE COŞKUYLA KUTLANDI

İMAMOĞLU ÇERKEZ’E BAŞARILAR DİLEDİ

İMAMOĞLU VE CHP’Lİ 26 İLÇE BELEDİYE BAŞKANI ATA’NIN HUZURUNA ÇIKTI

HABERLER

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Sancaktepe'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bir dizi etkinlikle kutlandı

Sancaktepe'de yeni dönemin ilk muhtarlar toplantısı yapıldı

Sancaktepe İlçe Millî Eğitim Müdürü Hale BAĞCE ÖZBAŞ'ın Ramazan Bayramı Mesajı

Sancaktepe Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısı yapıldı

AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Turgay Akpınar'dan 'jakuzi' iddialarına tepki! "Vicdansız ve insafsızca..."

Sancaktepe Kaymakamı Karakaya, Polis Teşkilatı'nın 179 . yıl dönümünü kutladı

Sevda Yılmaz’ın Ramazan Bayramı mesajı

Sancaktepe Kaymakamı Ahmet KARAKAYA’nın Ramazan Bayramı Mesajı

Sancaktepe ilçesinin genç muhtarı Cansu Akdağ yola devam ediyor

Sancaktepe Belediyesi'nde jakuzi iddiaları üzerine soruşturma başlatıldı

Sancaktepe Belediyesi'nde jakuzi tartışması! Alper Yeğin'den iddialara cevap gecikmedi

Sancaktepe Belediyesi'nde 'jakuzi' iddiasına Şeyma Döğücü'den sert yanıt!

Selçuk Cebir’in Ramazan Bayramı mesajı

Onur Özdemir’in Ramazan Bayramı mesajı

Hanifi Çelebi’nin Ramazan Bayramı mesajı

  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 16.1 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
Sancaktepe'de Karışık Tost Kitabı etkinliğinde Gazze'ye nakdi yardım sağlandı
Sancaktepe Bil Koleji öğrencilerinden resimli hikaye kitabı
ÖĞRETMENLERDEN SANATÇI GÖZÜYLE DÜNYA’YA BAKIYORUM PROJESİ
Anaokulu öğrencilerinden Annem ve Ben temalı resim sergisi
Sancaktepe'de Sultanlar Ortaokulu mezuniyet töreni düzenledi
Şakir Demir İlkokulu'nun yıl sonu gösterisi büyük ilgi gördü
Şakir Demir İlkokulu'nda özenle hazırlanmış resim sergisi düzenlendi