Bakanlık, çcocuklarla birlikte denetim yaptı

Kağıthane Belediyesi?nin organizasyonluğunda düzenlenen uygulamalı eğitim seminerinde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yetkilileri ailelere ve öğrencilere bilinçli alışverişi anlattı.

İSTANBUL 13.09.2013 20:53:00 113 0
Haberi Sesli Oku
Bakanlık, çcocuklarla birlikte denetim yaptı
 Kağıthane Belediyesi’nin organizasyonluğunda düzenlenen uygulamalı eğitim seminerinde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yetkilileri ailelere ve öğrencilere bilinçli alışverişi anlattı. Eğitim sunumunun ardından Bakanlık yetkilileri ve Kağıthaneli çocuklar kırtasiye ürünleri denetimi yaptı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yetkilileri, Kağıthaneli ailelere ve çocuklara okul alışverişlerinde sağlıklı ürün tercihini ve bilinçli tüketicinin kurallarını öğretmek amacıyla eğitim semineri gerçekleştirdi.

Kağıthane Belediyesi’nin İMECE İlköğretim Okulu’nda düzenlediği programa Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdür Yardımcısı Mikayil Kılıç ile Piyasa Denetmeni Meral Karaaslan katıldı. Minik öğrencilerin aileleriyle birlikte büyük ilgi gösterdiği seminerde çocuklar önce kendileri için en sağlıklı ve uygun okul alışverişinin nasıl olduğunu öğrendiler sonra da denetmen Meral Karaaslan ile birlikte kırtasiyecileri denetlediler.

Hem çocukların korunmasını hem de ilçedeki üretici ve tüketicilerin konu hakkında bilinçlendirmek istediklerini belirten Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, “Bizler emanetimiz çocuklarımızın sağlığına zarar verecek ürünler hakkında velilerimizi bilinçlendirmek için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na bir davet gönderdik. Bizi kırmayarak davetimizi kabul eden Tüketicinin Korunması Ve Piyasa Gözetimi Genel Müdür Yardımcısı Mikayil Kılıç ile Piyasa Denetmeni Meral Karaslan’a çok teşekkür ederim. Sağlığa ve kullanıma uygun ürün tercihi konusunda velilerimize ve çocuklarımıza çok önemli bilgi verdiler. Kağıthanemiz’de yaptığımız açılışlarda bizi yalnız bırakmayan, "Bilinçli tüketici, basiretli tacir” sloganıyla hareket ederek farkındalık sağlayan çok önemli çalışmalara imza atan Bakanımız Sayın Hayati Yazıcı başta olmak üzere tüm bakanlık çalışanlarına teşekkür ediyorum. Tüm velilerimize de alışverişlerini yaparken seçici olmalarını ve kaliteli ürünleri tercih etmelerini tavsiye ediyoruz” dedi. Kağıthane’de açılan yeni okullar ve öğrenim hayatına başlayan yeni öğrencilerle ilçenin eğitim seviyenin daha da arttığını sözlerine ekleyen Başkan Kılıç, yeni eğitim ve öğretim döneminin herkese hayırlı olmasını diledi.

Eğitim seminerinde Bakanlık çalışmaları, denetimler ve eğitimler hakkında bilgi veren Piyasa Gözetimi Genel Müdür Yardımcısı Mikayil Kılıç, bilinçli tüketici çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. Mikayil Kılıç, ürünlerin ve üreticilerin denetlendiğini, denetlemede sağlığa zararlı ürünlerin tespiti durumunda cezai yaptırım uygulandığını belirtti. Mikayil Kılç, “Bakanlığımız kurulduğundan bu yana kırtasiye malzemelerinde ürün denetimi yapıyoruz. Üreticilere ciddi yaptırımlar uyguluyoruz. Sadece para cezasıyla yetinmiyoruz. Güvensiz bir ürün tespit ettiğimizde ürünün toplatılmasını istiyoruz. Bu denetimleri sizlerin güvenliği için yapıyoruz” dedi.

Piyasa Denetmeni Meral Karaaslan, alışveriş noktasında ailelere büyük bir görev düştüğünü belirterek “Bilinçli tüketici eğitimleriyle velilerimiz kırtasiye ürününü seçerken üretici açık adının ve adresinin bulunduğu ürünlerin tercihi, oyuncak şeklinde olan kırtasiye ürünlerin üzerinde gerekli uyarıların bulunması, kimyasal kokan koyu renkli ürünlerden kaçınılması gibi bilgilerle kendi denetimlerini gerçekleştirerek çocuklarını sağlığa zararlı ürünlerden koruyabilir” şeklinde konuştu.  Karaaslan velilere,  “Piyasada öğrencilerin çok beğendiği ürünler var ama bunlar gerçekten güvenilir mi?” sorusunu yöneltti. Kuru boya gibi kırtasiye malzemelerini örnek gösteren Karaaslan ürünleri neleri alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı.

 Beslenme çantalarının çok önemli olduğunu belirten Meral Karaaslan, “Sağlıklı gıdaları sağlıksız bir beslenme çantasına koyduğunuzda hiçbir anlam ifade etmiyor. Beslenme çantaları bu yüzden çok büyük bir titizlikle seçilmelidir. Üreticisi, ithalatçısı belli olmayan ürünlerden uzak durmanızı istiyorum ailelere ürün tercih ederken nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda bilgi verdi.

IMCE İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirilen seminerin ardından Karaaslan öğrenciler ve aileleriyle birlikte kırtasiyede bulunan okul malzemelerini inceleyerek, satın alınası gereken ürünlerde bulunan etiketleri tanıttı.

 Kırtasiyede bulunan malzemeleri inceleyen Karaaslan, güvenilir olduğunu düşünmedikleri ürünlerden numuneler alarak labrotuarda incelediklerini ifade etti. Karaaslan velilere satın alınası gereken ürünlerde bulunan etiketleri tanıttı. 

Kırtasiye ürünleri denetiminde okul alışverişlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar uygulamalı olarak anlatıldı.


İMAMOĞLU’NDAN ‘MELEN BARAJI’ VE ‘KANAL İSTANBUL’ ÇIKIŞLARI; MELEN BARAJI’NI DERHAL YAPIN, KANAL İSTANBUL’U KAPIDAN İÇERİ SOKMAYIN

İMAMOĞLU’NDAN BAŞKAN ÇERKEZ’E TEBRİK ZİYARETİ

Çekmeköy’de CHP’li Av. Ayşen Muştu’nun Çabaları Takdirle Karşılandı

Gazeteciler seçim maratonu sonrası yorgunluk attı

MALTEPE’DE NEFES KESEN YARIŞ

İSTİKLAL CADDESİNE BATARYALI TRAMVAY GELİYOR

ÇEKMEKÖY'DE 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NE BANDOLU DAVET

YÖRESEL ÜRÜNLER UYGUN FİYATA İBB HALK MARKET’TE

İMAMOĞLU: 5 YIL BOYUNCA, TAM 1.019 TEFTİŞ VE İNCELEMEDEN ALNIMIZIN AKIYLA ÇIKTIK

Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

Çekmeköy Belediyesi'nden 23 Nisan Çocuk Şenliği

ÇOCUKLAR 23 NİSAN’I ATAŞEHİR’DE BÜYÜK NEŞEYLE KUTLAYACAK

“KADIN MUHTARLARIMIZ HEPİMİZE ÖZGÜVEN AŞILADI”

DÜNYA ROMANLAR GÜNÜ ÇEKMEKÖY’DE COŞKUYLA KUTLANDI

İMAMOĞLU ÇERKEZ’E BAŞARILAR DİLEDİ

İMAMOĞLU VE CHP’Lİ 26 İLÇE BELEDİYE BAŞKANI ATA’NIN HUZURUNA ÇIKTI

HABERLER

  • BIST 100

    10155,35%1,09
  • DOLAR

    32,36% -0,35
  • EURO

    34,70% -0,29
  • GRAM ALTIN

    2395,39% -1,12
  • Ç. ALTIN

    3871,86% -0,38

Beşiktaşlı futbolculardan Buğlem Elif için dayanışma

Sancaktepe'de Alper Yeğin'in ekibi belli oluyor! İşte o isimler...

Selçuk Cebir, Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı oldu

Sancaktepe'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bir dizi etkinlikle kutlandı

Sancaktepe'de yeni dönemin ilk muhtarlar toplantısı yapıldı

Sancaktepe İlçe Millî Eğitim Müdürü Hale BAĞCE ÖZBAŞ'ın Ramazan Bayramı Mesajı

Sancaktepe Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısı yapıldı

AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Turgay Akpınar'dan 'jakuzi' iddialarına tepki! "Vicdansız ve insafsızca..."

Sancaktepe Kaymakamı Karakaya, Polis Teşkilatı'nın 179 . yıl dönümünü kutladı

Sevda Yılmaz’ın Ramazan Bayramı mesajı

Sancaktepe Kaymakamı Ahmet KARAKAYA’nın Ramazan Bayramı Mesajı

Sancaktepe ilçesinin genç muhtarı Cansu Akdağ yola devam ediyor

Sancaktepe Belediyesi'nde jakuzi iddiaları üzerine soruşturma başlatıldı

Sancaktepe Belediyesi'nde jakuzi tartışması! Alper Yeğin'den iddialara cevap gecikmedi

Sancaktepe Belediyesi'nde 'jakuzi' iddiasına Şeyma Döğücü'den sert yanıt!

  • Perşembe 16.8 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
Sancaktepe'de Karışık Tost Kitabı etkinliğinde Gazze'ye nakdi yardım sağlandı
Sancaktepe Bil Koleji öğrencilerinden resimli hikaye kitabı
ÖĞRETMENLERDEN SANATÇI GÖZÜYLE DÜNYA’YA BAKIYORUM PROJESİ
Anaokulu öğrencilerinden Annem ve Ben temalı resim sergisi
Sancaktepe'de Sultanlar Ortaokulu mezuniyet töreni düzenledi
Şakir Demir İlkokulu'nun yıl sonu gösterisi büyük ilgi gördü
Şakir Demir İlkokulu'nda özenle hazırlanmış resim sergisi düzenlendi