Altınbaş Üniversitesi öğrencileri Kocaeli TEKNOFEST’te üçüncü oldu

TÜBİTAK Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları'na katılan Altınbaş Üniversitesi EVA Team ekibi 9 ayda geliştirdikleri elektrikli araçla üçüncü oldu.

EĞİTİM 27.07.2022 23:57:00 702 0
Haberi Sesli Oku
Altınbaş Üniversitesi öğrencileri Kocaeli TEKNOFEST’te üçüncü oldu

KOCAELİ'nin Körfez ilçesindeki yarış pistinde Teknofest kapsamında düzenlenen  TÜBİTAK Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları'na katılan Altınbaş Üniversitesi EVA Team ekibi 9 ayda geliştirdikleri elektrikli araçla üçüncü oldu. Takım ayrıca, Tanıtım ve Yaygınlaştırma ödülünün de sahibi oldu. Proje akademik danışmanı Doç. Dr. Süleyman Baştürk aracın üniversitelerindeki öğrenciler tarafından tasarlanıp üretildiğini söyledi. EVA Team Ödüllerini, Samsun’da yapılacak 30 Ağustos– 4 Eylül tarihlerindeki TEKNOFAST’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan alacak.
Körfez Yarış Pisti'nde 19-24 Temmuz tarihlerinde düzenlenen tasarımından teknik donanımına kadar en verimli araçların ortaya çıkmasının amaçlandığı Teknofest Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları, Elektromobil (Batarya beslemeli), Hidromobil (Hidrojen enerjili elektrikli araç) olmak üzere iki kategoride yapıldı. Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarına 64 takım (55 elektromobil, 9 hidromobil) katıldı.

Önceki yıllarda geliştirdikleri elektrikli, otonom, su altı ve sabit kanat insansız araçlara bu yıl, roket ve drone da ekleyen Altınbaş Üniversitesi EVA Team ekibi, TEKNOFEST yarışlarında kıyasıya mücadele etti. Üniversitenin Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Bölümleri’ndeki öğretim üyesi ve öğrencilerden oluşan takım, TÜBİTAK yarışmalarına katılmak için 4 yıl önce başlattıkları projede hedef büyüttü. Ekip, bu sene yeni geliştirdikleri 6 araçla TEKNOFEST kapsamındaki yarışlara katılıyor. Bu yarışların ilki olan Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları’nda Elektromobil kategorisinde üçüncülük ödülü alırken ek olarak Tanıtım ve Yaygınlaştırma ödülünün de sahibi oldular.

9 AYDA HAZIRLANDILAR

EVA Team Takımı’nın akademik danışmanı Doç. Dr. Süleyman Baştürk, "Elektirikli araç takımı EVA Team olarak yarışlara katıldık. 4 yıl önce kurduğumuz bir takımla 9 aylık bir çalışma sonucunda öğrencilerimiz çok güzel bir araç ortaya çıkardı. Daha önceki katıldığımız yarışlarda 2 defa Türkiye üçüncüsü olduk. Jüri Özel ödülü ve en iyi takım ruhu ödülü aldık. Yine bugün de yarışların son günü dün iyi bir sonuç elde ettik. Bugün de yarışları üçüncü olarak tamamladık.” dedi. Araçların tamamen öğrenciler tarafından tasarlanıp üretildiğini dile getiren Doç. Dr. Baştürk, böylece öğrencilerinin hem teorik çalışma hem de bunu ürüne dönüştürecek şekilde pratik çalışma imkânına sahip olduklarına değindi. Doç. Dr. Süleyman Baştürk, EVA TEAM’in, bu büyüklükte, farklı disiplinlerin bir araya geldiği ilk proje olduğunu söyledi. Elektrik-Elektronik, Makine, Bilgisayar, Yazılım ve Endüstri Mühendisliklerinden Öğretim Üyesi ve Öğrencilerimizin bir araya gelmesiyle büyük bir sinerji oluştuğunu ifade eden Doç.Dr. Baştürk, uygulamalı proje çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirterek, “Proje kapsamında bugüne kadar yetişen ve mezun olan öğrencilerimiz, önde gelen savunma sanayii ve Ar-Ge firmalarında iş bularak, kariyerlerine üst düzey firmalarda başlama imkânına kavuştular.” diye konuştu.

“DÖRT YILIN SONUNDA İKİ AVRUBA BİRLİĞİ PROJESİNDE ÇALIŞIYORUZ.”

Doç. Dr. Süleyman Baştürk, Önceki yıllarda geliştirdikleri Elektrikli, Otonom, Su Altı ve Sabit Kanat İnsansız Araçlara bu yıl, roket ve drone da eklediklerine belirterek, bu tip ödüllerin öğrenciler için büyük motivasyon kaynağı olduğunu ifade etti. 4 yıllık birikimi kurumsallaştırmak için kurulan ve dokuz aydır faaliyette olan Elektrikli, Otonom ve İnsansız Araçlar Uygulama ve Araştırma Merkezinde (AUTONOM), kamu ve özel sektör firmalarıyla her türlü elektrikli ve otonom kara, deniz ve hava araçlarıyla ilgili ortak projeler ürettiklerini dile getirdi.  Doç.Dr.Baştürk, “Bu kapsamda Nisan 2022’de, koordinatörlüğünü yürüttüğümüz 9 Ülkeden 12 ortaklı yaklaşık 30 Milyon Avro’luk bir Avrupa Birliği Horizon projesini tamamlayarak Avrupa Birliği Komisyonunun incelemesine sunduk. Bu proje çalışmasından elde edilen network ile halihazırda iki Avrupa Birliği Projesi üzerinde daha çalışmamız devam ediyor” diye bilgi verdi.

“TAKIMDA, 15 KIZ ÖĞRENCİ ÇALIŞIYOR”

Altınbaş Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Ayşe Rabia Kazaz da "Süreç bizim için zordu. Aracın piste gittiğini görmek ve arkadaşlarımızla yaşadığımız atmosfer hepsine değdi" diye konuştu.

Makine Mühendisliği öğrencisi Sevgi Yıldırım ise "Çok kalabalık bir ekibiz ve cinsiyet dağılımının gayet iyi olduğunu düşünüyorum. Takımımızda 15 kadın mühendis yer alıyor. Buraya girdiğimde bir kadının nasıl daha başarılı olduğunu ve bu hayata nerden başlayıp uyum sağlayacağını gördüm. Bu kadar değerli insan arasında çalışmak bana özgüven getirdi. Kadınların gücü de bir takımın olmazsa olmazı" ifadelerini kullandı.

“Projelere olan inancımız bizleri ayakta tuttu”

EVA TEAM Takım kaptanı Oğuzhan Tavukçu, geçmiş yıllarda elde edilen tecrübelerden ve bilgi birikiminden ders çıkararak bu yıl 6 projeyi tamamladıklarını belirtti. “Birlik, beraberlik ve takım ruhunun devam ettiği bu yılda da bizleri ayakta tutan şey projelere olan inancımız oldu” dedi. Kendilerine destek verildiğinde neleri başarabildiklerinin kanıtının ortaya çıkarılan 6 araç olduğunu belirten Oğuzhan Tavukçu, “kurulduğumuz günden beri yaşadığı topraklara fayda sağlayacak nitelikli mühendisler yetiştirme hedefinde emin adımlarla ilerliyoruz. Bu konuda doğru yolda olduğumuzu gösteren bir günü daha yaşıyoruz” dedi.


Mercedes-Benz Türk’te Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Staj Başvuruları Başladı

Hisar Okulları 5 yılda 350 liseli genç kızı girişimcilik ve teknolojiyle tanıştırdı

DEKAN PROF. DR. NURPER ÖZBAR’A PARİS 2024 OLİMPİYAT OYUNLARINDA ÖNEMLİ GÖREV

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ VE TİRAN ÜNİVERSİTESİ ARASINDA İKİLİ İŞ BİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALANDI

GTÜ Akademisyeninin Uluslararası Başarısı

Çocuklar GTÜ’de bilim yolculuğuna çıktı

Ailelere öneriler: Öğrencilerin tatilde ekrandaki sanal deneyimler yerine gerçek deneyimler edinmesine destek olun

TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDE “BİLİŞİM GÜNLERİ” DÜZENLENDİ

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Kadınlar takım çalışmasına daha uygun”

Yarıyıl Tatili: Çocukların Sorumluluk Duygusunu Geliştirmek İçin Öneriler

İstanbul Okan Üniversitesi’nde Çin Yeni Yılı ve Bahar Bayramı kutlandı

Eğitimde Değişimin Adı: 37 Yıllık Başarı Öyküsü

İstinye Üniversitesi fizik tutkunu mühendisler için yeni çekim merkezi

ÇOCUKLARIN VE GENÇLERİN HAYATINDA MÜZİKLE FARK YARATIYOR: ONUR KAHVECİOĞLU

Uzmanlar kararsızlar için ‘Kariyer Testi’ni hatırlatıyor

HABERLER

  • BIST 100

    9455,59%-0,72
  • DOLAR

    32,59% 0,37
  • EURO

    34,78% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2496,79% 0,51
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00

Sancaktepe'de yeni dönemin ilk muhtarlar toplantısı yapıldı

Sancaktepe İlçe Millî Eğitim Müdürü Hale BAĞCE ÖZBAŞ'ın Ramazan Bayramı Mesajı

Sancaktepe Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısı yapıldı

AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Turgay Akpınar'dan 'jakuzi' iddialarına tepki! "Vicdansız ve insafsızca..."

Sancaktepe Kaymakamı Karakaya, Polis Teşkilatı'nın 179 . yıl dönümünü kutladı

Sevda Yılmaz’ın Ramazan Bayramı mesajı

Sancaktepe Kaymakamı Ahmet KARAKAYA’nın Ramazan Bayramı Mesajı

Sancaktepe ilçesinin genç muhtarı Cansu Akdağ yola devam ediyor

Sancaktepe Belediyesi'nde jakuzi iddiaları üzerine soruşturma başlatıldı

Sancaktepe Belediyesi'nde jakuzi tartışması! Alper Yeğin'den iddialara cevap gecikmedi

Sancaktepe Belediyesi'nde 'jakuzi' iddiasına Şeyma Döğücü'den sert yanıt!

Selçuk Cebir’in Ramazan Bayramı mesajı

Onur Özdemir’in Ramazan Bayramı mesajı

Hanifi Çelebi’nin Ramazan Bayramı mesajı

METE ÇELİK’İN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

  • Cuma 18.7 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.1 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.7 ° / 9.5 ° Güneşli
Sancaktepe'de Karışık Tost Kitabı etkinliğinde Gazze'ye nakdi yardım sağlandı
Sancaktepe Bil Koleji öğrencilerinden resimli hikaye kitabı
ÖĞRETMENLERDEN SANATÇI GÖZÜYLE DÜNYA’YA BAKIYORUM PROJESİ
Anaokulu öğrencilerinden Annem ve Ben temalı resim sergisi
Sancaktepe'de Sultanlar Ortaokulu mezuniyet töreni düzenledi
Şakir Demir İlkokulu'nun yıl sonu gösterisi büyük ilgi gördü
Şakir Demir İlkokulu'nda özenle hazırlanmış resim sergisi düzenlendi