DARÜLACEZE HAYAT OKULU İLK MEZUNLARINI VERDİ

Sekiz Darülaceze sakininin, sekiz hafta boyunca hayat tecrübelerini aktardığı Darülaceze Hayat Okulu ilk dönem mezuniyet törenini duygu dolu bir program ile gerçekleştirdi.

İSTANBUL 27.12.2014 03:13:00 108 0
Haberi Sesli Oku
DARÜLACEZE HAYAT OKULU İLK MEZUNLARINI VERDİ
 ``En zor okul hayat okuludur.Hangi sınıfta olduğun,bir sonraki sınavın ne zaman olduğunu asla bilemezsin.Kopya çekemezsin,çünkü kimsenin sınav kağıdı seninle aynı değildir.``
Siz hayatın neresindesiniz?
Sekiz Darülaceze sakininin, sekiz hafta boyunca hayat tecrübelerini aktardığı Darülaceze Hayat Okulu ilk dönem mezuniyet törenini duygu dolu bir program ile gerçekleştirdi.
İlk dönem öğrencileri Arçelik`in üst düzey yöneticileri ve Suriçi grup bayii sahiplerinden oluşan 25 kişi ile başlayan Hayat Okulu ,sekiz hafta planlanan birinci dönemini başarıyla tamamladı. Derslere devamlılık gösteren öğrenciler, belirlenen süre sonunda Hayat Okulu Diplomalarını almaya hak kazandı.
Derslerini büyük bir gururla öğrencilerine aktaran öğretmen sakinler, Mezuniyet Töreni`ne heyecanla hazırlandı. Akşam düzenlenen törenin açılış konuşmasını Darülaceze Başkanı Dr.Aylin Çiftçi yaptı. Çiftçi `` Bugün Hayat Okulu`nun ilk mezuniyet törenini yapmak üzere toplandık. Biz de , hayat okulu öğrencileri de çok heyecanlı. İlk dersimiz yaklaşık iki ay önce başlamıştı. Sakinlerimizin Hayat Okulu çalışmasının ne kadar içinde yer alabilecek diye düşünürken, gördük ki değerli sakinlerimiz kendilerine verilen görevi müthiş bir şekilde yerine getiriyor.Ben Hayat Okulu`ndan daha önemli bir okul olmadığı kanaatindeyim. Çünkü orada aldığımız dersler , öğrendiğimiz şeyler, hiçbir okuldan alamayacağımız kadar kıymetli. Sınav yok, kitaplar açık. Zaten hayat bir sınav. Arçelik grubu öğrencileri de müthiş öğrenciler oldular. Yaklaşımları ve işbirlikleri çok güzeldi. Çok teşekkür ediyoruz. Hayat Okulu`nda her bir derste farklı bir sakinimizin hayatını işlemiş olduk. Bu derslerin kayıtları tutuldu. Bizden sonraki nesillere hoş hatıra olarak kalacak.`` dedi.
Başkan Çiftçi`nin sahneye davet ettiği Arçelik Satış Direktörü Turgut Karabulut da `` Hayat Okulu fikri bize sunulduğunda biz orada neler yapacağız ? nasıl bir Hayat Okulu? neler göreceğiz? diye çok düşünmüştük. Daha ilk dersten itibaren gördük ki,hayatımızın en güzel okuluna başlamışız. Burada sizlerden çok şeyler öğrendik.Sevgili hocalarımızın ellerinden öpüyorum. Bizim üzerimizde çok emekleri var. Biz onlarla hayatı, yaşadıklarını paylaştık. Hayatlarından dersler çıkardık. Bugün mezun oluyoruz. Diplomalarımızı alıyoruz. Hayat boyunca aldığımız en güzel diploma bu olacak. Odamın en güzel yerine asacağım.`` diyerek duygularını dile getirdi. Turgut Karabulut`a Hayat Okulu Diplomasını Dr. Aylin Çiftçi takdim etti.
Konuşmaların ardından sahneye sekiz hafta boyunca ders veren sakinler davet edildi. Her bir öğretmen Hayat Okulu öğrencilerine diplomalarını takdim etti. Bedensel engelli öğretmen Zeynep Berna Bilgin ``Hayat hepimiz için bir engelli koşu aslında. Herkesin farklı farklı engelleri var. Bu engeller el ele verince aşılıyor. Bu yüzden aramızda olup, bizlere katıldığınız için, farkındalık geliştirdiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum."dedi. Bir diğer öğretmen Ömer Özyurt da "Biz bu projeyle her insanın hayatının farklı olduğunu gösterdik. Ama en zoru başararak gönüllerde birleştik.Teşekkür ediyorum"diyerek duygu dolu anlar yaşattı. Diplomalarını alan 25 Arçelik yöneticisinden İsmail Güngören "Bu projeyi ilk duyduğumda çok heyecanlanmıştım. 16 Temmuz`da burada iftar yemeği vermiştik. Darülaceze`nin büyülü ortamı çok etkilemişti bizi. Başkan Aylin Hanımefendi Hayat Okulu`ndan bahsettiği zaman ilk öğrencileri olma sözünü vermiştik. Çok güzel bir projeydi. Herkese teşekkür ediyorum." dedi. Esra Ayten de "Değerli büyüklerimle bu okulda aydınlanmak çok değerli ve anlamlıydı benim için. Hayatım boyuncada bu ışıkla çevremi aydınlatmaya söz veriyorum. `` diyerek diplomasını büyük bir gururla aldığını dile getirdi. Diploma Töreninden sonra kep fırlatma seronomisi de görülmeye değerdi. Öğretmen ve öğrenciler Hayat Okulu pastasını birlikte kesti.
Arçelik Satış Direktörü Turgut Karabulut ,törenin ardından Darülaceze sakinlerine verdiği sözü gerçekleştirerek Tayfur Köse ve saz arkadaşları ile unutulmayacak bir konser verdi. Hep birlikte halayların çekildiği, türkülerin söylendiği program, bu güzel dostluğun ve işbirliğinin devam etmesi için verilen sözler ile son buldu.



 
 
 
 
 

İMAMOĞLU’NDAN ‘MELEN BARAJI’ VE ‘KANAL İSTANBUL’ ÇIKIŞLARI; MELEN BARAJI’NI DERHAL YAPIN, KANAL İSTANBUL’U KAPIDAN İÇERİ SOKMAYIN

İMAMOĞLU’NDAN BAŞKAN ÇERKEZ’E TEBRİK ZİYARETİ

Çekmeköy’de CHP’li Av. Ayşen Muştu’nun Çabaları Takdirle Karşılandı

Gazeteciler seçim maratonu sonrası yorgunluk attı

MALTEPE’DE NEFES KESEN YARIŞ

İSTİKLAL CADDESİNE BATARYALI TRAMVAY GELİYOR

ÇEKMEKÖY'DE 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NE BANDOLU DAVET

YÖRESEL ÜRÜNLER UYGUN FİYATA İBB HALK MARKET’TE

İMAMOĞLU: 5 YIL BOYUNCA, TAM 1.019 TEFTİŞ VE İNCELEMEDEN ALNIMIZIN AKIYLA ÇIKTIK

Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

Çekmeköy Belediyesi'nden 23 Nisan Çocuk Şenliği

ÇOCUKLAR 23 NİSAN’I ATAŞEHİR’DE BÜYÜK NEŞEYLE KUTLAYACAK

“KADIN MUHTARLARIMIZ HEPİMİZE ÖZGÜVEN AŞILADI”

DÜNYA ROMANLAR GÜNÜ ÇEKMEKÖY’DE COŞKUYLA KUTLANDI

İMAMOĞLU ÇERKEZ’E BAŞARILAR DİLEDİ

İMAMOĞLU VE CHP’Lİ 26 İLÇE BELEDİYE BAŞKANI ATA’NIN HUZURUNA ÇIKTI

HABERLER

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Sancaktepe'de Alper Yeğin'in ekibi belli oluyor! İşte o isimler...

Selçuk Cebir, Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı oldu

Sancaktepe'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bir dizi etkinlikle kutlandı

Sancaktepe'de yeni dönemin ilk muhtarlar toplantısı yapıldı

Sancaktepe İlçe Millî Eğitim Müdürü Hale BAĞCE ÖZBAŞ'ın Ramazan Bayramı Mesajı

Sancaktepe Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısı yapıldı

AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Turgay Akpınar'dan 'jakuzi' iddialarına tepki! "Vicdansız ve insafsızca..."

Sancaktepe Kaymakamı Karakaya, Polis Teşkilatı'nın 179 . yıl dönümünü kutladı

Sevda Yılmaz’ın Ramazan Bayramı mesajı

Sancaktepe Kaymakamı Ahmet KARAKAYA’nın Ramazan Bayramı Mesajı

Sancaktepe ilçesinin genç muhtarı Cansu Akdağ yola devam ediyor

Sancaktepe Belediyesi'nde jakuzi iddiaları üzerine soruşturma başlatıldı

Sancaktepe Belediyesi'nde jakuzi tartışması! Alper Yeğin'den iddialara cevap gecikmedi

Sancaktepe Belediyesi'nde 'jakuzi' iddiasına Şeyma Döğücü'den sert yanıt!

Selçuk Cebir’in Ramazan Bayramı mesajı

  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 16.1 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
Sancaktepe'de Karışık Tost Kitabı etkinliğinde Gazze'ye nakdi yardım sağlandı
Sancaktepe Bil Koleji öğrencilerinden resimli hikaye kitabı
ÖĞRETMENLERDEN SANATÇI GÖZÜYLE DÜNYA’YA BAKIYORUM PROJESİ
Anaokulu öğrencilerinden Annem ve Ben temalı resim sergisi
Sancaktepe'de Sultanlar Ortaokulu mezuniyet töreni düzenledi
Şakir Demir İlkokulu'nun yıl sonu gösterisi büyük ilgi gördü
Şakir Demir İlkokulu'nda özenle hazırlanmış resim sergisi düzenlendi