Başakşehir Living Lab Proje Yönetimi Zirvesi?nde

PMI TR tarafından geleneksel olarak her yıl PMI Summit markası altında düzenlenen Proje Yönetimi Zirvesi?nin 5.si bu yıl Boğaziçi Üniversitesi akademik işbirliği ile 26-27 Eylül tarihlerinde Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsünde gerçekleşti.

İSTANBUL 29.09.2013 16:37:00 109 0
Haberi Sesli Oku
Başakşehir Living Lab Proje Yönetimi Zirvesi?nde
 Bu yıl konusu Kentsel Gelişimde Proje Yönetimi olan Zirvede Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal  Living Lab Projesi hakkında bir  sunum gerçekleştirdi.
Kentsel Gelişim İçin Proje Yönetimi konusunda farkındalık yaratmak ve bu alanda başarılı ve örnek uygulamaların paylaşılması ve fikir alışverişinin hedeflendiği zirve; paralel oturumlar, çalıştaylar, ana konuşmacılar ve Boğaziçi Üniversitesi önderliğinde düzenlenen akademik oturumlardan oluştu.
Başakşehir İstanbul’un vitrini olacak
Bu yıl 5.si düzenlenen Proje Yönetimi Zirvesi’nde Living Lab Projesi Ceo’su Ersin Pamuksüzer’in Living Lab ile ilgili genel birlgiler vermesinin ardından Belediye Başkanı Mevlüt Uysal katılımcılara Başakşehir Living Lab Projesi ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Başkan Uysal yeni kurulan bir belediye olmasına rağmen Başakşehir’in hızla nüfusunun arttığını 350 bin olan nüfusun 5 yıl sonra 600 bin civarında olacağını öngördüklerini belirterek; “Kentlerin gelişiminde proje yönetiminin çok önemli olduğunu görüyoruz. Anadolu yakasında Ataşehir, Avrupa’da Başakşehir,  bu iki ilçe Yeni İstanbul diye tabir edilen ilçeler.  Sadece ilçe belediyesi olarak bizim çalışmamız değil Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarına baktığımız zaman bu anlaşılıyor” dedi.
Vatandaşa faydası kadar belediyeye bakışı da önemli
Başkan Uysal İstanbul’un yeni vitrini olacak olan Başakşehir’in buna göre hazırlanması gerektiğini belirterek her işin en iyisini yapmaya gayret edildiğini kaydetti. Uysal; yapılan işlerde Başakşehir’e ve Başakşehirliye faydası kadar Başakşehirli’nin belediyeye bakışını da önemsediğini belirterek Living Lab Projesinin başlangıcını ve ayrıntılarını şöyle anlattı; “Eğer İstanbul’un vitrini ve dünyaya örnek bir belediye olmak istiyorsak, önce teknolojik altyapımızı tamamlamalıydık. Beldiyenin teknolojik altyapısını tamamladıktan sonra, Türkiye’de ilk defa Living Lab yetkisi alan belediye olduk. Living Lab kelime manası itibariyle, yaşayan laboratuar olsa bile içerik itibariyle belediyenin seçmiş olduğu konularla ilgili en son teknolojiyle vatandaşı buluşturma projesi. İnşaatı bitmek üzere olan Living Lab merkezimizde, vatandaşlarımıza en ileri ve hayatı kolaylaştıran teknolojik hizmetleri bulabilecekleri bir ortam sunacağız.” dedi.
Hedefimiz dünyada ilk 10
Başakşehir Belediyesi’nin Living Lab projesinde ICT  (Bilgi ve İletişim Teknolojileri) enerji tasarrufu ve temiz çevre konularının seçildiğini bu temalarda kazanımlar hedeflendiğini belirten Başkan Mevlüt Uysal “  Başakşehir’de özellikle Living Lab konumuz olan ICT endeksi şehirlerin yaşam kalitesini ölçmede kullanılan bir ölçü var. ICT endeksinde ülke olarak 69. sıradayken Başakşehir’imizin 27. sırada olduğunu gördük,  fakat hedefimiz dünyada ilk 10 da olmak.” diye konuştu.
Hayatın her alanında teknoloji
Living lab projesiyle Başakşehir’de yaşayan insanların hayatını kolaylaştıracak projeleri anlatan Uysal şunları söyledi; “Her eve fiberoptik kablo erişimi ve 1Gbps internet dedik. Dünyada bunu yapanlar var. Bizim hedefimiz ilk etapta 100 bin hane ve ileride 300 bin hane. Avruda’da bu yetkiyi alan birçok belediye var. Avrupa birliği fonlarından bu işe ayrılan para 40 milyar dolar.
Living lab’in ilk projesi olan Mobil Sağlık ölçüm ve tarama sistemi 1 Ekim2013’te hayata geçiyor. Sistem hayata geçtiğinde vatandaşlarımız sağlık kurumlarına gitmeden, sıra beklemeden, siteler alışveriş merkezleri gibi mekanlarda 18 farklı kalemde belirli sağlık testlerini yaptırabilecekler.
Konutlara sağladığımız 1 Gbps internet alt yapısı ile vatandaşımız hastaneye kadar gitmeden evinden doktoruna muayene olabilecek. Anne ve babalar çocuklarının servislerini ekranlarından takip edecek. Vatandaşımız belediyeye kadar gelmeden ekranlarından Belediye Başkanı ve müdürlerimize sorunlarını anlatıp çözüm bulacak. İlçemizde yer alacak olan 300 m2’lik alanda hizmet verecek İnovasyon ve Girişimcilik Merkezimiz’ de şirketler, vatandaşlarla bir araya gelecek. Yenilikleri test edebilecek.
Yine belediyecilik hizmetlerinde nasıl uygulaması olur bunu düşündük.  Çöp toplama işinde GPRS sistemiyle çöp konteynerlerini boşaltmaya giden görevli, dolu ve boş olanları hatta doluluk oranlarını görebiliyor, bu sistemle boş olanla vakit kaybetmiyor, dolu çöpler beklemiyor zamandan, maliyetten ve emekten tasarruf sağlanıyor” dedi.
Başkan Uysal’ın konuşmasının ardından Living Lab projesine büyük ilgi gösteren katılımcılardan gelen soruları cevaplandırdı. Zirvenin sonunda PMI Proje Yönetim Kurulu Üyesi Aslı Sarı tarafından Başkan Mevlüt Uysal ve Ersin Pamuksüzer’e Proje Yönetimi Bilgi Birikimi Kılavuzu adlı kitabı hediye etti.
 

ÇEKMEKÖY'DE BAŞKAN ÇERKEZ, BELEDİYE PERSONELİNİN 1 MAYIS BAYRAMI’NI KUTLADI

22 YIL SONRA “ EVET” DEDİLER, ATILAN İMZA İLE İKİNCİ BAHARLARI BAŞLADI

İMAMOĞLU’NDAN ‘MELEN BARAJI’ VE ‘KANAL İSTANBUL’ ÇIKIŞLARI; MELEN BARAJI’NI DERHAL YAPIN, KANAL İSTANBUL’U KAPIDAN İÇERİ SOKMAYIN

İMAMOĞLU’NDAN BAŞKAN ÇERKEZ’E TEBRİK ZİYARETİ

Çekmeköy’de CHP’li Av. Ayşen Muştu’nun Çabaları Takdirle Karşılandı

Gazeteciler seçim maratonu sonrası yorgunluk attı

MALTEPE’DE NEFES KESEN YARIŞ

İSTİKLAL CADDESİNE BATARYALI TRAMVAY GELİYOR

ÇEKMEKÖY'DE 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NE BANDOLU DAVET

YÖRESEL ÜRÜNLER UYGUN FİYATA İBB HALK MARKET’TE

İMAMOĞLU: 5 YIL BOYUNCA, TAM 1.019 TEFTİŞ VE İNCELEMEDEN ALNIMIZIN AKIYLA ÇIKTIK

Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

Çekmeköy Belediyesi'nden 23 Nisan Çocuk Şenliği

ÇOCUKLAR 23 NİSAN’I ATAŞEHİR’DE BÜYÜK NEŞEYLE KUTLAYACAK

“KADIN MUHTARLARIMIZ HEPİMİZE ÖZGÜVEN AŞILADI”

DÜNYA ROMANLAR GÜNÜ ÇEKMEKÖY’DE COŞKUYLA KUTLANDI

HABERLER

  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,35% -0,02
  • EURO

    34,86% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2390,47% -0,25
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Sancaktepe Kaymakamı Karakaya, yapımı devam eden okul inşaatında incelemelerde bulundu

Sancaktepe Osmangazi İlkokulu'nda Görsel Sanatlar Sergisi düzenlendi

Sancaktepe'nin küçük kalpli Geleceğin Yazarları imza günü düzenledi

Sancaktepe'de Epilepsi hastası Buğlem Elif için sosyal dayanışma gecesi düzenlendi

Beşiktaşlı futbolculardan Buğlem Elif için dayanışma

Sancaktepe'de Alper Yeğin'in ekibi belli oluyor! İşte o isimler...

Selçuk Cebir, Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı oldu

Sancaktepe'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bir dizi etkinlikle kutlandı

Sancaktepe'de yeni dönemin ilk muhtarlar toplantısı yapıldı

Sancaktepe İlçe Millî Eğitim Müdürü Hale BAĞCE ÖZBAŞ'ın Ramazan Bayramı Mesajı

Sancaktepe Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısı yapıldı

AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Turgay Akpınar'dan 'jakuzi' iddialarına tepki! "Vicdansız ve insafsızca..."

Sancaktepe Kaymakamı Karakaya, Polis Teşkilatı'nın 179 . yıl dönümünü kutladı

Sevda Yılmaz’ın Ramazan Bayramı mesajı

Sancaktepe Kaymakamı Ahmet KARAKAYA’nın Ramazan Bayramı Mesajı

  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli
Sancaktepe'de Karışık Tost Kitabı etkinliğinde Gazze'ye nakdi yardım sağlandı
Sancaktepe Bil Koleji öğrencilerinden resimli hikaye kitabı
ÖĞRETMENLERDEN SANATÇI GÖZÜYLE DÜNYA’YA BAKIYORUM PROJESİ
Anaokulu öğrencilerinden Annem ve Ben temalı resim sergisi
Sancaktepe'de Sultanlar Ortaokulu mezuniyet töreni düzenledi
Şakir Demir İlkokulu'nun yıl sonu gösterisi büyük ilgi gördü
Şakir Demir İlkokulu'nda özenle hazırlanmış resim sergisi düzenlendi