Sıfır Enerji Tüketen Şehirlere Doğru projesi

Kartal Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen ?R2 CITIES - Yerleşim Alanlarının Yenilenmesi: Sıfır Enerji Tüketen Şehirlere Doğru? projesi kapsamında Kartal, Türkiye?nin ilk sıfır enerji tüketen şehirlerinden biri olacak.

İSTANBUL 22.01.2015 16:40:00 131 0
Haberi Sesli Oku
Sıfır Enerji Tüketen Şehirlere Doğru projesi
 3. dönem toplantısı Kartal Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen “R2 CITIES - Yerleşim Alanlarının Yenilenmesi: Sıfır Enerji Tüketen Şehirlere Doğru” projesi kapsamında Kartal, Türkiye’nin ilk sıfır enerji tüketen şehirlerinden biri olacak. Avrupa Birliği destekli proje 3 ülkede 3 pilot şehir kapsıyor. Türkiye’den Kartal, İtalya’dan Cenova ve İspanya’dan Valladolid bölgelerinin yer aldığı projenin toplantısı için Kartal’a gelen heyet, çevreci yapılara dönüştürülecek Kartal Huzurevi ve diğer iki binayı inceledi. Avrupa Birliği projesi kapsamında enerji verimliliğinin sağlanmasına yönelik yürütülen projenin Türkiye ayağındaki toplantısı, Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda 23 Ocak’a kadar devam edecek. 

Avrupa Birliği’nin desteklediği ve enerji verimliliğine sahip kentlerin oluşmasını sağlama amacını güden, Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı kapsamında desteklenen ‘R2 CITIES - Yerleşim Alanlarının Yenilenmesi: Sıfır Enerji Tüketen Şehirlere Doğru’ Projesinin 3. periyodik toplantısı, Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan açılış ile başladı. 3 gün sürecek olan ve projenin yurtiçi ve yurtdışı ortaklarının katıldığı toplantının açılış konuşmasını Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz yaptı. İtalya’dan Cenova, İspanya’dan Valladolid ve Türkiye’den Kartal kentlerinin pilot bölge olarak seçildiği proje kapsamında ilk aşamada Kartal Yakacık Huzurevi’nin çevreci bir yapı olarak yeniden tasarlanması planlanıyor. 

Huzurevi Proje Kapsamına Alındı

Konuşmasında projeye ilişkin bilgiler veren Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “ Bizler 1923’te Batıya giden trenin yönü batıya dönük insanlarıydık. Sonra bir baktık doğuya giden trende batıya yönelmişiz. Biz yıllarca doğru yöne gittiğimizi sanırken aslında hep yanlış yöne yönelmişiz ve bu yüzden gelişmekte oldukça geç kaldık. Biz gelişimimizi, katıldığımız bu projelerle tamamlamak istiyoruz. Kartal, içerisinden 4 tane ilçe çıkardığı halde halen geri kalmış bir ilçe durumunda. 39.5 km2 alanda yaklaşık 453 bin vatandaşımız yaşıyor. 10 yıl içinde bunun iki katı vatandaşımız yaşayacak burada. Biz şu an bu durumu göz önüne alarak gelişim göstermeliyiz ki vatandaşlarımız için Kartal, yaşanacak bir yer olsun. Benim olduğum dönem boyunca çocuk bakımevlerinin sayısı 1’den 11’e yükseltildi. Biz gelişmeye çabalıyoruz ve bu proje, gelişimimizi en üst düzeye çıkartacak. Aslında burada en önemli husus ülkeler arası teknoloji ve bilgi aktarımı olmasıdır. Bu aktarımlar bizlere, ilerleyen yıllardaki projelerde fazlasıyla yardımcı olarak gelişimimizi kat ve kat arttıracak. Personelimizin de bu konuda ufku genişlemiş oluyor, işbirliği ortamını geliştirmiş oluyor ve bu tür projelerde nasıl yol alacağımızı algılamış oluyoruz. İkinci olarak bir binamızı ısı kaybından önlemiş oluyoruz. Üçüncüsü ve belki de en önemlisi, 3 ülke arasında çalışma grupları oluşu. Bizim çalışma arkadaşlarımızla o ülkelere gidip sadece enerjiyle değil kent bilinciyle ilgili de görüş alışverişinde bulunuluyor. Onun için bu çalışma bizim için önemli” dedi.

Huzurevi Sıfır Enerji Tüketen Bir Yapıya Dönüşecek

Projenin Kartal ile ilgili bölümüyle ilgi veren Başkan Altınok Öz, “Bu proje Valladolid, Cenova ve Kartal’ın. Proje, Avrupa Birliği’nin ısı yalıtımı, enerji verimliliği üzerine yapmış olduğu bir proje. Bu projenin içerisinde Kartal Belediyesi olarak 20 bin metrekarenin izolasyonunu başlattık. Proje kapsamında evler veya binalar olabilirdi ama bu arkadaşlara kamu binasının izolasyonunu yani huzurevinin izolasyonunu kabul ettirdik. AB desteği ile o binanın izolasyonu, ısı kaybının önlenmesi, enerji verimliliği ve değişik enerji çeşitliliğinin kullanılması açısından bir çalışma yapılıyor” dedi.

Huzurevi ve 2 Binayı İncelediler 

İtalya ve İspanya’dan gelen proje ortaklarının da katılımıyla gerçekleştirilen toplantının öğleden sonraki bölümünde ise katılımcılar, Kartal Yakacık’ta bulunan Huzurevi binasında inceleme yaptılar. Binanın muhteşem manzarasına hayran kalan katılımcılara, binadaki hasarlar ve yapılacak düzenlemeler konusunda bilgi verildi. Binaya sağlanacak suyun 100 metre sondaj yapılarak temin edildiği ve 85 metrede su bulunduğu anlatılarak, çıkarılan suyun, bina etrafında yer altına yapılacak depolarda biriktirileceği belirtildi. Heyet daha sonra, projede yer alan ve ikametgah olarak kullanılan 2 binada daha inceleme yaptı. Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan tarafından Yakacık Ayazma’da öğle yemeğinde ağırlanan heyet, daha sonra yeniden Belediye binasına dönerek toplantılara devam etti. 
 

ÇEKMEKÖY'DE BAŞKAN ÇERKEZ, BELEDİYE PERSONELİNİN 1 MAYIS BAYRAMI’NI KUTLADI

22 YIL SONRA “ EVET” DEDİLER, ATILAN İMZA İLE İKİNCİ BAHARLARI BAŞLADI

İMAMOĞLU’NDAN ‘MELEN BARAJI’ VE ‘KANAL İSTANBUL’ ÇIKIŞLARI; MELEN BARAJI’NI DERHAL YAPIN, KANAL İSTANBUL’U KAPIDAN İÇERİ SOKMAYIN

İMAMOĞLU’NDAN BAŞKAN ÇERKEZ’E TEBRİK ZİYARETİ

Çekmeköy’de CHP’li Av. Ayşen Muştu’nun Çabaları Takdirle Karşılandı

Gazeteciler seçim maratonu sonrası yorgunluk attı

MALTEPE’DE NEFES KESEN YARIŞ

İSTİKLAL CADDESİNE BATARYALI TRAMVAY GELİYOR

ÇEKMEKÖY'DE 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NE BANDOLU DAVET

YÖRESEL ÜRÜNLER UYGUN FİYATA İBB HALK MARKET’TE

İMAMOĞLU: 5 YIL BOYUNCA, TAM 1.019 TEFTİŞ VE İNCELEMEDEN ALNIMIZIN AKIYLA ÇIKTIK

Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

Çekmeköy Belediyesi'nden 23 Nisan Çocuk Şenliği

ÇOCUKLAR 23 NİSAN’I ATAŞEHİR’DE BÜYÜK NEŞEYLE KUTLAYACAK

“KADIN MUHTARLARIMIZ HEPİMİZE ÖZGÜVEN AŞILADI”

DÜNYA ROMANLAR GÜNÜ ÇEKMEKÖY’DE COŞKUYLA KUTLANDI

HABERLER

  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Sancaktepe Kaymakamı Karakaya, yapımı devam eden okul inşaatında incelemelerde bulundu

Sancaktepe Osmangazi İlkokulu'nda Görsel Sanatlar Sergisi düzenlendi

Sancaktepe'nin küçük kalpli Geleceğin Yazarları imza günü düzenledi

Sancaktepe'de Epilepsi hastası Buğlem Elif için sosyal dayanışma gecesi düzenlendi

Beşiktaşlı futbolculardan Buğlem Elif için dayanışma

Sancaktepe'de Alper Yeğin'in ekibi belli oluyor! İşte o isimler...

Selçuk Cebir, Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı oldu

Sancaktepe'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bir dizi etkinlikle kutlandı

Sancaktepe'de yeni dönemin ilk muhtarlar toplantısı yapıldı

Sancaktepe İlçe Millî Eğitim Müdürü Hale BAĞCE ÖZBAŞ'ın Ramazan Bayramı Mesajı

Sancaktepe Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısı yapıldı

AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Turgay Akpınar'dan 'jakuzi' iddialarına tepki! "Vicdansız ve insafsızca..."

Sancaktepe Kaymakamı Karakaya, Polis Teşkilatı'nın 179 . yıl dönümünü kutladı

Sevda Yılmaz’ın Ramazan Bayramı mesajı

Sancaktepe Kaymakamı Ahmet KARAKAYA’nın Ramazan Bayramı Mesajı

  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli
Sancaktepe'de Karışık Tost Kitabı etkinliğinde Gazze'ye nakdi yardım sağlandı
Sancaktepe Bil Koleji öğrencilerinden resimli hikaye kitabı
ÖĞRETMENLERDEN SANATÇI GÖZÜYLE DÜNYA’YA BAKIYORUM PROJESİ
Anaokulu öğrencilerinden Annem ve Ben temalı resim sergisi
Sancaktepe'de Sultanlar Ortaokulu mezuniyet töreni düzenledi
Şakir Demir İlkokulu'nun yıl sonu gösterisi büyük ilgi gördü
Şakir Demir İlkokulu'nda özenle hazırlanmış resim sergisi düzenlendi