KÜLTÜR-SANAT

KÜLTÜR-SANAT Haberleri

212 PHOTOGRAPHY ISTANBUL 6 EKİM’DE BAŞLIYOR!

6 - 16 Ekim 2022 tarihleri arasında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın katkılarıyla festival takipçilerini ağırlamaya hazırlanıyor.

KÜLTÜR-SANAT 10.07.2022 14:35:00 2443 0
Haberi Sesli Oku
212 PHOTOGRAPHY ISTANBUL 6 EKİM’DE BAŞLIYOR!

5. yıl programını 6 Ekim - 16 Ekim tarihlerinde gerçekleştirecek olan 212 Photography Istanbul, kültür-sanat izleyicisini fotoğraf odağında kurgulanan farklı disiplinlerin de dahil olduğu içerikler ve İstanbul’u kapsayan programıyla ağırlamaya hazırlanıyor. 
Fotoğraf sanatı üzerinden disiplinlerarası bir diyalog ortamı sunan “Şehrin Festivali” 212 Photography Istanbul, 6 - 16 Ekim 2022 tarihleri arasında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın katkılarıyla festival takipçilerini ağırlamaya hazırlanıyor.
 
Sürdürülebilir bir sanat ve kültür geleneği oluşturmak üzere yola çıkan 212 Photography Istanbul, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketlerinden Kültür AŞ iş birliği ile şehri de paydaşı haline getirerek festivale dahil ediyor. 
Beşinci senesinde, sergiler, atölyeler, söyleşiler, paneller, film gösterimleri ve portfolyo incelemelerinin yanı sıra yayıncılık, dans, müzik, gastronomi gibi farklı disiplinlere de programında yer veriyor. 6 – 16 Ekim tarihleri boyunca 15’e yakın mekânda 50’nin üzerinde sanatçının 500’ün üzerinde eserini sanatseverlerle buluşturacak olan festivalde, fotoğrafın yanı sıra geçen sene olduğu gibi yeni medya, video sanatı, heykel, ve daha pek çok farklı yaklaşım görülebilecek. 

Festivalin bu seneki destekçileri arasında Yapı Kredi ve Jotun’un yanı sıra Hollanda Başkonsolosluğu, Norveç Büyükelçiliği, Cervantes / İspanya Başkonsolosluğu, Macar Kültür Merkezi, Institut Français Türkiye ve ABD Büyükelçiliği yer alıyor. 

212 Photography Istanbul kamusal alanları da festivale dahil ediyor!  

212 Photography İstanbul, 5’inci yılında  İstanbul’un iki yakasına yayılan etkinlikleri ile şehrin farklı noktalarını festivale dahil etmeye devam ediyor. Ana mekanlar Akaretler Sıraevleri ve Yapı Kredi bomontiada olmak üzere festival bu yıl, Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi, Saint Benoit Kilisesi, Kale Tasarım ve Sanat Merkezi, Taksim Sanat, Institut Français, Yeldeğirmeni Sanat, ALAN Kadıköy, Evin Sanat Galerisi, ArtOn, Kalyon Kültür ve Koli Art Space gibi pek çok noktada katılımcılarla buluşacak. Bu yıl festival programı kamusal alanlarda da sergileri ile yer alacak. Festival meydanlarda düzenlenecek sergiler ile kamusal alana da yayılacak.

212 Photography Istanbul sergileri şekilleniyor! 

212 Photography Istanbul’un 5. Yılında Erik Kessels, Aimee Hoving, Kata Geibl, Joseph-Philippe Bevillard, Christto & Andrew, Felix R. Cid, Tina Signesdottir Hult, Emma Summerton, Lorenzo Vitturi gibi sanatçıların sergilerin yanı sıra tematik sergilerden oluşan geniş çaplı bir seçki de ziyaretçilerle buluşacak. Evcil hayvanların fotoğraflarından oluşan, güçlü bir görsel dünyaya sahip  “Dostlarımız, Hayvanlar ” (Our Dearest Friends, Animals) başlıklı  sergide, fotoğraf dünyasından öncü isimlerin eserleri yer alacak. Bu sergide William Wegman, Walter Chandoha, Martin Parr, Hellen van Meene, Tim Flach, Martin Usborne, Süleyman Kaçar ve daha fazla ismin çekmiş olduğu ikonik fotoğrafları görmek mümkün olacak. Yeryüzüne kuş bakışı bir bakış sunan “Kayıp Manzaralar” (Lost Landscapes) sergisiyle, iklim krizi ve çevre sorunları drone fotoğrafları üzerinden farklı bir yaklaşım ile ele alınacak. “Floral Düşler” (Floral Dreams) ise fotoğraf, video ve heykel disiplinlerinden gelen sanatçıları doğa ve çiçek teması etrafında bir araya getiren etkileyici bir sergi olacak. Bu sergide Emma Summerton, Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu sanatçılarından Jennifer Steinkamp ve Yunus Karma’nın çalışmalarını görebileceğiz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi arşivinde yer alan Faik Şenol fotoğraflarının bir araya geldiği “Bir Zamanlar İstanbul” (Once Upon a Time in Istanbul) sergisi ile ziyaretçiler nostaljik bir İstanbul kesitiyle buluşacak. “Plak Kapağı Fotoğrafları” sergisinde ise, plak koleksiyonerleri Murat Abbas, Kanat Atkaya ve Burak Sülünbaz’ın kendi koleksiyonlarından bir araya getirdiği, plak fotoğraflarından yola çıkarak oluşturdukları farklı bir kürasyon görülebilecek. Sokak kültürünün dünyanın dört bir yanında önemli bir parçası olan “kaykay” bu sene festivalin bir diğer tematik sergisi olacak. 

Sergilerin yanı sıra , film gösterimleri, söyleşiler, atölyeler ve buluşmalar da 212 Photography Istanbul’da!

Farklı iş birlikleri ile İstanbul’un kültür-sanat haritasına önemli katkıları olan 212 Photography Istanbul bu yıl da MUBI Türkiye ile festivale özel bir film seçkisi sunuyor.
Ayrıca sinema salonlarından vazgeçmeyenler için Institut Français Türkiye iş birliğiyle seçilen filmler, festival özelinde gösterimde olacak. 

Her yıl olduğu gibi bu yıl da JOTUN sponsorluğunda mimari ve fotoğrafı bir araya getiren sanatçı söyleşileri ve buluşmalar 212 Photography Istanbul takipçileriyle buluşacak. Festival, mimariyi de programına dahil ederek İstanbul’un farklı noktalarını adımlayarak gerçekleştirilecek atölyeler düzenleyecek. Ayrıca karanlık oda baskı deneyimini yaşamak isteyen, eskimeyen yöntemlerin büyüsüne inananlar için gerçekleştirilecek atölyeler de festival kapsamında yer alacak. 

Bu yılın programına özel olarak “buluşmalar” başlığı altında gerçekleşecek söyleşiler ise, fotoğraf kitabı ya da  fotoğraf odağındaki yayınlar kapsamında bir araya gelecek isimlerle gerçekleşecek. 

212 Photography Istanbul’un kapsamlı programına eklenen yenilikler  

212 Photography Istanbul’un 5. yılında, festival programının sürprizi gastronomi oluyor. Pop-up konserler, dans/performansın yanı sıra gastronominin görsel dünyasını şekillendirmek ve anlatmak için fotoğrafın rolüne odaklanan 212 Photography Istanbul, tadımlar eşliğinde gastronomi ve fotoğraf ilişkisine değiniyor ve farklı atölye çalışmalarıyla zenginleştirilecek olan bu alanda her iki dünyayı bir araya getiriyor. 

Uluslararası 212 Photography Istanbul Fotoğraf Yarışması için başvurular devam ediyor! 

Her yıl alanında dikkat çeken ve ufuk açan isimlerin jürisinde yer aldığı Uluslararası 212 Uluslararası Fotoğraf Yarışması için son başvuru tarihi 16 Eylül 2022. Fotoğraf etrafındaki diyalogu çeşitlendirmeyi hedefleyen yarışma her yaştan amatör ve profesyonel fotoğrafçının katılımına açık.

Yarışmanın kazananı 5000 Euro ile ödüllendiriliyor. Türkiye’de gerçekleştirilen en kapsamlı uluslararası fotoğraf festivali olan 212 Photography Istanbul, uluslararası katılıma açık yarışması ile ulaştığı farklı seslerin ve sosyal, kültürel ve sanatsal olguların izini coğrafyadan ve önyargılardan bağımsız sürüyor. 

212 Photography Istanbul ile ilgili tüm detaylara www.212photographyistanbul.com adresinden ve festival sosyal medya hesaplarından ulaşılabiliyor. 

212 Photography Istanbul Hakkında:
212 Photography Istanbul, 2018 yılından bu yana fotoğraf ve hareketli görüntüler başta olmak üzere pek çok farklı disiplinde görsel hikâye anlatımındaki yenilikleri keşfederken, farklı coğrafyalardan yetenekleri ve farklı sesleri kültür-sanat izleyicisiyle  buluşturan yenilikçi bir platform olmayı sürdürüyor..


Damla Durakçay bir yıl aradan sonra ‘Vazgeçtim’ dedi.

21. YILIN COŞKUSUYLA GELECEĞİN SİNEMASI YARIŞMASI BAŞLADI!

Tûba Büyüküstün ve Halit Ergenç’i buluşturan “Yarın Yokmuş Gibi” dizisine muhteşem gala

‘MAYMUNLAR CEHENNEMİ: YENİ KRALLIK’TAN YENİ FRAGMAN YAYINLANDI

HİLAL ALTINBİLEK’E ‘ŞAHANE HAYATIM’ SETİNDE SÜRPRİZ DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASI

En romantik yolculuklarını MAG Okurlarıyla paylaştı.

‘YARGI’ HEYECAN DOLU BÖLÜMÜYLE GECENİN EN ÇOK İZLENEN DİZİSİ OLDU

30 yıl sonra yeniden bir araya gelen “C Takımı”, 16 Şubat’ta vizyonda

ÜNLÜ İSİMLER İNCİ ERTUĞ’UN ‘AŞIK MIYIM NEYİM?’ SERGİSİ’NDE BULUŞTU

ENKA Sanat’tan Yeni Belgesel: “Işıl Kasapoğlu”

KRAL ŞAKİR’İN SON FİLMİ, KRAL ŞAKİR: ‘DEVLER UYANDI’ VİZYONA GİRDİ

DERVİŞLERLE YAZILAN TARİH ADLI KİTAP TRAKYA ÜNİVERSİTESİ YAYINLARI ARASINDA YERİNİ ALDI

İstanbul Modern, National Geographic’in hazırladığı “Dünyanın En İyileri” listesine girdi!

‘ŞAHANE HAYATIM’A ECE YÜKSEL KONUK OLUYOR!

Unutulmaz Film Müzikleri ile sanatseverleri büyüleyecek

Kadın sanatçıların yapıtlarından oluşan “Hep Buradayız” sergisi 28 Ocak’ta sona eriyor

HABERLER

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,32% 0,22
  • EURO

    35,05% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2306,14% 1,27
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29

Sancaktepe'de Sarıgazi Spor Geleneksel İftar programı düzenledi

Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Cemal Doğan: Ben Değil Biz Olacağız

Sancaktepe'de Sarıgazi Kemal Ayyıldız Yarı Olimpik Yüzme Havuzu törenle hizmete açıldı

Sancaktepe'de Saadet Partisi Geleneksel İftar Programı düzenledi

Sancaktepe'de Türkülerle dolu bir akşam yaşandı

Sancaktepe'de Çanakkale Zaferi törenle kutlandı

Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü'nün 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı

Cemal Geyik’in 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı

Cemal Aytekin'in 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı

Turgut Daş'ın 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı

Cemil Cebir'in 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı

Ekrem Yahya Ateş'in 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı

Emre Sağlam'ın 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı

Osman Aktan’ın 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı

Metin Yılmaz’ın 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı

  • Cuma 18.2 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.1 ° / 13.9 ° false
  • Pazar 19.4 ° / 13.4 ° Güneşli
Sancaktepe'de Karışık Tost Kitabı etkinliğinde Gazze'ye nakdi yardım sağlandı
Sancaktepe Bil Koleji öğrencilerinden resimli hikaye kitabı
ÖĞRETMENLERDEN SANATÇI GÖZÜYLE DÜNYA’YA BAKIYORUM PROJESİ
Anaokulu öğrencilerinden Annem ve Ben temalı resim sergisi
Sancaktepe'de Sultanlar Ortaokulu mezuniyet töreni düzenledi
Şakir Demir İlkokulu'nun yıl sonu gösterisi büyük ilgi gördü
Şakir Demir İlkokulu'nda özenle hazırlanmış resim sergisi düzenlendi